αγωνες

Published on 29 Μαρτίου, 2013 | by Kynoclub

0

Πώs… χάθηκε το Κύπελλο!

Τέσσερα Αγγλικά Σέττερ περιελάμβανε η Εθνική Ομάδα της χώρας μας που αγωνίστηκε στο Κύπελλο Ευρώπης, πριν από λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη…
Ο εκλέκτορας κ. Θεόδωρος Μαγουλάς επέλεξε για λογαριασμό του ΚΟΕ τον Azor με ιδιοκτήτη και κυναγωγό τον Χ. Κανίδη, τον Bessino;s Panthos με κυναγωγό τον Θ. Μαυρίδη, τον Ciello Sirtouf της κ. Δ. Στακτοπούλου με κυναγωγό τον Θ. Μαυρίδη και τον Quαρκ του Β. Σακαντάνη με κυναγωγό τον P. Eschini. Ο αναπληρωματικός Eolos Kapatos (Πόιντερ) του κ. Γ. Χρήστου (με κυναγωγό τον Στέλιο Αποστολάκο) δεν εμφανίστηκε στην παρουσίαση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό του όχι μόνο από τη βασική ομάδα του Κυπέλλου, αλλά και από την ομάδα για το Πρωτάθλημα Ευρώπης Μεγάλης Ερευνας των Πόιντερ. Αυτή η απουσία έγινε περισσότερη αισθητή στη συνέχεια, όταν ο Εolos χρειάστηκε να τρέξει στη θέση ενός σκύλου της ρωσικής ομάδας που δεν μπόρεσε να παρουσιαστεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον κανονισμό, όταν κάποια ομάδα δεν έχει αναπληρωματικό σκύλο (όπως η ομάδα της Ρωσίας), τότε στη θέση του τρέχει ο αναπληρωματικός σκύλος της διοργανώτριας χώρας.

H Εθνική ομάδα της Ελλάδος για το Κύπελλο Ευρώπης
 

Αυτό που διαφοροποιεί το Κύπελλο Ευρώπης από τους άλλους αγώνες είναι ότι οι εθνικές ομάδες στελεχώνονται από Πόιντερ και Αγγλικά Σέττερ, ενώ η κάθε ομάδα αποτελείται από τέσσερις το ανώτερο σκύλους και έναν αναπληρωματικό… Οι σκύλοι παρουσιάζονται μόνο μία φορά στο διήμερο των αγώνων, ενώ οι κριτές παραμένουν οι ίδιοι και τις δύο ημέρες.

Στους σχετικούς πίνακες θα δείτε τα αποτελέσματα και την κατάταξη σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο. Από ελληνικής πλευράς ο Bessino;s Panthos κατέκτησε το 4ος Εξαίρετος, ενώ ο Azor od Race κατατάχθηκε 8ος Πολύ Καλός, αν και έκανε τέλεια και αλάνθαστη διαδρομή.

Σκανδαλωδώς…
Δυστυχώς, ο κεντρικός κριτής κ. Silvio Marelli (πρόεδρος του Internasional Πόιντερ), μαζί με τους πλαϊνούς κριτές από τη Σερβία και από την Ισπανία, ευνόησαν σκανδαλωδώς τις ιταλικές συμμετοχές, σε όποια ομάδα και αν εκφράσθηκαν αυτές (βρίσκονταν ακόμα και στη Γερμανική Ομάδα που τελικά κατέκτησε το Κύπελλο Ευρώπης για το 2013 με τα Σέττερ Sting (1os Eξαίρετος και Κυπελλούχος Ευρώπης) και τον Spider (6os Πολύ Καλός) με κυναγωγό τον Ιταλό Εm. Targetti).

Ο BESINO’S PANTHOS κατατάχτηκε 4ος Εξαίρετος με κυναγωγό τον Θοδωρή Μαυρίδη.
 Δεύτερη στην ομαδική κατάταξη ήταν η Σερβία με ένα 3ος Εξαίρετος και ένα 7ος Πολύ Καλός. Στην τρίτη θέση κατατάχτηκε η Ελλάδα με ένα σύνολο 11 βαθμών… Αξίζει να σημειωθεί πως αν ο Αzor έπαιρνε τον χαρακτηρισμό Εξαίρετος, η Ελλάδα θα είχε κατακτήσει την πρώτη θέση στην ομαδική βαθμολογία, ενώ με το 1ος Εξαίρετος θα κατακτούσε την πρώτη θέση και στην ατομική βαθμολογία (και μαζί τα Κύπελλα Ευρώπης).
 ΟΜΑΔΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Γερμανία, 14 βαθμοί (1Χ 1ος Εξ.+ 1Χ 6ος Π. Κ)
2. Σερβία ,12 βαθμοί (1Χ 3ος Εξ + 1Χ 7ος Π..Κ.)
3. Ελλάς, 11 βαθμοί (1Χ 4ος Εξ + 1Χ 8ος Π..Κ.)
4. Ισπανία, 9 βαθμοί (1Χ 2ος Εξ)
5. Γαλλία, 4 βαθμοί (1Χ 5ος Π.Κ)
6. Ιταλία, 0 βαθμοί
7. Ελβετία, 0 βαθμοί
8. Τουρκία, 0 βαθμοί
9. Ρωσία, 0 βαθμοί
10. Ολλανδία, 0 βαθμοί
11. Βέλγιο, 0 βαθμοί
Ο STING, ο SPIDER, ο κυναγωγός τον κυν. EM. TARGETTI και οι κριτές του Κυπέλλου.
 ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. STING, prop. BIRGIT KAPFER, ιδ. EMANUELE TARGETTI, 1oς Εξαίρετος, βαθμοί 10
2. FIERO, ιδ. MARIANO GUTIEREZ AMORRORTU, cond. ER. PEZZOTTA, 2ος Εξαίρετος, βαθμοί 9
3. INCA, ιδ.GAVRILOVIC DEJAN, cond. DEJAN GAVRILOVIC 3 ECC 8
4. BESINO’S PANTHOS, ιδ. IKONOMIDIS N. κυν. MAVRIDIS, 4oς Εξαίρετος, βαθμοί 7
5. DYLAN DE LA SAUVIGNIERE, ΙΔ. J. M. DOVERGNE, ΚΥΝ EM.BOURGEOIS, 5oς Πολύ καλός, βαθμοί 4
6. SPIDER, ιδ. BIRGIT KAPFER, κυν. EM. TARGETTI, 6oς Πολύ καλός, βαθμοί 4
7. DICK DI GRUMA, ιδ. M. KNEZEVIC, κυν. C. ZANIBONI, 7oς Πολύ καλός, βαθμοί 4
8. AZOR OD RACE, ιδ.. & κυν. CHRISTOS KANIDIS 8, 6oς Πολύ καλός, βαθμοί 4

Kείμενο: ΝΙΚΟΣ ΦΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας