επικαιροτητα

Published on 21 Οκτωβρίου, 2013 | by Kynoclub

0

Πέντε νεκροί και η ΚΣΕ κοιμάται….

Πέντε συνολικά νεκρούς μετρά μέχρι στιγμής η κυνηγετική οικογένεια εκ των οποίων (οι τέσσερις σε κυνήγι αγριόχοιρου) στην φετινή κυνηγετική περίοδο. Οι απώλειες τόσων ανθρώπων και οι αλλεπάλληλες τραγωδίες φαίνεται ότι δεν προβληματίζουν τις ηγεσίες της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και των Ομοσπονδιών που περί άλλων τυρβάζουν ενώ δεν λείπουν οι βλακώδεις πανηγυρισμοί για τις ”επιτυχίες” όπως ήταν πχ. το …κατόρθωμα της μη αύξησης των τελών των κυνηγετικών αδειών…

-Η Δ Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, στην επικράτεια της οποίας έχουν γίνει τα τρία από τα πέντε θανατηφόρα δυστυχήματα, μπορεί να ”μπουκώνει” επιλεκτικά τους φιλικά προσκείμενους εκδότες με καλοπληρωμένες διαφημίσεις των άχρηστων και πολυδάπανων εκτροφείων της όμως δεν έκανε κάτι για να προλάβει τραγωδίες. Ούτε καν μια διαφημιστική καταχώρηση για την προστασία που μπορεί να προσφέρει το φωσφοριζέ- πορτοκαλί γιλέκο δεν φρόντισε να δημοσιεύσει. Ούτε καν μια παρότρυνση προς τους αρχηγούς των ομάδων που κυνηγούν αγριόχοιρο να αποβάλουν όσους εμφανίζονται με ρούχα παραλλαγής. Ούτε καν για κάποια πίεση προς τους θηροφύλακες δεν ακούσαμε ώστε να είναι πιο αυστηροί με όσους δεν χρησιμοποιούν το υποχρεωτικό φωσφοριζε γιλέκο. Ακόμα και για την επιβαλλόμενη πλέον ελεύθερη χρήση των ασυρμάτων δεν έπραξαν κάτι οι ηγέτες του (ανεκπαίδευτου) κυνηγετικού κόσμου. Στις μέρες μας ο ασύρματος δεν προκαλεί κανένα κακό στα πάμπολλα αγριογούρουνα, όμως μπορεί να σώσει ζωές..

-Η Δ ΚΟΣΕ διοργανώνει παραστάσεις στην Εθνική οδό για να ελέγξει τους κυνηγούς τούς Κωπαΐδας, απασχολώντας μια δεκάδα θηροφύλακες, παρουσία πρόθυμων δημοσιογράφων αλλά δεν κάνει τα αυτονόητα. Όπως π.χ. την υποχρεωτική εκπαίδευση και την διοργάνωση σεμιναρίων για όσους προτίθενται να ασχοληθούν με το κυνήγι του αγριόχοιρου.

-Η ίδια η ΚΣΕ θα έπρεπε να διοργανώνει υποχρεωτικά σεμινάρια για την ασφαλή χρήση των όπλων όμως ουδείς από την διοίκησή της ενδιαφέρεται; Πρώτο μέλημα της κυνηγετική ηγεσίας και των αιώνιων κυνηγοπατεράδων είναι πως θα κρατήσουν τις καρέκλες τους και πώς δεν θα έχουν διαρροή εσόδων από άδειες που βγαίνουν απ ευθείας στα δασαρχεία ή μέσω ανεξάρτητων Συλλόγων. Κατά τα άλλα το ελεύθερο παραδοσιακό κυνήγι τείνει να εξελιχτεί σε ….ασύδοτο κυνήγι με κάμποσους νεκρούς κάθε χρόνο!

Δείτε : Θηροφύλακες σε παράσταση της Δ. ΚΟΣΕ!

N.Φ.


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας