προσωπα

Published on 17 Δεκεμβρίου, 2022 | by kynoclub

0

Ένας παλαίμαχος λαγοκυνηγός στο καρτέρι

Αν το κυνηγετικό πάθος ήταν μετρήσιμο αναμφίβολα ο Μπαρμπαγιώργος θα ήταν το καλύτερο παράδειγμα..

Κείμενο φωτο: Νίκος Φωτακόπουλος

Γνωριστήκαμε σε ένα λαγοκυνήγι πριν λίγες ημέρες κάπου στην Αιτωλοακαρνανία όπου τραβήχτηκαν και οι φωτογραφίες που βλέπεται… Δεν μπορώ παρά να υποκλιθώ στο κυνηγετικό του πάθος. Διανύει την ένατη δεκαετία της ζωής του, μια ζωή αφιερωμένη στο κυνήγι και ειδικότερα του λαγού. Αστείρευτη πηγή γνώσης και ζωντανό θησαροφυλάκιο γνώσης  των μυστικών του αιώνιου δραπέτη. Που θα βοσκήσει, τι θα φάει, που θα γιατακιάσει και ποια κόλπα θα χρησιμοποιήσει για να γίνει …λαγός.

                    Το μεγάλο ατύχημα…

Όμως αυτό που συγκλονίζει είναι η ιστορία του. Το πόδι σακατεμένο εδώ  και πάρα πολλά χρόνια από την εποχή της νιότης του. Σακατεμένο δια παντός από ένα κυνηγετικό ατύχημα όταν δέχτηκε την τουφεκιά του επιπόλαιο  συνκυνηγού από πολύ κοντά. Σώθηκε! Έκτοτε η καρέκλα στο καρτέρι του είναι απαραίτητη. Πολύτιμος συνκυνηγός ο Λάζαρος Ευθυμιόπουλος. Φροντίζει για όλα. Θα κουβαλήσει τα συμπράγκαλα, το όπλο, την καρέκλα και  θα βάλει τον παλαίμαχο λαγοκυνηγό στο καρτέρι του..

Να είσαι καλά Μπαρμπαγιώργο  και να συνεχίζεις να κυνηγάς για πολλά πολλά ακόμα χρόνια… δίνοντας το παράδειγμά της θέλησης και του κυνηγετικού σου πάθους. Υποκλίνομαι….


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας