κυνικος

Published on 1 Αυγούστου, 2016 | by Kynoclub

0

Παραπομπή Ψυχάρη, από τον ΚΟΕ με αφορμή το εξώδικο Μ. Λάμπρου!

κείμενο: Κυνικός

Την ανάγκη …φιλότιμο έκανε η διοίκηση του ΚΟΕ και ενεργοποίησε τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την τιμωρία του κ Χρήστου Ψυχάρη, στην περίπτωση που αποδειχτούν οι καταγγελίες  εις βάρος του. Έτσι μετά την επιστολή και το εξώδικο (!) του μέλους του ΚΟΕ, Διεθνή Κριτή κ Μιχάλη Λάμπρου και την γνωμάτευση του νομικού συμβούλου του Ομίλου και κυρίως  μετά τον σάλο που έχει ξεσηκωθεί στον κυνοφιλικό κόσμο, αυτή η πρωτοφανής υπόθεση φαίνεται να παίρνει το δρόμο της. Έτσι σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΚΟΕ, και κάτω από το βάρος των καταγγελιών, ανατέθηκε όπως προβλέπει το καταστατικό, η διερεύνηση των καταγγελιών στον κ Νίκο Ιωαννίδη (μέλος του διοικητικού συμβουλίου) ο οποίος θα πρέπει να εξετάσει την υπόθεση και  να  καταθέσει το  πόρισμα του στην Γενική Συνέλευση. Η διερεύνηση των καταγγελιών αφορά παραβίαση των διατάξεων του άρθρου 7 παρ. 2 περ. γ΄, δ΄, ε΄, η΄ και θ΄ του Καταστατικού  καθώς και του Τμήματος Β΄ του Κεφαλαίου VII του Εσωτερικού Κανονισμού του Κ.Ο.Ε. Στην συνέχεια η Γενική Συνέλευση θα αποφασίσει για την τιμωρία ή μή του παραπεμπόμενου μέλους.

lamprouΟ κ Μιχάλης Λάμπρου μέλος του ΚΟΕ κατήγγειλε Γαλανού και Ψυχάρη.

Το ιστορικό

-Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Γενική Συνέλευση της 29ης Μαΐου 2016 ο πρόεδρος του ΟΚΑΔΕ κ Δ. Γκουζούνας σε ομιλία του διαβεβαίωσε οτι ο κ Ψυχάρης ουδέποτε αναδείχτηκε κριτής από τον Όμιλο Πόιντερ-Σέττερ. Ανάλογη ήταν η τοποθέτηση του κ Γιάννη Φουτρή, πρώην προέδρου του ΟΚΑΔΕ σε συζητήσεις μεταξύ κυνοφίλων, σχετικά με αυτό το θέμα. Καταλυτική όμως ήταν και η διαβεβαίωση του κ Κώστα Λάμπρου που είναι πρώην πρόεδρος του ΟΚΑΔΕ και για αρκετά χρόνια υπεύθυνος της ομάδος 7  του ΚΟΕ. Ο κ Κ. Λάμπρου ήταν ο πρώτος που ανακάλυψε ότι ο κ Ψυχάρης παρίστανε τον κριτή βρετανικών φυλών χωρίς ποτέ να έχει περάσει τις σχετικές διαδικασίες όπως σήμερα κατηγορείται. Ήταν το 2011 όταν ο Χρήστος Ψυχάρης ταξιδεύοντας καθ οδον προς κάποιο νησί για να κρίνει σε Αγώνες τοπικού Κυνοφιλικού  Ομίλου  δέχτηκε το τηλεφώνημα του κ Κώστα Λάμπρου που τον προειδοποίησε να μην κρίνει βρετανικές φυλές διότι  θα έχει συνέπειες. Μπροστά στον κίνδυνο τιμωρίας ο κ Ψυχάρης  υπάκουσε στην προειδοποίηση του κ Λάμπρου. Έκτοτε και για τα επόμενα χρόνια δεν ξαναέκρινε σε ΑΚΙ για Πόιντερ και Σέττερ…

-Όλα αυτά μέχρι το 2014 όποτε εκλέχτηκε στην διοίκηση του ΚΟΕ. Τότε θεώρησε οτι είναι η κατάλληλη ευκαιρία και βγήκε πάλι μπροστά φορώντας πέρα από το γνωστό ένδυμα του ΄΄δάσκαλου΄΄ και αυτό του κριτή βρετανικών φυλών ! Μάλιστα έκρινε σε κάποιους αγώνες στην Ηλεία, την Αχαΐα και ίσως και αλλού. Αγώνες πού σήμερα είναι πολύ πιθανό να ακυρωθούν και μαζί οι βαθμολογίες που απονεμήθηκαν. ..

-Όμως μετά από τον σάλο που ξεσηκώθηκε για αυτές τις κρίσεις επανήλθαν στο προσκήνιο οι καταγγελίες! Χαρακτηριστικές  είναι οι κατηγορίες του κ Μιχάλη Λάμπρου που συμμετείχε στο διοικητικό συμβούλιο του ΚΟΕ την περίοδο Μαΐου 2014 -Μαΐου 2016. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ Μ. Λάμπρου κατηγόρησε την πρόεδρο κ Ιωάννα Γαλανού για διορισμό(!!!) του κ Ψυχάρη ως κριτή αφήνοντας να εννοηθεί ότι παραπλανήθηκε ολόκληρο  το διοικητικό συμβούλιο από τις διαβεβαιώσεις της πως ο κ Ψυχάρης είναι πράγματι κριτής ΑΚΙ βρετανικών φυλών.

Η καταγγελία του κ Λάμπρου ενώπιων 200 ατόμων που συμμετείχαν  στην Γενική Συνέλευση του ΚΟΕ,  όπως είναι φυσικό   προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις. Και ενώ όλοι περίμεναν από τον κ Ψυχάρη για  λόγους ευθιξίας να υποβάλει την παραίτηση του ή να παρουσιάσει στοιχεία και ντοκουμέντα, για το πότε και που έδωσε εξετάσεις ως δόκιμος κριτής ΑΚΙ για βρετανικές φυλές, αυτός δεν το έπραξε.. Αντίθετα παρουσίασε κάποια χαρτιά μετά οποία επιβεβαίωνε τις κατηγορίες ότι έκρινε στον τάδε και στον τάδε αγώνα ενώ παρουσίασε και προσκλήσεις επιβεβαιώνοντας την παραπλάνηση ορισμένων διοργανωτών που πίστευαν ότι έχει δικαίωμα να κρίνει βρετανικές φυλές.

-Τώρα ο κ Ιωαννίδης είναι αναγκασμένος να καλέσει για κατάθεση  όλους τους εμπλεκόμενους σε αυτή την υπόθεση και όσους γνωρίζουν στοιχεία. Βέβαια το γεγονός οτι ο κ Ιωαννίδης ήταν μέλος της διοίκησης που ΄΄βαφτησε΄΄ τον κ Ψυχάρη ως κριτή βρετανικών φυλών δημιουργεί ενα θέμα ηθικής τάξης αλλά όπως φαίνεται αυτό αποτελεί λεπτομέρεια για την πλειοψηφία της διοίκησης του ΚΟΕ που τον όρισε ως εισηγητή του συγκεκριμένου θέματος.

Παρ, όλα αυτά ο κ Ιωαννίδης μεταξύ άλλων είναι υποχρεωμένος να ζητήσει από τον κ Ψυχάρη και από την Γραμματεία του ΚΟΕ και του ΟΚΑΔΕ τα κάτωθι στοιχεία ως ελάχιστη απόδειξη των διαδικασιών που υποτίθεται ότι ακλούθησε.

foutrisOι κ Κώστας Λάμπρου και Γιάννης Φουτρής βεβαιώνουν ότι ο κ Ψυχάρης ουδέποτε έδωσε εξετάσεις ως κριτής βρετανικών φυλών

Τα έγραφα που θα αθωώσουν τον Ψυχάρη

Αίτηση υποψηφιότητας κριτή (ημερομηνία -αρ. πρωτοκόλλου)

Πρακτικό αποδοχής της αίτησης του. (ημερομηνία -αρ. πρωτοκόλλου)

Αίτηση για την σύμφωνη γνώμη του ΟΚΑΔΕ (ημερομηνία και αριθμό πρωτοκόλλου)

Έγγραφο απάντησης με την  σύμφωνη, ή μη, γνώμη του ΟΚΑΔΕ προς τον ΚΟΕ (ημερομηνία -αρ. πρωτοκόλλου και από τους δυο Ομίλους)

Πρακτικό, ημερομηνία και τόπος των γραπτών εξετάσεων δόκιμων κριτών και τα ονόματα αυτών όπως και των εξεταστών. (ημερομηνία -αρ. πρωτοκόλλου)

Πρακτικό ανάδειξης όλων των επιτυχόντων δόκιμων κριτών στο οποίο θα συμπεριλαμβάνεται το όνομα του κυρίου Ψυχάρη. (ημερομηνία -αρ. πρωτοκόλλου)

Έγγραφα πρακτικών εξετάσεων και ονόματα των εξεταστών κριτών που εξέτασαν των κύριο Ψυχάρη σε Αγώνες Πρακτικού Κυνηγίου, Έρευνας Κυνηγίου και Μεγάλης Έρευνας. (ημερομηνία -αρ. πρωτοκόλλου)

Ημερομηνίες, τόποι και διοργανωτές Αγώνων που έγιναν οι πρακτικές εξετάσεις του κ Ψυχάρη στις οποίες συγκεντρώθηκαν οι 200 βαθμοί σε κάθε διαφορετικό είδος Αγώνα (σύνολο 600 βαθμοί και κατ ελάχιστον εξέταση σε 30 αγώνες!!!).

-Πρακτικό επιτροπής κριτών και πρακτικό απόφασης διοικητικού συμβουλίου ανάδειξης του κ Ψυχάρη σε κριτή Αγώνων Κυνηγετικών Ικανοτήτων Βρετανικών Φυλών. (ημερομηνία -αρ. πρωτοκόλλου)

Τόσο ο ΟΚΑΔΕ όσο και ο ΚΟΕ κρατούν όχι μόνο βιβλία πρωτοκόλλου εισερχομένων και εξερχόμενων αλλά και βιβλία πρακτικών διοικητικών συμβουλίων, επιτροπών ανάδειξης κριτών κ.λ.π. Αν ο κ Ψυχάρης έχει δώσει πραγματικά εξετάσεις όλα τα προαναφερόμενα θα είναι εύκολο να βρεθούν και να τον δικαιώσουν.

 

lamprou1Ο κ Νίκος Ιωαννίδης με τον κ Χρήστο Ψυχάρη. Ο πρώτος θα διερευνήσει τις κατηγορίες κατά του δεύτερου.

Η …απάθεια  του ΟΚΑΔΕ

Κλείνοντας αξίζει να σημειωθεί ότι στην Γενική Συνέλευση του ΚΟΕ της 29ης Μαΐου συμμετείχαν περίπου 20 κριτές ΑΚΙ βρετανικών φυλών όλοι μέλη του ΟΚΑΔΕ. Κανένας δεν σηκώθηκε να δηλώσει ότι εξέτασε σε κάποιον αγώνα ως δόκιμο κριτή τον κ Ψυχάρη. Λέτε να βρεθεί τώρα και εκ των υστέρων;;;

Και κάτι τελευταίο που έχει την σημασία του. Ο κ Ψυχάρης αναδείχτηκε κριτής ΑΚΙ ηπειρωτικών φυλών την περίοδο 2008-2009. Εκείνη λοιπόν  την περίοδο χρησιμοποιήθηκε αναγκαστικά, λογω απουσιών άλλων κριτών, όπως προβλέπει ο κανονισμός ως βοηθός, επειδή δεν υπήρχε καταλληλότερο πρόσωπο όπως διαβεβαιώνει και ο κ Νίκος Στεφανάτος υπεύθυνος διοργάνωσης εκείνη την εποχή, πολλών αγώνων του ΚΟΕ και του ΟΚΑΔΕ. Έκτοτε όπως αναφέρουν οι γνωρίζοντες ο κ Ψυχάρης εκμεταλλεύτηκε αυτό το γεγονός για να αυτοπλασσαριστεί και ως κριτής βρετανικών φυλών. Μέχρι που, όπως προαναφέρθηκε, έγινε αντιληπτός από τον κ Κώστα Λάμπρου!

Ερωτηματικά όμως προκαλεί η στάση,  και η απάθεια,  της Διοίκησης του  ΟΚΑΔΕ μπροστά σε αυτή την πρωτοφανή υπόθεση όπως και η αδιαφορία της για το παλιότερο ατόπημα  του κ Ψυχάρη όταν αποκαλούσε δημόσια μέσω διαδικτύου τους κριτές του ΟΚΑΔΕ …λαμόγια!

kataggelia

Δείτε: Εξώδικο κατά Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος και βαριές καταγγελίες για τον Χρήστο Ψυχάρη!


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας