θεματα

Published on 2 Μαΐου, 2017 | by Kynoclub

0

Συνεχίζονται τα εμπόδια και οι διακρίσεις εις βάρος των ανεξάρτητων Κυνηγετικών Συλλόγων…

Με ανάρτηση του στο διαδίκτυο ο ανεξάρτητος Σύλλογος Φίλων Κυνηγών Έβρου επισημαίνει τις δυσκολίες που είναι πάντα παρούσες για τους ανεξάρτητους Κυνηγετικούς Συλλόγους και για τους κυνηγούς που επιλέγουν να βγάζουν μόνοι τους άδεια απ ευθείας από το δασαρχείο. Ειδικότερα επισημάνει το γεγονός ότι η εξαγγελθείσα ηλεκτρονική άδεια έχει μείνει στα χαρτιά και εξακολουθεί να εκδίδεται με τον γνωστό  ΄΄πρωτόγονο΄΄ τρόπο ενώ παράλληλα τα καταστήματα της Τραπέζης της Ελλάδος κλείνουν το ένα μετά το άλλο και μεγάλα γεωγραφικά διαμερίσματα δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν. Υπενθυμίζεται ότι τα παράβολα για την έκδοση της άδειας εκδίδονται μόνο μέσω τραπέζης της Ελλάδος ενώ η έκδοση τους από τις υπόλοιπες τράπεζες επιβαρύνει σημαντικά το κόστος.

-Ο διάδοχος του κ Τσιρώνη, ο κ Φάμελλος, αν και έχουν περάσει αρκετοί μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του δεν έχει κάνει κατι προς την κατεύθυνση τόσο της υλοποίησης της ηλεκτρονικής άδειας ούτε και ως προς την ισότιμη αντιμετώπιση της πολιτείας απέναντι στις κυνηγετικές οργανώσεις διαχωρίζοντας τες σε ΄΄συνεργαζόμενες΄΄ και μη συνεργαζόμενες και ας πρόκειται για ισότιμα Ν.Π.Ι.Δ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΦΙΛΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ Ν.ΕΒΡΟΥ

Θα θέλαμε να εκφράσουμε κάποιους έντονους προβληματισμούς, όσον αφορά την έκδοση άδειας θήρας. Παρόλο που μετά από συνάντηση με τον κ.Τσιρώνη εκδόθηκε υπουργική απόφαση που διευκολύνει την έκδοση άδειας θήρας των ανεξάρτητων κυνηγετικών συλλόγων μέσω εξουσιοδότησης , υπάρχουν ακόμα κάποια σοβαρά προβλήματα τα οποία καθιστούν την έκδοση άδειας εξίσου δύσκολη όπως πριν.

Αρχικά εξετάστηκε το θέμα της ηλεκτρονικής άδειας και μας υποσχέθηκαν ότι είναι ένα προσεχές σχέδιο. Πιο συγκεκριμένα ο κ.Τσιρώνης επικαλέστηκε τα σύγχρονα διαδικτυακά μέσα όσον αφορά την ηλεκτρονική άδεια , επισημαίνοντας ότι δεν επιτρέπεται εν έτη 2016, να υφίσταται τόσο μεγάλη ταλαιπωρία ένας κυνηγός για την έκδοση της άδειας του ενώ είναι μια διαδικασία ελάχιστου χρόνου (υπ. δηλωση, αιτήσεις, παράβολο εφορίας, παράβολο υπέρ πρασίνου ταμείου κλπ.). Σαν να μην έφταναν όλα αυτά παρατηρούνται τα φαινόμενα: να κλείνουν καταστήματα της Τράπεζας Ελλάδος (Ξάνθη , Δράμα, Χανιά ,Αθήνα), να μην υπάρχουν καταστήματα αυτής (Κάρπαθο, Βέροια ,Ορεστιάδα ,Σουφλί, Διδ/χο και όχι μόνο),αλλά και τέλος πρόκειται να κλείσουν στο κοντινό μέλλον τα καταστήματα Άλεξ/πόλης ,Κομοτηνής , Σερρών και Φλώρινας.

Συνοψίζοντας μετά το πέρασμα 2 ετών δεν έχει εφαρμοστεί η έκδοση ηλεκτρονικής άδειας, με αποτέλεσμα να χρειάζεται η μετακίνηση σε άλλες πόλεις για την παραλαβή ενός παραβόλου της Τράπεζας Ελλάδος.

ΔΕΙΤΕ: Νεα Διαδικασία και δικαιολογητικά για άδεια θήρας!


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας