θηροφυλακή

Published on 14 Οκτωβρίου, 2022 | by kynoclub

0

Λιανοκλάδι : Έπιασαν στα “πράσα” λαθροθήρα στο Σταυρό Λαμίας

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση του θηροφύλακα του Κυνηγετικού Συλλόγου Λαμίας, Στυλιανού Παπαποστόλου και του Ομοσπονδιακού θηροφύλακα, Σπύρου Γούβαλη, μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα, εντοπίστηκε λαθροθήρας στο Λιανοκλάδι και πιο συγκεκριμένα στη δασική περιοχή Αγίου Μάρκου Σταυρού.

O λαθροθήρας είχε εισέλθει σε αγροτεμάχιο με το όχημά του και είχε πυροβολήσει θήραμα, χωρίς ωστόσο να ευστοχήσει.

Οι θηροφύλακες επενέβησαν άμεσα και ακινητοποίησαν τον λαθροκυνηγό με το όχημά του. Έγινε κατάσχεση του κυνηγετικού του όπλου, το οποίο ήταν γεμάτο, και υποβλήθηκε μήνυση κατά του παραβάτη στην αρμόδια δασική αρχή.

«Θερμά συγχαρητήρια στους δύο θηροφύλακες που αποδεικνύουν έμπρακτα τη συμβολή του Κυνηγετικού Συλλόγου Λαμίας στην περιφρούρηση της υπαίθρου», σημειώνει τέλος ο ΚΣ Λαμίας.

H ανακοίνωση του Κ.Σ Λαμίας

ΝΕΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑΣ.  ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΜΕΙΩΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΗΣ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ

Άλλο ένα περιστατικό παράνομης θήρας παίρνει το δρόμο της δικαιοσύνης. Αυτή τη φορά, εντός μονίμου καταφυγίου άγριας ζωής, εντοπίστηκε από τον θηροφύλακα του ΚΣ Λαμίας, κ. Στυλιανό Παπαποστόλου, ομάδα λαθροκυνηγών η οποία είχε θηρεύσει παράνομα αγριόχοιρο. 

Όπως προβλέπουν οι δασικές διατάξεις, το θήραμα κατασχέθηκε και δημοπρατήθηκε στο χωριό Λιανοκλάδι. Έχει κατατεθεί η σχετική μήνυση και αναμένεται να οριστεί δικάσιμος για την υπόθεση. 

Ένα μεγάλο μπράβο για μια ακόμη φορά στα όργανα της θηροφυλακής που προστατεύουν το κυνήγι και το περιβάλλον για όλους μας!

Πηγη: https://lamianow.gr/lianokladi-epiasan-sta-lathrothira-sto/?fbclid=IwAR1vr19r4VBfrr0Sxcb1ohyOyQDtVKS7IJZKQdjSakWSeUuo6rrGL7wg51g


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας