ειπαν

Published on 2 Νοεμβρίου, 2012 | by Kynoclub

0

Γκόπης εναντίον όλων!!!

Απορία και ερωτηματικά προκαλούν  στους Έλληνες κριτές που έχουν δικαίωμα να κρίνουν τον Ελληνικό Ιχνηλάτη οι απόψεις του κριτή κ Αθανασίου Γκόπη που περιλαμβάνονται σε επιστολή του προς την διοίκηση του Ομίλου της Φυλής. Ο κ Γκόπης που είναι ένας από τους πρώτους Έλληνες κριτές ( έχει αναδειχθεί από τον  Κυνολογικό ‘Όμιλο της Γιουγκοσλαβίας) ουσιαστικά κατηγορεί για …ανεπάρκεια όσους ‘’προσφέρουν αφειδώς  Εξαίρετος’’ σε Ελληνικούς Ιχνηλάτες. Δηλαδή (σχεδόν) όλους! Ακόμα κατηγορεί τους κριτές που απονέμουν το ‘’Εξαίρετος’’ για μη σωστή και αντικειμενική κρίση’’ !!!. Το επίμαχο απόσπασμα από την επιστολή του κ Γκόπη έχει ως εξής:

‘’Οι κριτές όταν κρίνουν είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν τα ισχύοντα διεθνή στάνταρ των φυλών που κρίνουν. Είναι μια υποχρέωση που πηγάζει από όλους τους κανονισμούς και μάλιστα και με πειθαρχικές ευθύνες σε περιπτώσεις παράβασης.

Η απονομή του χαρακτηρισμού ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ  (σ.σ. σε Ελληνικούς Ιχνηλάτες) με βάση τον Εθνικό Τύπο, πιστεύω ότι δεν αποτελεί σωστή και αντικειμενική κρίση αλλά αξιολόγηση λανθασμένη που οφείλεται σε διάφορους λόγους που δεν αφορούν εμένα προσωπικά. Είναι θέμα που αφορά τους διοργανωτές και κυρίως το κυνολογικό όργανο της χώρας. Το γιατί κάποιοι κριτές προσφέρουν “αφειδώς” τα ΕΞΑΙΡΕΤΑ και τα C.A.C. το ξέρουν μόνον οι ίδιοι αλλά είναι απόλυτα βέβαιο ότι κάνουν κακό στην φυλή….αφού βραβεύουν και αναδεικνύουν σκυλιά που δεν ανταποκρίνονται στον εθνικό τους τύπο.’’

Αυτά αναφέρει λοιπόν ο κ Γκόπης ενώ ολόκληρη η επιστολή του δημοσιεύεται στην ενότητα ‘’ΕΙΠΑΝ’’ του KYNOCLUB.GR  Oι Έλληνες κριτές που έχουν δικαίωμα να κρίνουν τον Ελληνικό Ιχνηλάτη περιλαμβάνονται στον επισυναπτόμενο πίνακα και όλοι (σχεδόν) έχουν απονείμει σε πολλούς σκύλους όχι μόνο το ‘’Εξαίρετος’’ αλλά και το CAC

Οι κριτές Ελληνικού Ιχνηλάτη

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ Δ., ΔΕΚΑΡΙΣΤΟΥ Μ., ΚΑΝΤΖΟΥ Ρ., ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Ν., ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Γ., ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ ΣΤ., ΝΤΟΥΛΟΣ Δ., ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ Μ. ΑΔΡΑΜΙΤΛΗ Σ., ΓΚΟΠΗΣ ΑΘ., ΚΑΤΣΙΚΗΣ Α., ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΗ Δ., ΛΥΜΠΕΡΗΣ Δ., ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ Β., ΣΚΟΥΡΑ Μ., ΦΡΑΓΓΙΔΗΣ Ι., ΦΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ν., ΨΥΧΑΡΗΣ ΧΡ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ ο κ Γκόπης ουσιαστικά κατηγορεί τους άλλους κριτές για …ασχετοσύνη (θέση που ασπάζεται η διοίκηση του ΟΦΕΙ) ενώ ο ίδιος εμφανίζεται αδιάβαστος! Σε τέσσερις συνεχόμενες  εκθέσεις απέδωσε τον τίτλο του ‘’Καλύτερου Φυλής σε ισάριθμους σκύλους’’ οι οποίοι όμως είχαν χαρακτηριστεί προηγούμενος από τον ίδιο ‘’Πολύ Καλός’’. Όμως ο κανονισμός των εκθέσεων του ΚΟΕ (που τηρείται υποχρεωτικά από όλους τους Ομίλους) στο άρθρο 27  του εσωτερικού του κανονισμού περί εκθέσεων ( http://www.koe.gr/indexmy.htm ) αναφέρει ότι τον τίτλο του ‘’Καλύτερου Φυλής’’ δικαιούνται μόνο οι σκύλοι με τον χαρακτηρισμό ‘’Εξαίρετος’’!

Μάλλον η διοίκηση του ΟΦΕΙ θα πρέπει να αφαιρέσει τους τίτλους του ‘’Καλύτερου Φυλής’’ που έχουν απονεμηθεί και βέβαια να αφαιρέσει και τις σχετικές …παραπλανητικές φωτογραφίες που έχει αναρτήσει στη σελίδα της στο Facebook.
N.Φ


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας