ειπαν

Published on 7 Αυγούστου, 2020 | by Kynoclub

0

Ανελέητος ο ανταγωνισμός μεταξύ των ΄΄συνεργαζόμενων΄΄ Κυνηγετικών Συλλόγων για προσέλκυση ΄΄πελατών΄΄κυνηγών.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΥΜΟΙΡΙΔΗΣ (Αρθρογράφος, Κυνηγός και  πρώην Μέλος της διοίκησης της ΣΤ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης)

Έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook σχολιάζοντας το παζάρι των κυνηγετικών αδειών και τον ανταγωνισμό μεταξύ Κυνηγετικών Συλλόγων.

”Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα.

Είναι να λυπάται κανείς, να ντρέπεται, να απογοητεύεται ή να αδιαφορεί για όσα βλέπει και ακούει κάθε φορά λίγες μέρες πριν την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου και αμέσως μετά την δημοσίευση της ρυθμιστικής;

Μου θυμίζει τις λαϊκές αγορές στις διάφορες πόλεις με τις πραμάτειες κρεμασμένες, τους εμπόρους «Δ.Σ. συλλόγων», να προσπαθούν με κάθε μέσον να προσελκύσουν τους πελάτες «κυνηγούς» για να τα αγοράσουν.

Δυστυχώς αυτήν την εικόνα βιώνουμε κάθε φορά, να αυτό υποβαθμίζονται τα Δ.Σ. των συλλόγων, παρασέρνοντας τους κυνηγούς σε έναν ανελέητο λαϊκίστικο ανταγωνισμό δημιουργώντας ένα τοξικό κλίμα ανάμεσα στους κυνηγούς, στους συλλόγους και στις ομοσπονδίες.

Ήθελα πραγματικά να ρωτήσω, αυτός είναι ο ρόλος των Δ.Σ., να προσπαθεί να δελεάσει κυνηγούς από άλλους συλλόγους με δόλο για να μεγαλώσει τον δικό του σύλλογο; Και αφού αποδυνάμωσε τον άλλο σύλλογο, μετά τι έγινε, βοήθησε και αναβάθμισε το κυνήγι;

Έχετε αντιληφθεί τι ακριβώς είναι το κυνήγι, πόσα προσφέρει στον άνθρωπο και τι ζητάει από αυτόν;

Έχετε διαβάσει τον νόμο περί θήρας;

Έχετε μελετήσει τα καταστατικά των οργανώσεων, παρότι κάποιοι τα θεωρούν πεπαλαιωμένα και χουντικά;

Γνωρίζεται τι είναι εθελοντισμός και τι σημαίνει να προσφέρω ανιδιοτελώς;

Εάν δεν τα ξέρετε όλα αυτά, καλόν είναι να αποσυρθείτε και να ασχοληθείτε με άλλες δραστηριότητες που ίσως θα γνωρίζετε περισσότερα και μην ασελγείτε πάνω σε αυτήν την δραστηριότητα. Είναι κρίμα, πιστέψτε δεν το αξίζει.

Δεν είδα από κανέναν σύλλογο να κάνει τον απολογισμό των φιλοκυνηγετικών του δράσεων της προηγούμενη περίοδο, όπως περιγραφές φιλοθηραματικών έργων, ποια ενημερωτικά και εκπαιδευτικά σεμινάρια έχει πραγματοποιήσει ο σύλλογος, κ.π.α.

Αυτός ο τρόπος βοηθά και αναβαθμίζει το κυνήγι αγαπητοί συνάδελφοι.”

Σχόλιο Kynoclub.gr: Όπως συμβαίνει πάντα έτσι και εδώ το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Καμιά Ομοσπονδία, καμιά ΚΣΕ δεν έχει παρέμβει σε αυτό το απαράδεκτο παζάρι των αδειών και την απαράδεκτη κατρακύλα της αξιοπρέπειας της κυνηγετικής οικογένειας. Μόνο όσους κυνηγούς επιλέγουν τα Δασαρχεία ή τους ανεξάρτητους Συλλόγους ξέρουν να κατηγορούν οι Αραμπατζής, Σταθόπουλος, Ιορδάνογλου και λοιποί εκφραστές του κυνηγετικού κατεστημένου. Τον εσωτερικό αλληλοσπαραγμό τον περνούν στο ντούκου. Αρκεί να έρχονται τα ευρώ από τις υποχρεωτικές συνδρομές και  έκτακτες εισφορές. Θυμίζουμε ακόμα και σχετικό βίντεο γύρισε η ΚΣΕ του κ Αραμπατζή για να κατηγορήσει τους κυνηγούς που της γυρνάνε την πλάτη και την ίδια ώρα καμώνεσαι πως δεν τρέχει τίποτα με τον εσωτερικό αλληλοσπαραγμό.

ΔΕΙΤΕ: Ανελέητος ο ανταγωνισμός  μεταξύ των ΄΄συνεργαζόμενων΄΄ Κυνηγετικών Συλλόγων για προσέλκυση ΄΄πελατών΄΄κυνηγών.

ΔΕΙΤΕ: Στο κυνήγι δείχνουμε τον χαρακτήρα μας…


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας