νησιωτικη περδικα

Published on 2 Οκτωβρίου, 2015 | by Kynoclub

0

Οι συμβουλές του βετεράνου περδικοκυνηγού!

κειμενο: Σωτήρης Σακαβιτσης 

Screen Shot 2015-10-02 at 07.48.27-Αγαπητοί φίλοι ομοιοπαθείς…..
– Με τη σημερινή επαφή μαζί σας, θέλω να πω πέντε πραγματάκια, για τους περδικοκυνηγούς που αναλαμβάνουν “δράση” σε μερικές ώρες από τώρα…
Κυνήγησα πέρδικα για 30 χρόνια και θεωρώ ότι είμαι σε θέση, αλλά και ότι είμαι υποχρεωμένος, να πω ορισμένα πράγματα και όποιος θέλει ας τα κρατήσει….
Το περδικοκυνήγι, θεωρώ ότι είναι η ολοκλήρωση του κυνηγίου, γιατί τα θέλει όλα. ΛΕΒΕΝΤΙΑ, ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΜΕΝΑ ΣΚΥΛΙΑ, ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΝΤΟΥΦΕΚΙ.
Θέλει γνώση και σεβασμό του βουνού. Όσοι δεν το σεβάστηκαν, το μετάνιωσαν και πολλές φορές ανεπανόρθωτα….
– Αυτό το πουλί θέλει σεβασμό για πάρα πολλούς λόγους. Η πέρδικα δεν θα τελειώσει ποτέ, παρά μόνο από το ντουφέκι. Εμείς οι παλιοί έχουμε κάνει πολλά ατοπήματα κι έχουμε πολλές “κουτσουλιές”… Εννοείται ότι σήμερα, με την κυνηγετική παιδεία, που πρέπει να έχει αναβαθμιστεί, αν έχει αναβαθμιστεί, να υπάρχει βασιλική αντιμετώπιση της πέρδικας, αφού έτσι αρέσκονται κιόλας να την αποκαλούν πολλοί.
Τα μεγάλα νούμερα δηλαδή, είναι για τα “νούμερα”…..
Αξία έχει να περάσεις καλά, να ευχαριστηθείς το βουνό, τα σκυλιά σου, την παρέα σου, να κάνεις και 5 καλές ντουφεκιές και να γυρίσεις σπιτάκι σου, στην οικογένειά σου, σώος και ευτυχισμένος….
Χαιρετάμε και καλημερίζουμε, όποιον βρίσκουμε στο βουνό….
Πουλιά που τα βλέπουμε να πιάνουν κοντά μας, σηκωμένα από άλλους κυνηγούς, είναι απαράδεκτο να τα κυνηγήσουμε εμείς. Μπορούμε να κυνηγήσουμε μόνο αν φύγουν αυτοί που τα σήκωσαν. Σκεφτείτε μόνο το παλούκι που τρώνε αυτοί, μέχρι να τις βρούνε. Πείτε ότι είστε εσείς, θα σας άρεσε ;
Στο λάλο δεν καθόμαστε κοντά σε άλλη παρέα που έχει προηγηθεί από εμάς. Δεν μπορείς να κυνηγήσεις με τον άλλον στο σβέρκο σου. Υπάρχει τόπος για όλους. Όλοι ξυπνάνε και ταξιδεύουν με τα ίδια όνειρα…..
Δεν προβαίνουμε σε αντισυναδελφικές ενέργειες στο βουνό. Οι αλήτικες συμπεριφορές και δυστυχώς με πίκρα θα πω ότι υπάρχουν και πολλές μάλιστα, ας κρατηθούν γι’ αλλού, όχι για το βουνό. Μην ξεχνάτε ότι κρατάτε ντουφέκι….
Στο ξεκίνημα πάρτε μαζί σας μόνο τα απαραίτητα και σε μικρή ποσότητα. Μην καταπονείτε το σώμα σας με πολλά βάρη. Θα τα πληρώσετε αργότερα και θα με θυμηθείτε….
Προσοχή που βάζετε το πόδι και ειδικά όταν είναι απόβρεχο, γιατί οι πέτρες ξεκολλάνε και γλυστράνε. Πόσοι και πόσοι δε γύρισαν με νάρθηκες πίσω και μερικοί γκρεμισμένοι, απ’ αυτή την απροσεξία και βιασύνη ίσως, να προλάβουν μια φέρμα….
– Το περδικοκυνήγι θέλει καλό παπούτσι και δύο αλλαξιές ρούχα….
– Όσοι έχουν προβλήματα υγείας, οπωσδήποτε δεν πρέπει να ξεχνούν τα φάρμακά τους, αλλά δεν πρέπει να πηγαίνουν μόνοι τους στο βουνό. Αν και θα έλεγα ότι ο περδικοκυνηγός πρέπει να είναι απόλυτα υγιής….
Οι δικοί σας άνθρωποι, πρέπει να ξέρουν που ακριβώς θα πάτε για πέρδικες και με ποιον θα πάτε…..
– Στο πήγαινε και στο έλα, πρέπει να προσέχετε. Τη βιασύνη και την κούραση την έχουν πληρώσει ακριβά πολλοί περδικοκυνηγοί….
Είναι τόσα πολλά αυτά που θα μπορούσα να επισημάνω από τα πολλά χρόνια εμπειρίας….
– Δεν θέλω να σας κουράσω όμως….
– Τελειώνοντας θέλω να έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας τα παραπάνω κι άμα θέλετε κάντε τα πράξη….
– Σας εύχομαι ολόψυχα να περάσετε καλά…….
– Από έναν παλιό……

 


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας