επικαιροτητα

Published on 23 Ιανουαρίου, 2023 | by kynoclub

0

Γέμισε ποντίκια ο κάμπος της Κωπαΐδας: «Ανυπολόγιστες καταστροφές και δραματική κατάσταση»

Αντιμέτωποι με τις πρώτες καταστροφικές συνέπειες της φετινής ανομβρίας είναι οι αγρότες στην Κωπαΐδα, οι οποίοι βλέπουν καλλιέργειες χιλιάδων στρεμμάτων να καταστρέφονται καθώς τα χωράφια τους έχουν γεμίσει από τρωκτικά.

Τα ποντίκια έχουν κατακλύσει τον κάμπο έχοντας ήδη διαλύσει καλλιέργειες μηδικής (τριφύλλι) με τους αγρότες να βρίσκονται σε απόγνωση καθώς αντίστοιχα προβλήματα είχαν αντιμετωπίσει και στο παρελθόν, αλλά ποτέ σε αυτήν την έκταση.

«Η κατάσταση είναι δραματική. Μιλάμε για έναν τεράστιο πληθυσμό ποντικών. Ολα μας τα χωράφια είναι γεμάτα τρύπες. Το πρόβλημα άρχισε από το καλοκαίρι, αλλά πλέον έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Ξεκίνησε από την περιοχή Αλίαρτος κι έχει φτάσει στον κάμπο της Λιβαδειάς. Εχει να βρέξει πολύ καιρό και αυτό οδήγησε στον υπερπληθυσμό των ποντικιών που αναπαράγονται με ταχύτατους ρυθμούς χωρίς να εξολοθρεύονται. Ο κάμπος της Κωπαΐδας έχει γεμίσει με χιλιάδες τρύπες ποντικών» λέει στο «ethnos.gr» ο Νίκος Μαναράς, αγρότης της περιοχής.

Σύμφωνα με τους καλλιεργητές της περιοχής, τα ποντίκια έχουν ήδη διαλύσει τις καλλιέργειες τριφυλλιού, το οποίο προορίζεται για ζωοτροφές, ενώ πλέον έχουν αρχίσει να πλήττουν και χωράφια με σιτηρά, όπως κριθάρι, κλπ.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου εδώhttps://www.ethnos.gr/greece/article/243035/gemisepontikiaokamposthskopaidasanypologisteskatastrofeskaidramatikhkatastashleneoiagrotesoisynepeiesgiatonanthropo


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας