κυνικος

Published on 21 Μαΐου, 2014 | by Kynoclub

0

Δώσαμε, δώσαμε! Δώσαμε και ξαναδώσαμε!

Γράφει: ο Κυνικός

Ο μπαμπούλας των δικαστηρίων και τις διαγραφής από την λίστα των ‘’αναγνωρισμένων’’ Κυνηγετικών Συλλόγων  δεν επιτρέπει πλέον διαφωνίες και αντιστάσεις στις αποφάσεις των αιώνιων κυνηγοπατέρων.

Έτσι οι έκτακτες εισφορές όχι μόνο έγιναν μόνιμες αλλά αυξάνονται κατά βούληση.  Τελευταίο …κρούσμα η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Δ ΚΟΣΕ να επιβάλει  αύξηση στην έκτακτη εισφορά κατά τέσσερα ευρώ ανα κυνηγετική άδεια.

Το οξύμωρο είναι ότι  η διοίκηση της συγκεκριμένης Ομοσπονδίας ξοδεύει μεγάλη ποσά για έργα βιτρίνας , όπως είναι το εκτροφείο της Εύβοιας ενώ παράλληλα ‘’ταΐζει’’ με καλοπληρωμένες διαφημίσεις  φιλικά προσκείμενους εκδότες και κυνηγοδημοσιογράφους..

Με εξαίρεση τον Απόστολο Αντωνάκη  ουδείς δημοσιογράφος ή κυνηγετικό έντυπο σχολίασε αυτή την μικρή μεν αύξηση των τεσσάρων ευρώ,   αλλά τεράστια σε μηνύματα απόφαση . – Δώστε και σώστε (μας).

kosee

-Θυμίζουμε ότι  και η ΣΤ Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης στράφηκε δικαστικά εναντίον του Κυνηγετικού Συλλόγου της Θεσσαλονίκης επειδή αυτός με απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης δεν εισέπραττε και επομένως δεν κατέβαλε έκτακτες εισφορές.

Η απόφαση του δικαστηρίου υποχρέωσε τον Κ. Σ. Θ. να καταβάλει αναδρομικά  στην ΣΤ ΚΟΜΑΘ το πόσο (35.000 ευρώ περίπου) που θα εισέπραττε, αν εισέπραττε, από έκτακτες εισφορές .

Επιβεβαιώθηκε δικαστικά πλέον ότι  οι κυνηγοί και οι Σύλλογοί τους δεν μπορούν να έχουν άλλη επιλογή πέρα από αυτή των παντοδύναμων Ομοσπονδιών και των ισόβιων ηγετών τους. Κυνηγετικοί Σύλλογοι =εκδοτήρια αδειών και εισπράκτορες για λογαριασμό του κράτους, των Ομοσπονδιών και ΚΣΕ

Ανάλογες διώξεις,  για μη καταβολή εισφορών, είχαν γίνει πριν μερικά χρόνια, από την Δ ΚΟΣΕ, κατά των Κυνηγετικών Συλλόγων Αιγάλεω, 3ου Αθηνών, Λαμίας κ.λ.π.

Το ερώτημα όμως είναι τι θα γίνει στο μελλών αφού οι κυνηγοί  λιγοστεύουν συνεχώς και μόνο τα τελευταία 6-7 χρόνια μειώθηκαν κατά 55.000!!! Οι εναπομείναντες θα χρυσοπληρώνουν την κυνηγετική άδεια για να παραμένει όρθιο ένα παρωχημένο και κοστοβόρο σύστημα διοίκησης που  ενίοτε ευνοεί την …αιωνιότητα ορισμένων  ανεπάγγελτων κυνηγοπατέρων;

Χρόνια Πολλά στον Κωστάκη και την Ελενίτσα! Ιδιαίτερα στον Κωνσταντίνο τον Β΄ ,  Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο, Κώστα Λάμπρου, Κωνσταντίνο Μπακατσέλο,  Κωστάκη Καραμανλή, Κωστάκη Σβεστονώφ, Κώστα Πρέκα, …. Ηλία Ψινάκη-Νίκο Σταθόπουλο, (αυτοί πάνε με όλα) και τους απανταχού Κωνσταντίνους και Ελενίτσες…

Στα περίπτερα σήμερα κυκλοφορούν τα τρία εβδομαδιαία κυνηγετικά έντυπα. Ας τα ενισχύσουμε αγοράζοντας τα , όσοι ακόμα μπορούμε. Οι άνθρωποι που εργάζονται σε αυτά είναι δικοί μας άνθρωποι και ορισμένοι  από αυτούς έχουν να πληρωθούν μήνες. Ο τύπος περνά τις πιο δύσκολες  μέρες του….

-Μαζί με τον κυνηγετικό  τύπο δύσκολα περνούν και οι επαγγελματίες κυνηγετικών ειδών οπότε η διαφημιστική δαπάνη έχει φτάσει στα …τάρταρα.  Μια διαφημιστική σελίδα κοστίζει πλέον από τίποτα (!) έως κανα-δυο κατοστάρικα!

Καλή επιτυχία, ενόψει κάλπεων,  σε όλους και όλες τις υποψήφιες του Κόμματος Ελλήνων Κυνηγών. Έστω και αν διαφωνούμε με την ύπαρξη του ΚΕΚ ή ακόμα και αν είμαστε δυσαρεστημένοι   με τις επιλογές της ηγεσίας του, πρέπει να το στηρίξουμε και από Δευτέρα θα μπορούμε  πλέον να ….μαλλιοτραβηχτούμε με την ησυχία μας!


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας