ειπαν

Published on 10 Ιουνίου, 2017 | by Kynoclub

0

Αυτή την εποχή η πέρδικα πασχίζει να μεγαλώσει τα περδικόπουλα και όχι να …εκπαιδεύσει τα σκυλιά μας…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΜΑΝΤΑΚΗΣ (Αρθρογράφος και Εκτροφέας Αγγλικών Σέττερ)

Έγραψε σε ανάρτηση του στο διαδίκτυο στις 10 Ιουνίου σχετικά με τα ΄΄εκπαιδευτικά΄΄ την εποχή της αναπαραγωγής των θηραμάτων και ιδιαίτερα της πέρδικας.

”Για Περδικάδες που (μπορούν και) σκέφτονται!
Δεν θα γράψω κάτι νέο και πρωτόγνωρο, στους… πάσης φύσεως περδικάδες, απλά να επιστήσω την προσοχή θέλω, σε όσους μπορούν να ακούσουν. 
Ξέρω καλά, πως το πάθος και η καψούρα μας για το βουνό είναι μεγάλη και η αναμονή την κάνει ακόμα μεγαλύτερη. Ας κρατηθούμε, όμως, ακόμα λίγο παλικάρια, δεν ήρθε ο καιρός ακόμα να ανταμωθούμε με την αρχόντισσα των βράχων στα αλπικά.
Τούτη την περίοδο η πετροπέρδικα έχει σημαντικότερες δουλειές να κάνει από το να… εκπαιδεύει τα φιντάνια μας. Το έχουμε ακούσει, το έχουμε διαβάσει, το έχουμε δει στις (απίστευτες) ταινίες των: Χριστογιάννη, Μαθιόπουλου, Μουσούλη, το έχουμε ζήσει! Έχει να προστατέψει τα παιδιά της από αρπακτικά πτηνά, κουνάβια και αλεπούδες. Οι τελευταίες, μάλιστα, έχουν εκπαιδευτεί να βρίσκουν και να πιάνουν τις (απελευθερωμένες) πέρδικες ευκολότερα από το καλύτερο περδικόσκυλο της γης. Ας μην της προσθέσουμε, λοιπόν, ακόμα έναν βραχνά. 
Αν αναλογιστεί κανείς και τις αιφνίδιες αλλαγές του καιρού την περίοδο της αναπαραγωγής και της ανατροφής των νεοσσών, μπορεί εύκολα να καταλάβει πως ο πληθυσμός κάποιων περδίκων μπορεί να έχει υποστεί και πλήγμα. Λίγο υπομονή και όταν τα περδικόπουλα γίνουν πέρδικες χρωματιστές, δυνατές και όμορφες, όλα θα έχουν μεγαλύτερη αξία!”

ΣΧΟΛΙΟ: Βαγγέλης Γούτσιος Εγώ επειδή εκπαιδεύω εκεί που γίνεται το πολυκανδριοτη άσε καλύτερα μην δεις τι γίνεται. Εγώ προσωπικά πάω πάντα Αύγουστο γιατί τότε είναι όλοι στα ορτυκια. Ξέρω ότι οι επαγκελματιες θέλουν να ετοιμάσουν σκυλιά για το πρωτάθλημα βουνού αλλά αυτό δεν πάει να πει ότι δεν πρέπει να σεβαστούμε τα βουνά και τα πουλιά. Κάθε σκ πάνε πάνω για εκπαιδευτικά επαγγελματίες και μη επαγγελματίες και όχι μόνο στα Τρίκαλα σε όλη την Ελλάδα γίνεται αυτό. Το θέμα είναι να το καταλάβουμε όλοι μας και οχι μόνο όσοι συμφωνούμε με τον Γιώργο φίλε μου!

δειτε: Να προστατέψουμε τις κλώσες!


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας