κυνικος

Published on 21 Ιουνίου, 2016 | by Kynoclub

0

Δ ΚΟΣΕ. Οι χαριστικές άχρηστες διαφημίσεις σε έντυπα μηδαμινής κυκλοφορίας…

γράφει ο Κυνικός

Τό …ευτελές ποσό των 192.000 ευρώ δαπάνησε την περασμένη χρονιά η Δ Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδος για …φιλοθηραματικές δημοσιεύσεις, ΄΄δημόσιες σχέσεις΄΄  και συνδρομές στον κυνηγετικό τύπο. Το νούμερο για την εποχή που ζούμε είναι πραγματικά αστρονομικό και μπορεί να χαρακτηριστεί ως πρόκληση. Πολύ περισσότερο όταν αυτά τα χρήματα αφορούν  μόνο την μια από τις επτά κυνηγετικές ομοσπονδίες και επειδή  το μεγαλύτερο μέρος του διοχετεύτηκε σε συγκεκριμένα κυνηγετικά έντυπα με άγνωστα κριτήρια  επιλογής. Η πρόκληση είναι πολλαπλάσια  αν υπολογίσουμε αυτή την αμφιλεγόμενη, δήθεν φιλοθηραματική δαπάνη, σε βάθος 10ετίας ή 15ετίας οπότε μιλάμε για ένα ποσό της τάξεως των 2.000.000 ευρώ και πλέον!

-Ρίξτε μια ματιά στον σχετικό πίνακα με τα προϋπολογισθέντα και τα πραγματοποιηθέντα έξοδα της Δ ΚΟΣΕ. Θα εντυπωσιαστείτε όταν διαπιστώσετε πως η μόνη δαπάνη για την οποία εξαντλήθηκε το προϋπολογισθέν ποσό είναι αυτή που αφορά τις συνδρομές περιοδικών και την προβολή του ΄΄φηλοθηραματικού έργου΄΄  μέσω πληρωμένων δημοσιεύσεων! Από τα προϋπολογισθέντα 195.000 δαπανήθηκαν τα 192.615, 55 ευρώ. Και όλα αυτά όταν υπάρχει εδω και χρόνια περιορισμός δαπάνης στα καύσιμα των θηροφυλάκων και παράλληλη μείωση μισθών για να αναφέρουμε κάποιες από τις περικοπές λέγω δυσμενών οικονομικών συνθηκών…

kse3

-Η πρόκληση όμως βρίσκεται και στο γεγονός ότι η αιώνια διοίκηση της Δ ΚΟΣΕ είχε επιβάλει την προηγούμενη κυνηγετική περίοδο  έκτακτη εισφορά 4 ευρώ ανα κυνηγό για να …τα βγάλει πέρα!

-Μην ψάξετε με ποια κριτήρια επιλέγονται τα συγκεκριμένα έντυπα στα οποία  η Δ ΚΟΣΕ πληρώνει για να δημοσιευτούν οι άχρηστες και χιλιοδημοσιευμένες διαφημίσεις της.  Η ιστορία αυτή θυμίζει πολύ έντονα τον τρόπο της διαχείρισης της κρατικής διαφήμισης. Έντυπα με ανύπαρκτη κυκλοφορία έπαιρναν την μερίδα του λέοντος ενώ αντίστοιχα έντυπα μεγάλης κυκλοφορίας έπαιρναν  ψίχουλα. Στην περίπτωση των κυνηγετικών εντύπων ορισμενα είναι παντελώς αποκλεισμένα από την  Δ ΚΟΣΕ εδω και χρόνια. Ίσως γιατί ασκούν κριτική στους αιώνιους κυνηγοσυδικαλιστές!

kse1

-Αυτονόητο είναι ότι τα …καλοταϊσμένα κυνηγετικά έντυπα παρέχουν δημοσιογραφική ασυλία στους χρηματοδότες τους ενώ φροντίζουν να αποσιωπούν μια σειρά σκανδάλων που έχουν ΄΄σκάσει΄΄ τα τελευταία χρόνια στις κυνηγετικές οργανώσεις. Φυσικά δεν κάνουν καν λόγο (τα περιοδικά) για την ανάγκη εκδημοκρατισμού των κυνηγετικών οργανώσεων και αλλαγής των χουντικών καταστατικών τους. Όταν τρώνε δεν μιλάνε όπως λέει και ο λαός…

δείτε: ΒΙΝΤΕΟ!!! Αποκαλύψεις για ΄΄βολέματα΄΄ δημοσιογράφων, ασφαλιστών, περιοδικών και …συζύγων στις κυνηγετικές οργανώσεις!


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας