ειπαν

Published on 21 Αυγούστου, 2016 | by Kynoclub

0

Η πολιτεία οφείλει να περιορίζει όλο και πιο πολύ τον παραλογισμό του κυνηγιού.

ΘΕΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (Χορτοφάγος, αντικυνηγός, Σύμβουλος στο Υπουργείο Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων, Συντονιστής της Ομάδας για τα Δικαιώματα και την Προστασία των Ζώων/Τμήμα Οικολογίας και Περιβάλλοντος ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτησή του  στο Facebook

΄΄ΑΡΧΙΣΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ: ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΣΕ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟ ΔΙΩΓΜΟ

Έναρξη της νέας κυνηγετικής περιόδου απο χτες, 20 Αυγούστου.

Οι λάτρεις του σπορ “σκοτώνω ανυποψίαστα ζώα για την πλάκα μου”, θα έχουν την ευκαιρία να ματώσουν για άλλη μια χρονιά τα χέρια τους, να σκοτώσουν χιλιάδες ζωντανά που δεν τους έφταιξαν πουθενά – ακόμη και να σκοτωθούν μεταξύ τους [δεκάδες τα κυνηγετικά ατυχήματα κάθε σεζόν με θύματα τους ίδιους τους κυνηγούς ή, ακόμη χειρότερα, τα παιδιά τους που μαθαίνουν δυστυχώς να παίζουν με το όπλο του μπαμπά].

Δεν έχω ψευδαισθήσεις: το κυνήγι θα καταργηθεί μόνο όταν η ίδια η κοινωνία συνειδητοποιήσει την ηθική, πολιτική και πολιτιστική απαξία του στη σύγχρονη εποχή.

Μέχρι τότε, πουλιά και άλλα θηράματα θα αποδεκατίζονται χάριν αυτής της παράλογης σκοποβολής κατά ζωντανών στόχων και της πρόταξης του ναρκισσιστικού ανδρισμού των κυνηγών, μιας ακόμη αρρώστιας σύμφυτης με την πατριαρχική παράδοση και τον αρσενοκρατούμενο κόσμο όπου ζούμε.

Η πολιτεία στο μεταξύ οφείλει να περιορίζει όλο και πιο πολύ τον παραλογισμό του κυνηγιού.

Να ελαττώσει δραστικά τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου, να στενέψει κι άλλο το πεδίο της κατά νόμον άσκησής του, να μειώσει ουσιαστικά τον αριθμό των επιτρεπόμενων θηρεύσιμων ειδών, να πατάξει αποφασιστικά, όχι με χάδια αλλά με αυστηρές ποινές, τη λαθροθηρία, να αφαιρέσει επιτέλους τον έλεγχο της θηροφυλακής από τα κυνηγετικά λόμπι [ο ελέγχων και ελεγχόμενος, απαράδεκτο] και να την εντάξει στο υπουργείο Περιβάλλοντος, και το κυριότερο:

να πρωτοστατήσει στη δημιουργία αντικυνηγετικής συνείδησης στις νέες γενιές, με ενημερωτικές καμπάνιες στα σχολεία, στους χώρους άθλησης των νέων, στα ΜΜΕ και όπου αλλού.

Το κυνήγι, το παραδέχονται ή όχι οι κυνηγοί, είναι ένα ακόμη σύμπτωμα της βίας που ταλανίζει, με διάφορες μορφές, τον σύγχρονο κόσμο.

Το παγκόσμιο προοδευτικό Κίνημα για τα Δικαιώματα των Ζώων σωστά επισημαίνει την αναγκαιότητα για περιορισμό και εντέλει κατάργηση του κυνηγιού.

Ο αγώνας ωστόσο είναι δύσκολος και μακρύς.

Το ένστικτο θανάτου του Homo sapiens δεν είναι εύκολο να ξεριζωθεί από τον εγκέφαλο του ερπετού που όλοι μας φέρουμε ακόμη μες στο κρανίο μας, απομεινάρι μιας μακράς εξελικτικής διαδικασίας από τον άνθρωπο των σπηλαίων στον σημερινό μαζάνθρωπο.

Όμως όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν πως το κυνήγι μόνο αθώο ”σπορ” δεν είναι.
Ο αριθμός των κυνηγών στη χώρα μας μειώνεται διαρκώς και η δημόσια συζήτηση για την ηθική και κοινωνική διάσταση του κυνηγιού παίρνει όλο και πιο ουσιαστικό και έντονο χαρακτήρα.

Ευχή μου, τα αθώα θύματα της φετινής κυνηγετικής περιόδου να είναι το δυνατόν λιγότερα.
Ευθύνη για αυτό φέρει το κράτος, οι κυνηγοί και οι ομοσπονδίες τους – και πάνω απ’ όλα η ίδια η κοινωνία.
[ΘΔ]  ΄΄

ΣΧΟΛΙΟ kynoclub.gr Aν οι σύμβουλοι σε τόσο ευαίσθητα Υπουργεία όπως είναι το Παιδείας έχουν τέτοιες φασιστικές απόψεις  για τους συμπολίτες τους που επιλέγουν να κυνηγήσουν, να ψαρέψουν ή να μαζέψουν χόρτα και μανιτάρια, αποκομίζοντας τροφή με τον πλέον φυσικό τρόπο από την φύση, τότε έχουμε πραγματικά μεγάλο πρόβλημα ως κοινωνία… Όταν  οι Κυνηγετικές Οργανώσεις δεν αντιδρούν, νομικά, απέναντι σε τέτοιες συκοφαντικές δημοσιεύσεις τότε οι κάθε λογής Δημητρακόπουλοι θα αποθρασύνονται όλο και περισσότερο πουλώντας την ΄΄οικολογική΄΄ πραμάτεια τους ακόμα και στα δημοτικά σχολεία…


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας