μπηγκλ

Published on 6 Νοεμβρίου, 2018 | by Kynoclub

0

ΒΙΝΤΕΟ! Τα Μπήγκλ που μας …ξελόγιασαν στους Αγώνες της Φωκίδας!

κείμενο-φωτο Ν. Φωτακόπουλος

Οι αγώνες ιχνηλατών που επιτέλους ξεκίνησαν και επίσημα στην χώρα μας, μετά από πολύχρονες προσπάθειες του Ομίλου Φίλων Ελληνικού Ιχνηλάτη, μπήκαν δυναμικά στην κυνοφιλική μας ζωή και όπως φαίνεται θα μας κρατούν διαρκώς σε εγρήγορση.  Οι αγώνες λοιπόν, που άρχισαν αποκλειστικά για ελληνικούς ιχνηλάτες, είχαν πολύ ενδιαφέρουσα συνέχεια. Και αυτό διότι είχαμε την ευκαιρία να δούμε διάφορες ξένες φυλές να αγωνίζονται δίπλα στους δικούς μας ιχνηλάτες. Αυτό έγινε τόσο στους μικτούς αγώνες για όλες τις φυλές της ομάδος 6  που διοργάνωσε ο Κυνοφιλικός Όμιλος Λαμίας τον Σεπτέμβριο καθώς και στους αγώνες του Κυνοφιλικού Ομίλου Φωκίδος στις 3 και 4 Νοεμβρίου.

Βέβαια οι συμμετοχές στους δυο προαναφερθέντες αγώνες ήταν σχετικά λίγες όμως παρ όλα αυτά μας έδωσαν την ευκαιρία να ανακαλύψουμε τα …Μπήγκλ να διαπρέπουν σε ρόλο λαγόσκυλων. Τα σχετικά λινκ που θα δείτε στο τέλος του κειμένου περιγράφουν με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητες που έχει αυτή η μικρόσωμη αλλά δαιμόνια φυλή ιχνηλατών. Παρά το μπόι που τους λείπει δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τις πιο μεγαλόσωμες φυλές και αυτό μας το απέδειξαν  στην Οίτη και στην κακοτράχαλη Γκιώνα. Τόσο η αγέλη των ιχνηλατών που παρουσίασε και στους δυο αγώνες ο Μιχάλης Πεζίκογλου από την Θεσσαλονίκη όσο και το ζεύγος του Νεκτάριου Κατσιώλη από το Λαγονήσι Αττικής εντυπωσίασαν με τον τρόπο εργασίας τους και τις φωνές τους. Μάλιστα στην περίπτωση των Μπήγκλ του κ Πεζίκογλου είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και δυο όμορφες διώξεις εκ των οποίων η μια (αυτή στην Γκιώνα) ήταν ιδιαίτερα …ηχηρή και παρατεταμένη.   Για αυτό άλλωστε απέσπασαν και 174 βαθμούς που είναι η υψηλότερη βαθμολογία που έχει αποδοθεί ποτέ σε ελληνικούς αγώνες

Ο Ulysses και η  Carrra του κ Μιχάλη Πεζίκογλου υπό το βλέμμα του κριτή κ Αθ. Παπαγεωργίου. Η Carrra εικονίζεται και στην πρώτη φωτό αυτής της ανάρτησης.

Η Lady of Siviridi και ο Aizak του κ Νεκτάριου Κατσιώλη

 

Η γρήγορη και μεθοδική έρευνα, οι ωραίες φωνές, το πλησίασμα, η καταδίωξη αλλά και οι εξαίρετοι χαρακτήρες σε συνδυασμό με το μικρό μέγεθος  είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν αυτή την φυλή ξεχωριστή. Να λοιπόν που τα παρεξηγημένα από πολλούς Μπήγκλ αποδεικνύονται ιδιαίτερα ικανά στο λαγοκυνήγι και τους αγώνες καταρρίπτοντας τον μύθο που τα θέλει ως σκύλους που έχουν περιοριστεί μόνο σε καθήκοντα συντροφιάς. Στα σχετικά λινκ διαβάστε περισσότερα και …λατρέψτε τα.

O Νεκτάριος Κατσιώλης οδηγεί την Lady και τον Aizak  στους αγώνες της Γκιώνας.

 

Σημείωση: Τα Μπήγκλ για τα οποία γράφτηκε ο ανωτέρω …έπαινος είναι καθαρόαιμα με γενεαλογικά πιστοποιητικά του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος. Όσοι λάτρεις των μιγάδων και των ΄΄μπασταροδοποιήσεων΄΄ σκέφτεστε να βάλετε και λίγο Μπήγκλ στα γκέκαγιούρα σας ξεχάστε το! Δεν πιάνει… Μόνο καθαρόαιμα Μπήγκλ λοιπόν!

Μπήγκλ στους Αγώνες της Φωκίδος. Η αγέλη του κ Μιχάλη Πεζίκογλου.

Μπήγκλ κ Νεκτάριου Κατσιώλη στους Αγώνες Ιχνηλατών Φωκίδος

δείτε: Μπηγκλ: Μεγάλο σε όλα!


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας