θεματα

Published on 18 Αυγούστου, 2015 | by Kynoclub

0

Να ποσό στοιχίζει η άδεια στον Ανεξάρτητο Σύλλογο Κυνηγών Έβρου!

Πόσο στοιχίζει η συνδρομή και η ασφάλιση ενός κυνηγού  σε έναν ανεξάρτητο Κυνηγετικό Σύλλογο;  Μόλις οκτώ (8)ευρώ!

Συνολικά! Συνδρομή και ασφάλιση!  Και πόσο κοστίζει η Γενική  κυνηγετική άδεια αν ο κυνηγός την βγάλει απ ευθείας στο Δασαρχείο; Μόλις 140 ευρώ αντί 158 ή 170, και πλέον, που κοστίζει στους ΄΄συνεργαζόμενους΄΄ Κυνηγετικούς Συλλόγους.  

-Εκατόν σαράντα ευρώ λοιπόν παρά τα χαράτσια με τα οποία τιμωρεί η πολιτεία (με τις ευλογίες της ΚΣΕ) όσους κυνηγούς επιλέγουν την ανεξαρτητοποίηση τους από το καταναγκαστικό …μάντρωμα τους σε συγκεκριμένους ΄΄συνεργαζόμενους΄΄ Κυνηγετικούς Συλλόγους  Ομοσπονδίες και Συνομοσπονδία….

Και λέμε χαράτσωμα διότι τα τέλη υπέρ του δημοσίου που έχουν  καθοριστεί στα 60 ευρώ για την γενική άδεια επιβαρύνονται με προσαύξηση 90% για όσους κυνηγούς βγάζουν την άδεια τους εκτός ΄΄συνεργαζόμενων΄΄ Κυνηγετικών Συλλόγων!!!

Έτσι αντί για 60 ευρώ πλήρωσα 60+ 54= 114!

Παράλογο,  αντιδημοκρατικό, αντισυνταγματικό αλλά ΄΄ νόμιμο΄΄. Τουλάχιστον μέχρι να απορριφτεί από την Ευρωπαϊκά δικαστήρια  αφού διαχωρίζει τους έλληνες πολίτες σε δυο κατηγορίες και τους εξαναγκάζει  να πληρώνουν διαφορετικό κόστος για τις ίδιες κρατικές άδειες-υπηρεσίες.

… Το χειρότερο όμως είναι ο διχασμός που επιφέρει αυτός ο διαχωρισμός (ας το επαναλάβουμε με τις ευλογίες της ΚΣΕ) μεταξύ των κυνηγών….

Και τι δεν έχω ακούσει από την ώρα που δημοσιοποίησα την απόφαση μου να βγάλω άδεια απ ευθείας από το δασαρχείο, παρακάμπτοντας την διαδικασία των ΄΄συνεργαζόμενων΄΄  Συλλόγων που στην πλειονότητα τους λειτουργούν ως εκδοτήρια αδειών και όχι ως πραγματικοί Σύλλογοι με μέλη που συμμετέχουν με ιδία βούληση και επιλογή.

Δεν ακυρώνω την προσφορά πολλών συλλόγων και κυνηγοσυνδικαλιστών που προσφέρουν τα μέγιστα στην κυνηγετική κοινότητα. Το αντίθετο. Τους το αναγνωρίζω και είμαι μαζί τους συνοδοιπόρος.

Όμως δεν ανέχομαι την υποκρισία και το …σκούξιμο όσων βολεμένων επιβιώνουν εις βάρος των  κορόιδων. Και πολύ περισσότερο δεν δέχομαι μαθήματα κυνηγετικής ηθικής από δημοσιογράφους και έντυπα που μισθοδοτούνται και χρηματοδοτούνται, μέσω συνδρομών και διαφημίσεων, από τα ταμεία της ΚΣΕ και της Δ ΚΟΣΕ  παρακάμπτοντας την υποχρέωση τους για αντικειμενική ενημέρωση των ελλήνων κυνηγών. Δεν δέχομαι μαθήματα κυνηγετικής ηθικής και δημοσιογραφικής δεοντολογίας από όσους έχουν θέσει τον εαυτό τους και την πένα τους στη υπηρεσία των αμφιλεγόμενων αιωνίων κυνηγοσυνδικαλιστών αποσιωπώντας όσα παράλογα, και ενίοτε σκανδαλώδη, συμβαίνουν στις κυνηγετικές οργανώσεις.

Και για να προλάβω όσους, καλοθελητές ή μη, θα σπεύσουν να πουν ότι τα μέλη των ΄΄συνεργαζόμενων΄΄  πληρώνουν για θηροφυλακή, μελέτες κ.λ.π, ενώ όσοι βγάζουν άδεια από δασαρχεία  ή μέσω Ανεξάρτητων Συλλόγων  δεν πληρώνουν τίποτα , να δώσω μια πρώτη απάντηση.

-Θέλω και εγώ να πληρώσω  και να συμβάλω όμως  δεν το επιτρέπουν τα χουντικά καταστατικά των Κυνηγετικών Συλλόγων. Λεπτομέρειες σε νέα ανάρτηση μου προσεχώς…

Μέχρι τότε να σημειώσω ότι από τα 140 ευρω που κατέβαλα για Γενική άδεια, τα 114 πάνε στο Πράσινο Ταμείο όπου αντιπρόεδρος είναι, ή ήταν, ο καλός θηροφύλακας κ Αλέκος Κόκκαλης, τα 18 υπέρ του Δημοσίου ως παράβολο χαρτοσήμου και μόνο τα οκτώ (8) στον νέο μου Σύλλογο για ασφάλιση και συνδρομή.

Αυτό που όμως με έχει εντυπωσιάσει είναι, όχι τα πλούσια δώρα, όσο η εξυπηρέτηση μου ως νέο μέλος του Συλλόγου Φίλων Κυνηγών Ν. Έβρου. Μου έστειλαν μαζί με το ασφαλιστήριο εκτός από την απόδειξη και τα δώρα μου, το καταστατικό του Συλλόγου και μια λίστα με χρήσιμα τηλέφωνα όπως του δικηγόρου του Συλλόγου (αχρείαστος να είναι) και όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Και για όσους αναρωτιούνται για τα δώρα, να σημειώσω, ότι παρελαβα ένα μπλουζάκι και ένα καπέλο με τα σήματα του Συλλόγου, ένα φακό, μια σφυρίχτρα διάσωσης και ένα σακουλάκι με σπόρους για να τους φυτέψω εγώ στα κυνηγοτόπια μου.

—  Κατά τα άλλα, 36 ώρες πριν την έναρξη του κυνηγίου,  περιμένω μήπως  δημοσιευτεί το ΦΕΚ με τα τέλη υπέρ του δημόσιου ώστε το Δασαρχείο επι τέλους να εκδώσει την άδεια μου. Ίσως μπορέσω, έστω και στο παρά ένα,  να ξεκινήσω για τα κυνηγοτόπια του Βορρά. Φυσικά,  είμαι βέβαιος πια, πώς η καθυστέρηση στην έκδοση των αδειών δεν ήταν συμπτωματική αλλά μεθοδευμένη. Δυστυχώς με την υποκίνηση της άφαντης διοίκησης της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος που θέλει να αποτρέψει  τους κυνηγούς από την μαζική τους προσχώρηση στους …ανεξάρτητους Συλλόγους και τα Δασαρχεία! Της Συνομοσπονδίας που είχε συμφωνήσει  (15 μέρες πριν από το σόου με την καταστροφή των ηχομιμητικών συσκευών με πρωταγωνιστή τον κ Τσιρώνη), το περιεχόμενο της ρυθμιστικής καθώς και το ύψος των ΄΄τελών κυκλοφορίας΄΄ στα κυνηγοτόπια. Όμως φαίνεται ότι υπήρχε και η κρυφή ατζέντα της συμφωνημένης και μεθοδευμένης χρονοκαθυστέρησης. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η ηγεσία της ΚΣΕ δεν έχει εκδώσει καμία ανακοίνωση διαμαρτυρίας για αυτή την πρωτοφανή καθυστέρηση στην έκδοση των κυνηγετικών αδειών. Αθάνατοι!

apodiksi apodiksi1 asfaleia

Δείτε: Να γιατί φέτος θα βγάλω κυνηγετική άδεια στο Δασαρχείο…


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας