ειπαν

Published on 15 Δεκεμβρίου, 2015 | by Kynoclub

0

Το κυνήγι έχει πάρει λάθος δρόμο και δυστυχώς έχει γίνει χώρος όπου “αποτυχημένοι” ζητούν καταξίωση…

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΑΚΑΒΙΤΣΗΣ (παλαίμαχος δάσκαλος, κυνηγός, κυνόφιλος και κυνηγοσυνδικαλιστής) 

Έγραψε σε ανάρτησή του στο facebook, στο προφίλ του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων

΄΄- Για άλλη μια φορά θέλω να εκφράσω την “αγανάκτησή” μου, την απογοήτευσή μου και τον προβληματισμό μου, γι’ αυτά που συμβαίνουν στο κυνήγι…..
– Και αυτό το Σαββατοκύριακο είχαμε έναν νεκρό και έναν τραυματία, κατά την διαδικασία του κυνηγίου….
– Για το νεκρό, οι πληροφορίες λένε ότι αυτοτραυματίστηκε θανάσιμα, περπατώντας μέσα σε πολύ πυκνό μέρος…..
– Γιατί όμως ; Κάποιους κανόνες δεν τήρησε και το γιατί δεν τους τήρησε, συζητήστε το μεταξύ σας και θα δώσετε τις σωστές απαντήσεις. Γιατί έτσι γίνεται. Στο καφενείο είμαστε όλοι καθηγητές πανεπιστημίου, στο “γήπεδο” ; …..
– Για τον 22χρονο που τραυματίστηκε από 52χρονο συγκυνηγό του, ευτυχώς ελαφρά στο πόδι, οι πληροφορίες λένε ότι τον πέρασε για γουρούνι και του την έφεξε….ευτυχώς του πήγε η τουφεκιά χαμηλά….
– Δυστυχώς για άλλη μια φορά θα αναφερθώ και στο πορτοκαλί γιλέκο, γιατί το πορτοκαλί δεν το τουφεκάει κανείς.
– Δείτε τις αναρτήσεις κυνηγών και θα καταλάβετε ότι οι περισσότεροι και κυρίως γουρουνοκυνηγοί, δεν το φοράνε…..σε παρατήρησή μου, κάποιος μου είπε : “το φοράγαμε, αλλά το βγάλαμε και βγάλαμε φωτογραφία” και πίστεψε ότι το πίστεψα. Εσείς ; Θα έπρεπε μετά από τα τόσα θανατηφόρα ατυχήματα, να είχε γίνει αρρωστημένη συνήθεια σε όλους μας και κυρίως στους γουρουνοκυνηγούς….Τι φταίει, το έχω γράψει, το έχετε γράψει αρκετοί από εσάς, πολλές φορές….
— Φίλοι μου το κυνήγι έχει πάρει λάθος δρόμο και δυστυχώς έχει γίνει χώρος όπου “αποτυχημένοι” ζητούν καταξίωση…
– Οι αρχηγοί δεν αποδεικνύουν ότι άξια είναι αρχηγοί. ΝΑΙ, υπάρχουν εξαιρέσεις…. Οι έλεγχοι από τα θεσμικά όργανα είναι ελλιπείς μέχρι ανύπαρκτοι και η συνειδητοποίηση, από πλευράς κυνηγών, της επικινδυνότητας, ελάχιστη έως καθόλου….
– Αλλά και όλοι μας έχουμε μερίδιο ευθύνης, που δεν επιβάλλουμε ορισμένους κανόνες “συμβίωσης” στην παρέα μας….
– Είναι ένας μήνας ακόμη… ήδη τα προηγούμενα “ρεκόρ” έχουν ξεπεραστεί εφέτος…μακάρι να μην υπερ-ξεπεραστούν….
– ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ και να είστε καλά με τις οικογένειές σας….

ΣΧΟΛΙΟ kynoclub.gr Δάσκαλε, όπως και όλα σε τούτη τη ζωή, είναι θέμα παιδείας και (επι)μόρφωσης. Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τις δεκάδες τραυματισμένους ή νεκρούς κυνηγούς έχει η Κυνηγετική Συνομοσπονδία! Και έχει την ευθύνη διότι καμία προσπάθεια εκπαίδευσης των κυνηγών δεν έχει κάνει επι δεκαετίες. Το μόνο  που  ενδιαφέρει την ηγεσία της  είναι τα έσοδα από τις άδειες. Όσο ποιο πολλοί βγάζουν κυνηγετική άδεια τόσο περισσότερα έσοδα έχει. Ο υπερπληθυσμός των μπασταρδοαγριόχοιρων έκανε το πρόβλημα εκρηκτικό. Έτσι όλοι οι κρεατοσυλλέκτες δηλώνουν γουρουνοκυνηγοί τραμπουκίζωντας τους πραγματικούς κυνηγούς και παράλληλα καταλαμβάνοντας τα κυνηγοτόπια!


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας