ελληνικος ιχνηλατης

Published on 9 Ιουνίου, 2022 | by kynoclub

0

”Rania”. Ο καλύτερος Ελληνικός Ιχνηλάτης ανάμεσα σε 110 σκύλους από 10 φυλές!

Κείμενο: Νίκος Φωτακόπουλος

Αναμφίβολα όταν ο σκύλος μιας εκτροφής πολλών χρόνων κατακτά την υψηλότερη διάκριση αναμεσά σε 110 ιχνηλάτες διαφόρων φυλών μπορούμε να μιλάμε (και) για δικαίωση του εκτροφέα.  Και αυτός ο σκύλος είναι ο Ελληνικός Ιχνηλάτης Rania  ιδιοκτησίας του Γιώργου  Αράπη από την Κύπρο και εκτροφής των  Αντώνη & Χαράλαμπου Τσάκου από την Πελοπόννησο.

Η ”Ράνια΄΄”! Αν και κρυμμένη πίσω από τις πινακίδες η ποιότητά της είναι εμφανέστατη όπως και η ….ευτυχία του ιδιοκτήτη της.

Η δίχρονη Rania κατέκτησε την υψηλότερη διάκριση όχι μόνο ανάμεσα στους Ελληνικούς Ιχνηλάτες  αλλά και συναγωνιζόμενη με τους  εκπροσώπους δέκα διαφορετικών φυλών στην ετήσια έκθεση του Ομίλου Ιχνηλατών Κύπρου. Ενός Ομίλου  που εντυπωσιάζει με την σπουδαία δουλειά που κάνει τόσο σε εργασιακό όσο και σε μορφολογικό επίπεδο.

Η ετήσια έκθεση που διοργανώνει κάθε Ιούνιο ο Ο.Ι.Κ. είναι μια σπουδαία εκδήλωση στην οποία συμμετέχουν οι σημαντικότεροι εκτροφείς και ιδιοκτήτες ιχνηλατών της Κύπρου σε ένα αντάμωμα όπου αξιολογείται συνολικά το επίπεδο των ιχνηλατών του νησιού. Είχα την τιμή να είμαι κριτής στην περσινή έκθεση των ελληνικών ιχνηλατών  και μπορώ να διαβεβαιώσω για το υψηλό επίπεδο στο οποίο βρίσκεται η φυλή στην Κύπρο.

Εισαγωγές, από την Ελλάδα, άξιων σκύλων όπως η Ράνια αναμφίβολα ενισχύουν το υπάρχων κυνοτεχνικό κεφάλαιο και εγγυώνται για το μέλλον της εθνικής μας φυλής.

Ο κάθε σκύλος και ιδιαίτερα ο ελληνικός Ιχνηλάτης είναι ….ο γενεαλογικός του χάρτης  Εδώ  η δουλειά που κρύβεται στο κορμί της ΄΄Ράνιας΄΄.

Δημοσιεύουμε τον γενεαλογικό χάρτη της Ράνιας ώστε να μπορέσετε να δείτε την συνέχεια μιας προσπάθειας όπως αυτή καταγράφετε από γενιά σε γενιά. Όμως θα ήταν παράλειψη αν δεν σημειώναμε πως αυτό που κάνει σημαντικότερη την διάκριση της Ράνιας είναι το …φύλο της. Πολύ σπάνια βλέπουμε θυληκούς ιχνηλάτες να κερδίζουν τους αρσενικούς που συνήθως είναι πιο ρωμαλέοι και πιο …εκθαμβωτικοί.

Αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στον Γιώργο Αράπη για την εξαίρετη κατάσταση της Ράνιας όσο και στους εκτροφείς για την αφοσίωση στην εθνική μας φυλή.

Η ΄΄Ράνια στην πρώτη θέση ως ΄΄Καλύτερος Έκθεσης΄΄ με δεύτερο το ΄΄Αριέγης΄΄ και τρίτο τον Ιταλικό Ιχνηλάτη. Όρθιος από αριστερά ο πρόεδρος του Κυνολογικού Ομίλου Κύπρου κ Σάββας Χατζησάββας, η κριτής κα Σόνια Κελβερή Φιλίππου και ο κριτής Δρ Κωνσταντίνος Ανδρέου.

Φυσικά πολλά συγχαρητήρια και στον Όμιλο Ιχνηλατών Κύπρου, το διοικητικό του συμβούλιο και τον πρόεδρο κ Χάρη Αντωνίου.

Εδώ Κύπρος! Αποτελέσματα Εθνικής Έκθεσης Μορφολογίας Ιχνηλατών


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας