ειπαν

Published on 8 Οκτωβρίου, 2021 | by kynoclub

0

Β. Ανδριανόπουλος: Όχι στην ανάρτηση φωτογραφιών που προσβάλουν την κυνηγετική ηθική και αισθητική

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ (κυνηγός, πρόεδρος του Κυνοφιλικού Ομίλου Μεσσηνίας, κριτής εργασίας και μορφολογίας)

Έγραψε στο προσωπικό του προφίλ κάποιες πικρές αλήθειες για ορισμένους που επιμένουν σε λογικές …Ράμπo, εκθέτοντας όλους τους κυνηγούς.

΄΄Δυστυχώς παρά το “πόλεμο” πού δέχεται το κυνήγι εμείς οι κυνηγοί δεν βάζουμε μυαλό, μόνοι μας πολλές φορές προκαλούμε την οποία αρνητική κριτική , οι φωτογραφίες που πολλοί από εμάς ανεβάζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις περισσότερες φορές -δυστυχώς- προσβάλλουν όχι μόνο αυτό κάθε αυτό το θήραμα αλλά και ολόκληρη την φιλοσοφία τού κυνηγίου!

Αν και θά έπρεπε από μόνος του ο καθένας να βάζει όρια και κανόνες στο τί πρέπει να προβάλλει αυτό δεν γίνεται!

Προσωπικά αποφάσισα όσες φωτογραφίες με θηράματα κοινοποιούνται και προσβάλλουν την κυνηγετική ηθική μου αλλά και την κυνηγετική αισθητική μου όχι απλώς να μην τις Κοινοποιώ αλλά αν είναι δυνατόν να τίς διαγράφω ή κατά περίπτωση να κάνω αναφορά στο fb γι’ αυτές!

Παρακαλώ λοιπόν όσους θέλουν να καλύψουν τα οποία υπαρξιακά ή άλλα προβλήματα τους μέσα από την προβολή φωτογραφιών με θηράματα τουλάχιστον σε εμένα να μην τίς κοινοποιούν, δεκτές όλες οι φωτογραφίες με όμορφες κυνηγετικές φάσεις , με σκύλους, με κυνηγετικές παρέες!

Ο “καλός” κυνηγός δεν φαίνεται από τίς αναρτήσεις με “σφαγιασμένα” αγριογούρουνα ή λαγούς, με “τσαμπιά” πέρδικες , ή δεκάδες ορτυκιών.

Ο “καλός” κυνηγός είναι αυτός πού σέβεται το θήραμα και την κυνηγετική φιλοσοφία!

Ο κυνηγός διαχρονικά ήταν άνθρωπος ευγενής, τίμιος, ευθύς.

Ο κυνηγός ήταν διαχρονικά ΠΑΛΙΚΆΡΙ!!

Μια λέξη που δεν μεταφράζεται όπως και η λέξη φιλότιμο σε καμία άλλη γλώσσα!.

ΣΧΟΛΙΟ kynoclub.gr: Ουδέν! Συμφωνούμε σε όλα!


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας