ειπαν

Published on 12 Αυγούστου, 2019 | by Kynoclub

0

΄΄Φουσκώναμε σαν τα παγώνια και κοιτάζαμε τις δερμάτινες καρέκλες , τις πόζες με τον Υπουργό , τις κορδέλες στις εκθέσεις…”

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΛΙΑΝΟΣ (Μέλος της διοίκησης της Γ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου)

Έγραψε σε ανακοίνωση του σχολιάζοντας όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στις ανώτερες κυνηγετικές οργανώσεις και ιδιαίτερα στην Κυνηγετική Συνομοσπονδία που ηγείται του κυνηγίου.

”Το τελευταίο διάστημα γίνεται πολύ μεγάλη κουβέντα γύρο από τις κυνηγητικές οργανώσεις  , το κυνήγι και την θηροφυλακη. Δυστυχώς οι σύλλογοι και οι ανώτερες οργανώσεις έχουν βγάλει μια εικόνα αναχρονισμού και καμαρίλας . Οι νέοι αποφεύγουν να ασχοληθούν , αποφεύγουν να βγάλουν άδειες ακόμα και αυτοί που προέρχονται από κυνηγητικές οικογένειες και οι <ηγέτες> εθελοτυφλούν πετώντας το μπαλάκι των ευθηνών αλλού, στέκονται δογματικά πίσω από μια ρυθμιστική προστατεύοντας τα οφίτσια του παρελθόντος . Για αυτούς τους λόγους έχουμε φτάσει σήμερα να αμφισβητούμαι τους ίδιους τους εαυτούς μας χωρίς να προτείνουμε λύσεις .

Μας φταίνε οι διάφοροι φορείς διαχείρισης , οι οικολόγοι, οι φιλόζωοι κλπ οι οποίοι έχουν καταφέρει να είναι συνομιλητές με την κεντρική εξουσία και καλά κάνουν . Εμείς τι έχουμε κάνει είναι το ζητούμενο που για πολλές δεκαετίες ήμασταν οι μοναδικοί συνομιλητές. Φουσκώναμε σαν τα παγώνια και κοιτάζαμε τις δερμάτινες καρέκλες , τις πόζες με τον εκάστοτε Υπουργό , τις κορδέλες στις εκθέσεις. Οχυρωθήκαμε πίσω από τους καθρέπτες του ωχαδερφισμού αφήνοντας τους κυνηγούς στο έλεος μιας αντί κυνηγητικής προπαγάνδας .

Ξυπνήσαμε απότομα και αυτό που ζούμε δεν είναι ένα κακό όνειρο είναι η πραγματικότητα που εμείς δημιουργήσαμε.

Εδώ και τώρα εκσυγχρονισμός. Αλλαγή και εκσυγχρονισμός των καταστατικών που έρχονται από την περίοδο της χούντας. Στα συρτάρια των συλλόγων και των ομοσπονδιών υπάρχουν προτάσεις και αποφάσεις γενικών συνελεύσεων ( όπως εκλογές των εκπροσώπων στα ανώτερα όργανα από την βάση κλπ) , καιρός να τα ξαραχνιάσουμε και να κάνουμε προτάσεις προς την πολίτικη ηγεσία.

 Ο νέος Υπουργός ο κ Χατζηδάκης είναι ένας άνθρωπος ανοιχτός , εκσυγχρονιστής και πιστεύω ότι θα βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση.

Ηλεκτρονικό μητρώο κυνηγών και έκδοση ηλεκτρονικής άδειας , θα βοηθήσει πολύ τα Δασαρχεία και θα δώσει πραγματική εικόνα στις κυν. Οργανώσεις.

Όλοι οι φορείς διαχείρισης ζητάνε να έχουν ιδιωτικούς φύλακες. Φανταστείτε τι έχει να συμβεί , η ύπαιθρος θα γίνει ένα απέραντο φρενοκομείο. Οι κυνηγητικές οργανώσεις έχουν εδώ και πολλά χρόνια ιδιωτικούς θηροφύλακες (ανακριτικούς υπαλλήλους) μια τεράστια τεχνογνωσία που σήμερα κινδυνεύει να χαθεί λόγο οικονομικής αδυναμίας όπως δηλώνει η ΚΣΕ . Εδώ και τώρα ίδρυση πράσινης αστυνομίας υπό τον έλεγχο του κράτους. Οι κυνηγοί έχουν το έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό τα εφόδια και την τεχνογνωσία να το υποστηρίξουν , το Κράτος έχει την δυνατότητα σε συνεργασία με την ΚΣΕ  να το οργανώσουν και να το χρηματοδοτήσουν.

 Η ομοσπονδιακή θηροφυλακή λειτουργεί σε όλη την Ελληνική επικράτεια είναι υπάλληλοι των κυνηγητικών οργανώσεων, η οικονομική χρηματοδότηση γίνετε αποκλειστικά από τους κυνηγούς από την ίδρυση της τόσο μισθολογικά και ασφαλιστικά όσο και με υλική υποστήριξη (αυτοκίνητα , εφόδια, καύσιμα κλπ), τα καθήκοντα τους είναι ίδια με ενός δασοφύλακα κρατικού υπαλλήλου, κατοχυρωμένα από νόμους και υπουργικές αποφάσεις. Είναι η προσφορά των κυνηγών στην ελληνική κοινωνία και στην φύση.

Υπάρχουν πολλές άλλες προτάσεις που θα ακουστούν και πρέπει να μπουν σε ένα ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο άμεσα, χθες αν ήταν δυνατόν.

Ας ξεβολευτούμε λυπών να ανασκουμπωθούμε και με φρέσκιες ιδέες και προτάσεις να συμβάλουμε στον εκσυγχρονισμό των οργανώσεων στην διατήρηση του κυνηγιού σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα σε συνδυασμό με τις Ελληνικές παραδόσεις, στην προστασία του περιβάλλοντος και των δασών για να μπορούμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας αυτό που εμείς σήμερα χαιρόμαστε την Ελληνική φύση.

Καλλιάνος Γιάννης

Μέλος διοίκησης της Γ Κυνηγετικής

Ομοσπονδίας Πελοποννήσου ”

ΣΧΟΛΙΟ kynoclub.gr Επί τέλους ακούγονται και φωνές (από μέλη διοίκησης της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου) που βλέπουν και θέλουν να διορθώσουν τα κακώς κείμενα των κυνηγετικών οργανώσεων και των ισόβιων διοικήσεων της ΚΣΕ.


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας