κυνικος

Published on 27 Σεπτεμβρίου, 2016 | by Kynoclub

0

Επί τέλους αρχίζει το κυνήγι, προστατευόμενοι και φέτος οι …παπαγάλοι!

nea1γράφει ο Κυνικός

Να που πέρασε ο καιρός και κοντοζυγώνει η 1η Οκτώβρη! Επί τέλους χιλιάδες κυνηγοί θα μπορέσουν να εξασκήσουν την αγαπημένη τους δραστηριότητα που τους στέρησε επί 6 εβδομάδες ο ανεκδιήγητος κ Τσιρώνης. Φέτος σε αντίθεση με ότι συνέβαινε επί ένα αιώνα,  που το  κυνήγι άρχιζε την 1η Αυγούστου,  θα ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου ενώ όπως προανήγγειλε  και ο  πάντα έγκυρος κυνηγετικός τύπος θα λήξει στις 31 Γενάρη. Ήδη οι κυνηγοί συνωστίζονται στα εκδοτήρια αδειών των ΄΄συνεργαζόμενων΄΄ Κυνηγετικών Συλλόγων με συγκρατημένη αισιοδοξία. Παρά την πικρία τους για την απώλεια του κυνηγίου των τρυγονιών και των ορτυκιών, που πέρασαν ατουφέκιστα από την Ελλάδα, υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία εξ αιτίας της υπερεπάρκειας των ενδημικών θηραμάτων, ειδικά του λαγού και του αγριόχοιρου.

-Παρ όλα αυτά ο βαθύτατα αντικυνηγός κ Τσιρώνης …μείωσε το όριο κάρπωσης των αγριόχοιρων από 5 σε 6 ζώα, ενώ στην Πελοπόννησο και στην Εύβοια περιόρισε σημαντικά την κάρπωση από 5 σε 10 αγριόχοιρους  ανά ομάδα κυνηγών, παρά τις διαμαρτυρίες των κ Παπαδόδημα, Σταθόπουλου κ.λ.π.

-Κατά τα άλλα στα προστατευόμενα είδη εξακολουθούν να περιλαμβάνονται οι παπαγάλοι της ΚΣΕ που έχουν αναλάβει εργολαβικά, εισπράττοντας  το κάτι τις τους (σε  διαφημίσεις και συνδρομές), τον ρολό του μπαμπούλα των κυνηγών και της ήρωποίησης των αιωνίων κυνηγοπατεράδων . Και του χρόνου!

ΔΕΙΤΕ: Να τους έχει ο θεός καλά για να μπορούμε να κυνηγάμε….


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας