ελληνικος ιχνηλατης

Published on 19 Μαΐου, 2022 | by kynoclub

0

Νέο ξεκίνημα και νέες ελπίδες από την ίδρυση της Λέσχης για τον Ελληνικό Ιχνηλάτη

Κείμενο-φωτο Νίκος Φωτακόπουλος

Περισσότεροι από πενήντα ένθερμοι λάτρεις του Ελληνικού Ιχνηλάτη έδωσαν το παρόν στην ιδρυτική συνάντησης της Λέσχης της εθνικής μας φυλής. Αν και ο χρόνος από την ανακοίνωση της ιδρυτική συνάντησης μέχρι την πραγματοποίησή της ήταν ελάχιστος δεκάδες κυνόφιλοι συμμετείχαν πάρα το γεγονός ότι ήταν εργάσιμη ημέρα και ώρα. Εντυπωσιακό και το ταξίδι που έκαναν αρκετοί κυνόφιλοι από διάφορα μέρη της Ελλάδος όπως είναι τα Τρίκαλα, η Ηλεία, η Μεσσηνία, η Λακωνία, το Κιλκίς,η Αρκαδία,  τα Γιάννενα κ.λ.π. Όμως περισσότερο εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή και συμπαράσταση που εκδηλώθηκε από εκατοντάδες κυνόφιλους που δεν μπορούσαν να συμμετέχουν δια ζώσης. Με τηλεφωνήματα και μηνύματα ζήτησαν να εγγραφούν στην λέσχη, να ενώσουν την φωνή τους, και να συμβάλουν στην χάραξη ενός καλύτερου  μέλλοντος της φυλής.

Εγγραφή μελών από τον κ Παναγιώτη Αγγελόπουλο

Αρκετοί πήραν τον λόγο για να εκφράσουν πέρα από τον …ενθουσιασμό τους και ενδιαφέρουσες προτάσεις. Ιδέες και προτάσεις που καλύπτουν πολλά θέματα και προβλήματα όπως είναι η απομάκρυνση πολλών μελών από τον επίσημο φορέα της φυλής τον ΟΦΕΙ, το πρόβλημα του ΒΕΑ 1, η ΄΄ανάγνωση΄΄ των νυχιών, η ευζωία, οι αγώνες, οι εξετάσεις DNA κ.λ.π. .Χαρακτηριστική ήταν η ομιλία του ιατρού και χειρουργού κ Γιάννη Σίδερη που αναφέρθηκε σε παλαιότερη έρευνά του που βασίστηκε σε επιστημονικά στοιχεία σχετικά με την σύνθεση και τον χρωματισμό των νυχιών. Και αυτό, τα νύχια, είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα το οποίο θα απασχολήσει  την Λέσχη πολύ σύντομα.

Από αριστερά. Νίκος Δενρολιβανάς, Ηλιας Ηλιάδης, Κώστας Μπακατσέλος, Παναγιώτης Βαρσάνης, Βούλα Παπουτ΄σάνη, Νίκος Φωτακόπουλος, Σπύρος Αναστασόπουλος

Όμως υπήρξαν και στιγμές ιδιαίτερης συγκίνησης. Η αγάπη για το εθνικό κυνηγόσκυλο ήταν  έκδηλη και περισσότερο η συγκίνηση για  αυτή την συνάντηση με φίλους της φυλής. Χαρακτηριστική ήταν η ομιλία του ιδρυτικού μέλους του ΟΦΕΙ Κυριάκου Φραγκέα όπως και άλλων ομιλητών. Αρκετοί εκτροφείς και κυνόφιλοι πήραν τον λόγο όπως οι κ Ηλίας Ηλιάδης, Αντώνης Τσάκος, Παναγιώτης Βαρσάνης, Κώστας Μπακατσέλος, Βούλα Παπουτσάνη, Νεκτάριος Κατσιώλης, Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, κ.λ.π. Όλοι εξέφρασαν την χαρά τους ενώ δεν έλειψαν και τα παράπονα για την έλλειψη οποιασδήποτε βοήθειας αλλά και τις διαρκείς συκοφαντίες και τον πόλεμο που δέχονται οι εκτροφείς και όσοι προσπαθούν να βελτιώσουν τους ελληνικούς ιχνηλάτες.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η  παρουσία του κ Σπύρου Αναστασόπουλου που είναι μέλος της διοίκησης της Γ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου και πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ανδρίτσαινας. Ο κ Αναστασόπουλος αναφέρθηκε στα κυνοφιλικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κυνηγετικός κόσμος, δήλωσε συμπαραστάτης της Λέσχης και κάθε κυνοφιλικής προσπάθειας. Άλλωστε και ο ίδιος διατηρεί μια …ντουζίνα ιχνηλάτες.

Ο ιατρός-χειρουργός κ Γιάννης Σίδερης αναφέρθηκε στην κατανόησή του χρωματισμού των νυχιών του Ελληνικού Ιχνηλάτη

Όμως δεν μείναμε μόνο σε ομιλίες και ευχολόγια. Η ΄΄συνέλευση΄΄ καθόρισε την συμβολική ετήσια συνδρομή των 5 ευρώ και παράλληλα επέλεξε μια πενταμελή επιτροπή που θα διοικεί την Λέσχη και θα προγραμματίζει δράσεις και στόχους. Την επιτροπή αποτελούν οι κ Κυριάκος Φραγκέας, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, Νίκος Φωτακόπουλος, Γιάννης Σίδερης και Σπύρος Αναστασόπουλος.

Τα επόμενα βήματα..

Ένας από τους στόχους της Λέσχης είναι η αξιοποιηση του διαδυκτίου για την λειτουργία της. Διαδικτυακές συζητήσεις, διαδικτυακή συμμετοχή αλλά και οι διαδικτυακές ψηφοφορίες που θα δίνουν την δυνατότητα σε όσους βρίσκονται μακριά να συμμετέχουν , να έχουν λόγο και να ψηφίζουν προτάσεις, ενέργειες και αποφάσεις.

Ο εκτροφέας Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος αναφέρθηκε στην απομάκρυνση πολλών κυνόφιλων και εκτροφέων από τον ΟΦΕΙ

Ένας ακόμα στόχος της Λέσχης είναι σύσφιξη των σχέσεων των μελών της με διάφορους τρόπους. Όπως π.χ η ανάδειξη και προτίμηση των επαγγελματιών μελών της. Γιατί να μην αγοράζουμε από τα μαγαζιά ή τις υπηρεσίες των φίλων μας;. Και αυτό είναι κάτι που θα γίνει άμεσα. Η γνωστοποίηση των επαγγελμάτων των μελών της Λέσχης…

Μια ακόμα απόφαση είναι η η ίδρυση Ομάδας της Λέσχης στο facebook η οποία θα είναι δημόσια και πρσβάσιμη σε όλους χωρίς αποκλεισμούς και απαγόρευση εισόδου. Όπως άλλωστε ειπώθηκε η Λέσχη Ελληνικού Ιχνηλάτη δεν έχει τίποτε να κρύψει. Όλες οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες της θα είναι δημόσιες…

 Ο πληθωρικός Αντώνης Τσάκος που ήρθε απο την Νεάπολη Λακωνίας στην ιδρυτική συνάντηση της Λέσχης Ελληνικού Ιχνηλάτη

Κλείνοντας πρέπει να αναφέρουμε κάτι που αναφέρθηκε πολάκις. Η Λέσχη έχει ως μοναδικό στόχο την προσφορά στον Ελληνικό Ιχνηλάτη, την βοήθεια και υποστήριξη σε κυνόφιλους και εκτροφείς. Με κυνοφιλική  συνέπεια και αλληλεγγύη  και πάντα υποστηρικτικά στον Όμιλο Φίλων Ελληνικού Ιχνηλάτη, τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος αλλά και σε όλους τους Κυνοφιλικούς Ομίλους.

Αντώνης Καμπούρης-Βούλα Παπουτσάνη

Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο κ Αντώνης Καμπούρης μέλος της διοίκησης του Συλλόγου Ερασιτεχνών Εκτροφέων Ελλάδος και του Ομίλου Κούρτσχααρ Ελλάδος που μίλησε σχετικά με τον νέο νόμο για τα κατοικίδια και τις υποχρεωτικές στειρώσεις των κυνηγόσκυλων. Στην φώτο με την πρώην πρόεδρο του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος και κριτή του Ελληνικού Ιχνηλάτη κα Βούλα Παπουτσάνη.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να λειτουργήσει η σελίδα της Λέσχης στο facebook όπου θα γίνεται καθημερινή συνάντηση και ενημέρωση των μελών της Λέσχης.


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας