ελληνικος ιχνηλατης

Published on 5 Ιουνίου, 2022 | by kynoclub

0

Δυναμικά μπροστά η Λέσχη Ελληνικού Ιχνηλάτη!

Με την συμμετοχή 25 περίπου ελληνικών ιχνηλατών με αντίστοιχους ιδιοκτήτες πραγματοποιήθηκε   η πρώτη  συνάντηση της Λέσχης Ελληνικού Ιχνηλάτη μετά από αυτή της ίδρυσής της. Αν και η μεγάλη ζέστη ήταν αποτρεπτική οι λάτρεις της φυλής συναντήθηκαν σε κάποιο …ξέφωτο κοντά στην Μάντρα Αττικής με σκοπό μια ομαδική φωτογράφιση και κυνοφιλική κουβέντα. Σημαντική ήταν και η παρουσία του διεθνούς κριτή κ Στέλιου Μακαρίτη που εξέτασε τους σκύλους και επεσήμανε προτερήματα και ατέλειες στους ιδιοκτήτες τους.

Αξίζει να σημειωθεί ως ο κ Μακαρίτης που είναι κριτής όλων των φυλών αλλά και συντάκτης των προτύπων τριών ελληνικών φυλών έχει κρίνει σε περίπου πενήντα διαφορετικές χώρες σε όλες τις ηπείρους. Όμως είναι και αυτός αποκλεισμένος, όπως άλλωστε και όλοι οι Έλληνες κριτές, από τον Όμιλο Φίλων Ελληνικού Ιχνηλάτη πλήν Γκόπη & Φραγκίδη.

Ο κ Μακαρίτης βρήκε εξαιρετικά ικανοποιητικό το επίπεδο των ιχνηλατών που αξιολόγησε και όπως ανέφερε σε μια έκθεση κάποιοι από αυτούς θα κατακτούσαν τον χαρακτηρισμό ΄΄Εξαίρετος΄΄. Παράλληλα έδωσε οδηγίες για σωστές επιλογές γεννητόρων ενώ επισήμανε σημεία του προτύπου της φυλής το οποίο όπως είπε δεν πρέπει να αλλάξει στο παραμικρό. Μάλιστα χαρακτήρισε επικίνδυνους όσους ζητούν αλλαγή του προτύπου.

Αυτή η συνάντηση ήταν μια πρώτη εκδήλωση της νεοσύστατης Λέσχης Ελληνικού Ιχνηλάτη ενώ αναμένονται περισσότερες και πιο στοχευμένες δράσεις προς όφελος της φυλής και της οργανωμένης κυνοφιλίας γενικότερα με προσκεκλημένους κριτές αλλά και εκτροφείς της φυλής

Δείτε


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας