ειπαν

Published on 7 Αυγούστου, 2019 | by Kynoclub

0

Εδώ Σύρος: Το μήνυμα του προέδρου για την νέα Κυνηγετική περίοδο…

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ Πρόεδρος Κυνηγετικού Συλλόγου Σύρου

Έγραψε σε ανάρτησή του απευθυνόμενος στους Συριανούς κυνηγούς

΄΄Αγαπητοί συνάδελφοι-ες.

Άλλη μία κυνηγετική περίοδος ξεκινά με την έκδοση των κυνηγετικών αδειών, γεμάτη όνειρα και προσδοκίες, για πολλές και όμορφες συναντήσεις με το εκάστοτε θήραμα.

Φυσικά ο αριθμός κάρπωσης δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά η συνάντησης με το θήραμα, ο καθαρός αέρας που γεμίζει τα πνευμόνια μας, οι φέρμες που παίρνουμε από τα σκυλιά μας, το ξύπνημα της φύσης που βιώνουμε, όλα αυτά αποτελούν ένα κράμα που δεν περιγράφεται με λόγια.

Το κυνήγι ως δραστηριότητα είναι συνδυασμός πολλών παραγόντων. Είναι συνδυασμός σωστών και ανιδιοτελών διοικήσεων και νομοταγών μελών. Θα παρακαλούσα όλους σας να σεβαστούμε τα ενδημικά θηράματα του νησιού μας, γιατί μόνο με τη συναίνεση μας θα ανακάμψουν και θα πολλαπλασιαστούν.

Ο σύλλογος μας έδωσε πολλές φορές και θα δίνει το παρών μιας και έχει ενταχθεί στη πολιτική προστασία, όποτε και αν χρειασθεί και σε κάθε περίπτωση που θα προκληθεί και θα απειλεί την χλωρίδα του νησιού μας.

Πρέπει να κινούμεθα όλοι μας με γνώμονα τη προστασία της φύσης γιατί σ αυτή δραστηριοποιούμεθα. Γι αυτό πρέπει να μαζεύουμε τους άδειους κάλυκες από το βουνό , να σεβόμαστε την περιουσία των συνανθρώπων μας όταν κινούμεθα μέσα σ αυτή και γενικά να διατηρούμε τους χώρους καθαρούς στα σημεία που συχνάζουμε.

Κατά την μετακίνηση μας σε γειτονικά νησιά για την άσκηση της νόμιμης δραστηριότητας μας να σεβόμαστε τις περιουσίες των κατοίκων και να τηρούμε τους κανόνες και τους νόμους που διέπουν την κυνηγετική νομοθεσία για να μην έρθουμε αντιμέτωποι με ομοσπονδιακούς θηροφύλακες και γενικά με υπηρεσίες που εφαρμόζουν τους νόμους.

Αγαπητοί συνάδελφοι οι καιροί είναι δύσκολοι για την νόμιμη δραστηριότητα μας, παρ όλα αυτά τα ανώτερα συνδικαλιστικά μας όργανα {Κ.Σ.Ε.- Δ. Κ.Ο.Σ.Ε.} δίνουν πραγματικά έναν τιτάνιο αγώνα σε Ελλάδα και Ευρώπη για να κρατήσουμε και να διευρύνουμε αν είναι δυνατόν αυτό που κληρονομήσαμε από τους παππούδες μας και είμαι αισιόδοξος ότι στο τέλος θα βγούμε νικητές.

Πρέπει όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά να δώσει τη δική του μάχη για να κατορθώσουμε ν αλλάξουμε την εικόνα που έχουν πολλοί για το κυνήγι. Οι καιροί είναι πονηροί και πρέπει να είμαστε συνεχώς υποψιασμένοι. Πρέπει να τους αποδείξουμε ότι δεν είμαστε εμείς το πρόβλημα των δεινών της φύσης, αλλά απεναντίας είμαστε ένα μέρος για την επίλυση του. Πρέπει να δώσουμε τον αγώνα μας ώστε να παραδώσουμε στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας αυτό που κληρονομήσαμε και αν είναι δυνατόν σε καλύτερη κατάσταση.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους σας καλή κυνηγετική περίοδο χωρίς απρόοπτα και ατυχήματα, υγεία σ εσάς και τις οικογένειες σας και σας προτρέπω να είστε κοντά στο Σύλλογο μας γενικά και ειδικά γιατί σας έχει ανάγκη και να ξέρετε ότι κανένας δεν περισσεύει σ αυτή τη προσπάθεια.

Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε το έντυπο παραπόνων που καθιερώσαμε και παίρνετε με τη παραλαβή της κυνηγετικής σας άδειας και να είστε σίγουροι ότι θα πάρετε σωστή και υπεύθυνη απάντηση.

Με εκτίμηση

Καλούδης Κων/νος

Πρόεδρος Κυνηγετικού Συλλόγου Σύρου΄΄

ΣΧΟΛΙΟ kynoclub.gr Καλή χρονιά πρόεδρε σε σένα και τους  κυνηγούς του νησιού σου. Είναι κρίμα που οι Συριανοί κυνηγοί της Αττικής δεν μπορούν να εκδώσουν την άδειά τους στον Κυνηγετικό Σύλλογο της Σύρου. Πίεσε με τον θεσμικό σου ρόλο για …αυτοδιάθεση των κυνηγών… Πίεσε και για τοποθέτηση μόνιμου θηροφύλακα στην Κύθνο έστω και αν είναι εκτός δικαιοδοσίας σου…

δειτε: Σύρος, το νησί των κυνηγών!


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας