κυνοφιλια

Published on 27 Ιανουαρίου, 2016 | by Kynoclub

0

Απαράδεκτο. Σκύλα γέννησε στο τερέν των αγώνων!

γράφει ο Νίκος Φωτακόπουλος

Απίστευτο και όμως αληθινό! Ένα θηλυκό Ντράτχααρ γέννησε κατά την διάρκεια των απονομών και αφού είχε ήδη συμμετάσχει σε αγώνα κυνηγετικών ικανοτήτων.  Συνέβη σε επίσημο αγώνα του Ομίλου Ντραάτχααρ με θήραμα το μπεκατσίνι   και φυσικά μέσα στον παγωμένο  βάλτο της Ανθήλης όπου είναι ο βιότοπος αυτού του θηράματος. Εντύπωση όμως προκαλεί η αυτοσαρκαστική (;) ανάρτηση του ιδιοκτήτη της ΄΄Κλειώς΄΄ όπως είναι το όνομα του σκύλου. Όσο και αν μοιάζει απίστευτο  έγραψε καμαρώνοντας (;) επί λέξη τα εξής για την …συνονόματη του ΚΛΕΙΩ:

΄΄ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ ΚΛΕΙΩ ΜΙΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΙΣΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΕΤΡΕΞΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΠΕΚΑΤΣΙΝΙ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΣΕ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ!΄΄

ntra1-Όμως ευθύνη για αυτή την απαράδεκτη και ξένη προς κάθε έννοια ευζωίας των ζώων  συμπεριφορά, πέρα από τον κυναγωγο-ιδιοκτήτη- έχει τόσο ο διοργανωτής Όμιλος όσο και η κριτής των Αγώνων κυρία Μάτα Σκούρα που δέχτηκε να κρίνει μια ετοιμόγεννη σκύλα χωρίς καμία αντίδραση!

-Εκτός και αν όλοι οι εμπλεκόμενοι δεν αντιλήφτηκαν ότι η αγωνιζόμενη σκύλα ήταν ετοιμόγεννη. Η κριτής όμως που, πέρα από όλα τα άλλα, βλέπει και την κίνηση του σκύλου θα έπρεπε να το αντιληφτεί και να την αποβάλει για να την προστατέυσει… Ευτυχώς ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν τοπικού επιπέδου και δεν γίναμε, ως ελληνική κυνοφιλία, διεθνώς ρεζίλη. Ούτε θα το παίρναμε χαμπάρι αν ο ίδιος ο ΄΄εκτροφέας΄΄ δεν καμάρωνε για το ατόπημα του και αν οι ιντερνετικοί …θαυμαστές του δεν  εξέφραζαν τον ενθουσιασμό τους (!) για αυτή την παγκόσμια ελληνική πρωτιά!

– Γεννητούρια στο τερέν λοιπόν ! Πως θα μας φαινόταν άραγε αν σε ευρωπαϊκό αγώνα ή στα τερέν του Λαγκαδά γεννούσε μια αγωνιζόμενη σκύλα του Baldoni ή του Girandola; Δεν θα το καταδικάζαμε ως γεγονός, χωρίς κανένα ενδοιασμό;

ntra3

–Μήπως  η διοίκηση του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος, του θεματοφύλακα της ελληνικής κυνοφιλίας και κατ επέκταση της προστασίας των σκύλων,  πρέπει να πάρει θέση για όλα αυτά;. Η  μήπως για μια ακόμα φορά θα σιωπήσει για να μην εκθέσει τα δικά της παιδιά; Άλλωστε στον κανονισμό Εκθέσεων του ΚΟΕ  δεν επιτρέπεται η συμμετοχή  θηλυκών σκύλων σε στάδιο προχωρημένης εγκυμοσύνης ή όταν θηλάζουν ή συνοδεύονται από τα κουτάβια τους. Πολύ περισσότερο στους επίπονους Αγώνες Κυνηγετικών Ικανοτήτων. Σκεφτείτε να γένναγε μια σκύλα στην έκθεση του ΚΟΕ…. Είμαστε σε αναμονή λοιπόν!

ntra2


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας