θεματα

Published on 4 Δεκεμβρίου, 2013 | by Kynoclub

0

Θέλουν να κάνουν ευθανασία σε σκύλο που φυλά 10χρονο σε κώμα!

Ο Dylan Gerzmehle γεννήθηκε σε κωματώδη κατάσταση πριν από 10 χρόνια. Οι γονείς του όμως ελπίζουν κι έτσι το αγόρι ζει με μηχανική υποστήριξη. Τα τελευταία 6 χρόνια η κατάσταση του παρουσιάζει βελτίωση, δηλαδή από τότε που βρέθηκε κοντά του η Tascha, ένα Staffordshire Bull Terrier. Η Tascha είναι από εκείνα τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά που φυλάνε ανθρώπους με αναπηρίες ή κάποιο πρόβλημα υγείας.

Η Tascha δεν φεύγει από το πλευρό του αγοριού. Όποτε είναι δίπλα του τα μηχανήματα δείχνουν βελτίωση στις ζωτικές του λειτουργίες. “Όποτε είναι ο σκύλος μαζί του, ο γιος μας ανταποκρίνεται. Είναι ευτυχισμένος. Η αναπνοή του είναι πιο ήσυχη, οι χτύποι της καρδιάς του πέφτουν. Όλα αυτά οφείλονται σε αυτό το σκύλο” λέει ο πατέρας του Dylan, Eckherd.

Όμως, οι αρχές του Βραδεμβούργου θέλουν να κάνουν ευθανασία στην Tascha καθώς δέχτηκαν καταγγελία ότι δάγκωσε το σκυλί ενός γείτονα των Gerzmehle.

Επιπλέον, στο γερμανικό κρατίδιο η συγκεκριμένη ράτσα είναι απαγορευμένη καθώς θεωρείται επιθετικό σκυλί.

Ο δήμαρχος του Βραδεμβρούργου, Bodo Oehme, υποστηρίζει πως τα χέρια του είναι “δεμένα” και δεν μπορεί να κάνει κάτι. Ωστόσο μια εκστρατεία που στηρίζεται από ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο έχει ξεκινήσει, προκειμένου να πεισθούν οι αρχές για τη σημασία που έχει η Tascha για την ίδια τη ζωή του 10χρονου Dylan.

Πηγή: opposingviews


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας