ειπαν

Published on 9 Μαρτίου, 2017 | by Kynoclub

0

Οι αλήθειες που δεν θέλουν να ακούν οι “αναντικατάστατοι” κυνηγοσυνδικαλιστές…

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΑΚΑΒΙΤΣΗΣ (παλαίμαχος δάσκαλος, κυνηγός &, κυνόφιλος) 

Έγραψε σε ανάρτησή του στο facebook στην σελίδα του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων,  σχολιάζοντας τα θέματα της επικαιρότητες του κυνηγίου….

΄΄- ΑΓΑΠΗΤΟΙ “ΟΜΟΙΟΠΑΘΕΙΣ”, ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ…..
– Με τη σημερινή επαφή μαζί σας, θέλω να εκθέσω ορισμένες σκέψεις μου, που ίσως να είναι και δικές σας…..
– Και οι οποίες βέβαια, δε μου ήλθαν έτσι ξαφνικά, αλλά τις δημιουργούν πραγματικά γεγονότα, του απώτερου και εγγύτερου παρελθόντος….
– Κυνηγήσαμε κι εφέτος, μας λένε οι κυνηγοπατέρες, κατόπιν ενεργειών τους, αλλά για αλλαγή των χουντικών καταστατικών, τσιμουδιά, γιατί βολεύουν….

Στον κυνηγετικό σύλλογο Μαργαριτίου ο πρόεδρος πρέπει να πάρει 100 και πλέον σταυρούς για να εκλεγεί, ενώ στην Ε΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου με 15 βγαίνεις πρόεδρος και στην ΚΣΕ με άλλες τόσες….και δεν είναι μόνον αυτό…. Είναι επιτακτική ανάγκη η αλλαγή των καταστατικών και για άλλους λόγους, που έχουν να κάνουν με τη λειτουργικότητα του κυνηγίου σήμερα στην Ελλάδα και με τον εκσυγχρονισμό, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα….

Να δούμε πότε αυτοί οι αιώνιοι και “αναντικατάστατοι” καρεκλομελοκένταυροι θα το αποφασίσουν…..
– Σε λίγο καιρό θα γίνει η έκθεση για το κυνήγι στην Αθήνα και βλέπουμε τις Περιφέρειες να οργανώνονται να συμμετάσχουν σ’ αυτή με περίπτερα, προκειμένου, λέει, να προωθήσουν τον κυνηγετικό τουρισμό στις περιφέρειές των….


– Και ξέρετε αυτή η ιδέα από που προήλθε και προωθείται ;
– Μα φυσικά από την Κάθοδο των Ιταλών κυνηγών και των διακινητών τους κύριοι…
– Πολλά τα λεφτά…..ναύλα, μεταφράσεις, άδειες, καφέδες, βενζίνες, ταβέρνες, διαμονές, λαδώματα, οδηγοί-συνοδοί, ξεπουπουλιάσματα κ.λπ….
– Φωνάζω, σκούζω, χρόνια τώρα, ότι είναι το πρώτο μεγαλύτερο πρόβλημα, που έρχεται με θόρυβο και κουρνιαχτό και που χρόνο με τον χρόνο θα μεγαλώνει, που θα αντιμετωπίσει το κυνήγι και ο κυνηγός στην Ελλάδα….
– Και τα θεσμικά μας όργανα, με προεξάρχουσα την ΚΣΕ, βλέπουν τη “Ρώμη” από μακριά να καίγεται και πυρώνουν τα χέρια τους….
– Τι είπατε ; Ο κυνηγετικός τύπος ; Συγκοινωνούντα δοχεία…καταλαβαίνετε νομίζω…
– Το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα είναι η λαθροθηρία και ο κίνδυνος που υπάρχει για απαγορεύσεις ολικές των περιοχών εκείνων που γίνεται μια τρανταχτή λαθροθηρία, όπως η προ ημερών εγκληματική λαθροθηρία των σπάνιων αγριόγιδων μεταξύ Τσεπελόβου και Σκαμνελίου….
– Για να καταλάβετε τι εννοώ….
– Έγινε η λαθροθηρία των σπάνιων και απαγορευμένων γιδιών που ζούνε στην Τύμφη ; Υπάρχει ο κίνδυνος της απαγόρευσης κυνηγίου στην περιοχή, γιατί εκεί ζούνε αυτά τα γίδια και δεν μπορεί σ’ αυτό το χώρο να διεξάγεται η δραστηριότητα του κυνηγίου….κάτι ανάλογο μπορεί να συμβεί και για άλλες περιοχές όπου γίνονται λαθροθηρίες σπάνιων και απαγορευμένων θηραμάτων-ζώων….
– Τι κάνουμε λοιπόν ;
– Γινόμαστε όλοι θηροφύλακες, αν αγαπάμε το κυνήγι και απομονώνουμε τους λαθροθήρες και καταγγέλλοντας τους…..γιατί αυτοί αγαπητοί μου είναι εγκληματίες, δεν είναι κυνηγοί….
– Ο κυνηγός σέβεται το θήραμα, την φύση, τους συναδέλφους του….
– Αυτά για προβληματισμό και θα πρέπει να συμμετάσχουμε στις γενικές συνελεύσεις των συλλόγων μας, συζητώντας τους όποιους προβληματισμούς μας….εκεί θα πρέπει να συζητάμε και όχι στα καφενεία κύριοι….
– Καλή Σαρακοστή λοιπόν με τις οικογένειές σας και τους αγαπημένους σας και καλά εκπαιδευτικά….΄΄

ΣΧΟΛΙΟ Κυνικού:   Συμφωνούμε σε όλα δάσκαλε εκτός από ένα. Ο Μπακογιάννης και οι λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις των Περιφερειών …χέστηκαν για το κυνήγι και τον δήθεν κυνηγετικό τουρισμό. Εκλογική πελατεία και συμμαχίες ψάχνουν και τα αγοράζουν ρίχνοντας δημόσιο  χρήμα στην έκθεση με την παρέμβαση και την πίεση των κυνηγοσυνδικαλιστάδων! Κύλισε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι που λέει και ο λαός. Το …καπάκι είναι οι υπόγειες συμμαχίες του κυνηγετικού τύπου με την κυνηγετική ηγεσία   και φυσικά ο διακαής και διαχρονικός στόχος της πολιτικής καριέρας των αιώνιων κυνηγοσυνδικαλιστάδων. Όπως για παράδειγμα  ο κ Σταθόπουλος που μετά τον Καραμανλή, Σαμαρά κλ.π. φλερτάρει τώρα με το Μητσοτακέΐκο μήπως μπορέσει και αναρριχηθεί κομματικά εκμεταλλευμένος τις καρέκλες του στην ΚΣΕ και την Δ ΚΟΣΕ. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό μέσα από όλα αυτά το κυνήγι και οι κυνηγοί περισσότερο χρησιμοποιούνται και λιγότερο ωφελούνται…

Δείτε:  Οι μάσκες έπεσαν! Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία στηρίζει ανοικτά την Νέα Δημοκρατία…


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας