κρητικος λαγωνικος

Published on 12 Απριλίου, 2017 | by Kynoclub

0

Έκθεση Κρητικών Λαγωνικών!

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής η παρουσία του Ομίλου Κρητικού Λαγωνικού στην έκθεση Κυνηγεσία 2017. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε το τριήμερο απο τις 07 έως τις 09 Απριλίου στο Μεσογειακό εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας στην Αθήνα. Αισθανόμαστε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε τους διοργανωτές για την πρόσκληση, την κα Γαλανού Ιωάννα πρόεδρο του ΚΟΕ για το ενδιαφέρον και την πολύτιμη βοήθεια της, καθώς και όλους τους κριτές του ΚΟΕ, τους εκθέτες και όλους εκείνους που μας στήριξαν με την παρουσία ή την συνδρομή τους σε αυτή την προσπάθεια.



Ο ΟΚΛΑ με την πλούσια δράση του την τελευταία διετία απο την ίδρυσή του, συνέχισε δυναμικά συμμετέχοντας με δικό του περίπτερο στον χώρο της έκθεσης έπειτα απο την πολύ τιμητική πρόσκληση του διοργανωτή. Ο κρητικός λαγωνικός παρουσιάσθηκε επίσημα για πρώτη φορά εκτός Κρήτης απο τον όμιλο φυλής και εντυπωσίασε το πλήθος των επισκεπτών απο την ιδιαίτερη φυσιογνωμία και τον μοναδικό χαρακτήρα του. Το προσεγμένο περίπτερο του Ομίλου μας, επισκέφθηκαν και ενημερώθηκαν χιλιάδες κυνηγοί, κυνόφιλοι και εραστές της οργανωμένης κυνοφιλίας απο την Ελλάδα και την Ευρώπη δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη φυλή.


Για την σωστή και ουσιαστική παρουσίαση της φυλής ο ΟΚΛΑ πραγματοποίησε μια σειρά εκδηλώσεων. Με ομιλητή τον πρόεδρο του ομίλου Ανετάκη Νίκο παρουσίασε σε μορφή σεμιναρίου στοιχεία της μορφολογίας και τον τρόπο εργασίας της φυλής. Στην Έκθεση Αναγνώρισης ο κριτής κος Παντελής Καπετανάκος αναγνώρισε έναν κρητικό λαγωνικό και στην συνέχεια έκρινε στην Έκθεση Μορφολογίας τους καλύτερους σε κάθε κατηγορία και τον καλύτερο φυλής.


Στην 1η ειδική Έκθεση Μορφολογίας που διοργάνωσε ο ΟΚΛΑ την Κυριακή 09/04 διαγωνίστηκαν συνολικά 9 Κρητικοί Λαγωνικοι από τους 13 δηλωθέντες προς συμμετοχή με την ΣΠΙΘΑ του Αλεξάκη Δημήτρη να κερδίζει το C.A.C και να χαρακτηρίζεται ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΥΛΗΣ, καλύτερος ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΗΛΥΚΩΝ και καλύτερος ΘΗΛΥΚΩΝ. Καλύτερος αντιθέτου φύλου, C.A.C, καλύτερος ανοιχτής ΑΣΕΡΝΙΚΩΝ και καλύτερος ΑΣΕΡΝΙΚΩΝ αναδείχθηκε ο KNOSSOS ROYALTY VRONTIS των Λιοντόπουλου – Κουτούβαλη. Στους εφήβους καλύτεροι αναδείχθηκαν παίρνοντας R.C.A.C, ο ΘΡΑΣΟΣ του Πασσά Εμμανουήλ στα ασερνικά και η ΘΗΡΑ του Ανετάκη Νίκου στα θηλυκά.


Ο Όμιλος Κρητικού λαγωνικού ειναι ο μοναδικός και αποκλειστικός Όμιλος της φυλής, υπεύθυνος για την πορεία της στο μέλλον. Επιφορτισμένος με τη κατεύθυνση της εκτροφής, την αξιολόγηση, βελτίωση, σταθεροποίηση, ανάπτυξη και διάδοση της φυλής του Κρητικού λαγωνικού σκύλου. Ο Ο.Κ.ΛΑ αναγνωρίζεται επισήμως απο τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος (ΚΟΕ) και κατ’ επέκταση απο το Διεθνή Κυνολογικό Οργανισμό (F.C.I.) του οποίου ειναι μέλος. Θεωρούμε οτι ειναι υποχρέωση μας και μεγάλη ευθύνη να επιμείνουμε στη διάσωση αυτού του πρωτόγονου σκύλου με απώτερο στόχο την παγκόσμια αναγνώριση απο την FCI που θα σημάνει την οριστική έξοδο της φυλής απο την περιπέτεια του κινδύνου που βρίσκεται σήμερα.

Ο Πρόεδρος
ΑΝΕΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Ο Γραμματέας
ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας