ειπαν

Published on 17 Σεπτεμβρίου, 2020 | by Kynoclub

0

Μην …βιάζετε την κυνηγετική δραστηριότητα!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΥΜΟΙΡΙΔΗΣ (Αρθρογράφος, Κυνηγός και  πρώην Μέλος της διοίκησης της ΣΤ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης)

Έγραψε στο facebook σχολιάζοντας την συμπεριφορά ορισμένων κυνηγών.

΄΄Δεν θα σταματήσω να κατακρίνω, αδιαφορώντας για τον κίνδυνο να χαρακτηριστώ γραφικός, κάθε φορά που θα βλέπω «συναδέλφους κυνηγούς» να βιάζουν αυτήν την πανάρχαια δραστηριότητα με τον ποιο απαξιωτικό τρόπο.

Πριν αναφερθώ στην πράξη του βιασμού θα υπενθυμίσω για πολλοστή φορά τις περίφημες φράσεις του Ξενοφώντα « οι βάρβαροι κυνηγούν για την ποσότητα και την αιματοχυσία …….οι δε Έλληνες κυνηγούν για την συγκίνηση και την χαρά της φύσης», καθώς και το περίφημο αρχαίο ρητό «ουκ εν τω πολλώ το ευ».

Δυστυχώς συνάδελφοι, λυπάμαι, αλλά ανάμεσά μας έχουμε πολλούς βαρβάρους. Δεν μπορώ να βρω άλλη λέξη παρά μόνον το βάρβαρος για να χαρακτηρίσω την ομάδα κυνηγών λαγού που αντάμωσα εχθές πρώτη μέρα, να απαρτίζεται από 10-12 μέλη. Δεν είναι ντροπή, δεν είναι αλητεία, δεν είναι εξευτελισμός, δεν είναι απαξίωση; Τότε σας παρακαλώ πέστε μου έναν άλλο χαρακτηρισμό όλοι εσείς που τυχόν διαφωνείτε.

Όσοι από εσάς το κάνετε για να καταξιωθείτε κάνετε τεράστιο λάθος, αυταπατάσθε, η καταξίωση επέρχεται από την καθημερινό αγώνα επιβίωσης και συμπεριφοράς μας μέσα στην κοινωνία και όχι από το κυνήγι. 

Όσοι πάλι το κάνετε για προσωπικά οικονομικά οφέλη ( αγοραπωλησίες σκύλων κ.λ.π.) μην το κάνετε, είναι κρίμα να καταστρέφετε μια τόσο σπουδαία ανθρώπινη δραστηριότητα για κάποια πρόσκαιρα οικονομικά οφέλη

ΣΧΟΛΙΟ  Nikos Fotakopoulos

Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί με τέτοιες συμπεριφορές που κατέχουν κυνηγετική άδεια και είναι μέλη Κυνηγετικών Συλλόγων. Κανένας δεν τους εκπαίδευσε και κανένας δεν τους έξυσε τι σημαίνει κυνηγετική ηθική. Η καούρα όλων μας είναι μην τυχόν και μειωθούν οι κυνηγετικές άδειες! Ας μείνουμε οι μισοί λοιπόν μπας και σωθεί το κυνήγι, μπας και κάποια στιγμή η κοινωνία κάψει να μας αντιμετωπίζει ως περιθωριακούς οπλοφόρους..


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας