ελληνικος ιχνηλατης

Published on 5 Νοεμβρίου, 2018 | by Kynoclub

0

ΒΙΝΤΕΟ: Οι ελληνικοί ιχνηλάτες του Παναγιώτη Καραδήμα στους αγώνες της Φωκίδας

κείμενο-φωτο: Ν. Φωτακόπουλος

Ο Παναγιώτης Καραδήμας παρουσίασε μια πανέμορφη αγέλη έξι ελληνικών ιχνηλατών του εκτροφείου του στους αγώνες του Κυνοφιλικού Ομίλου Φωκίδος που διοργανώθηκαν στις 3 & 4 Νοεμβρίου στην Γκιώνα . Οι σκύλοι εντυπωσίασαν με την παρουσία τους και τις δυο ήμερες των αγώνων  τόσο με την μορφολογική και εργασιακή τους ομοιογένεια όσο και για το κυνηγετικό τους πάθος.

Την πρώτη ημέρα αμέσως μόλις λύθηκαν βρήκαν  ίχνη τα οποία ακολούθησαν με επιμέλεια και υποδειγματική συνεργασία μεταξύ τους, για μια απόσταση που ξεπερνούσε το ένα χιλιόμετρο ανάμεσα σε βράχια, λάκκες και χαμηλή αλπική βλάστηση. Όμως η τύχη έπαιξε άσχημο (;) παιχνίδι στον Παναγιώτη. Οι σκύλοι του σε μια …υπέρβαση των καθηκόντων τους έπιασαν τον λαγό στο ξεπέταγμα αφήνοντας μας με την μπουκιά στο στόμα. Και αυτό διότι σύμφωνα με τους κανονισμούς αν δεν υπάρξει δίωξη, και μάλιστα παρατεταμένη, δεν μπορεί να αποδοθεί  βαθμολογία και βράβευση. Ήταν μια άτυχη πραγματικά στιγμή που πίκρανε περισσότερο από τον ίδιο τον κυναγωγό τους κριτές Θανάση Παπαγεωργίου, Νίκο Φωτακόπουλο και τον βοηθό Μιχάλη Λάμπρου.

-Την δεύτερη ημέρα και οι έξι σκύλοι της αγέλης που ήταν οι Ellin Karadimas Bouboulina, Ellin Karadimas Drakos, Ellin Karadimas Mιrto, Ellin Karadimas Papaflessas, Ellin Karadimas Volida και η Ira δούλεψαν με τον ίδιο τρόπο που μας έδειξαν την πρώτη ημέρα. Μεθοδικά με υπομονή και επιμονή  απόλυτα συνεργαζόμενα μεταξύ τους όπως πρέπει να κάνει μια άξια αγέλη. Και πάλι βρήκαν ίχνη τα οποία ακολούθησαν με συνεχείς φωνητικές αναγγελίες επί μακρόν. Όμως ο περιορισμός των 45 λεπτών που επιβάλουν οι κανονισμοί για κάθε αγωνιζόμενο σταμάτησε την προσπάθεια τους.

Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στον Παναγιώτη Καραδήμα για την προσπάθεια και την αφοσίωση του στην εθνική μας κυνηγετική φυλή και περιμένουμε να δούμε τους ιχνηλάτες του σε επόμενους αγώνες…

ΔΕΙΤΕ: Άστραψαν και βρόντηξαν οι ιχνηλάτες στην Γκιώνα!

δειτε: Η εργασία του Ελληνικού Ιχνηλάτη

 


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας