θεματα

Published on 7 Ιουνίου, 2017 | by Kynoclub

0

Ο παραλογισμός της απαγόρευσης εκγύμνασης σκύλων σε ελεύθερους κυνηγότοπους την κυνηγετική περίοδο.

κείμενο: Νίκος Φωτακόπουλος (πρόεδρος Κυνοφιλικού Ομίλου Φωκίδος,)

΄΄Η εκγύμναση των κυνηγετικών σκύλων επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο στους περιορισμένους χώρους εκγύμνασης που καθορίζονται από τις δασικές αρχές και απαγορεύεται οπουδήποτε αλλού΄΄ αναφέρει κάθε χρόνο η ρυθμιστική απόφαση για το κυνήγι.   

Με λίγα λόγια η εκπαίδευση σκάλων επιτρέπεται μόνο στις καθορισμένες Ζώνες Εκπαίδευσης Σκύλων (ΖΕΣ) και απαγορεύεται οπουδήποτε  αλλού.

H απαγορευτική πινακίδα της ΣΤ ΚΟΜΑΘ είναι ενδεικτική της ….μακαριότητας της κυνηγετικής ηγεσίας. Μιας μακαριότητας που πηγάζει από την νοοτροπία του αναντικατάστατου δημοσίου υπαλλήλου που διακατέχει τους επι τριακονταετία προκαθήμενους της ΚΣΕ.

Η φωτογραφία της πινακίδας όπως μπορεί να καταλάβει ο καθένας έχει τραβηχτεί την κυνηγετική περίοδο 2011-2012. Με …αυτοκόλλητο  ενημερώνονται οι κυνηγοί ότι εκτός από το κυνήγι απαγορεύεται και η εκπαίδευση σκύλων σε όλη την διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου.

Αυτή είναι η μοναδική ενέργεια, απο όσο γνωρίζουμε, που έχουν κάνει οι κυνηγετικές οργανώσεις για να προστατέψουν τους ανύποπτους κυνηγούς που βγάζουν τα σκυλιά τους για εκπαίδευση εντος της κυνηγετικής περιόδου σε επιτρεπόμενους κυνηγότοπους.  Όσο και αν ακούγεται παράλογο είναι μια πραγματικότητα. Απαγορεύεται η εκπαίδευση σκύλων καθ όλη την διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου εκεί όπου αντίθετα επιτρέπεται το κυνήγι! Απίστευτο και όμως αληθινό. Επιτρέπεται να κυνηγάς με όπλο και σκύλο απαγορεύεται όμως να εκπαιδεύεις χωρίς να έχεις μαζί σου όπλο και να …υποκρίνεσαι οτι κυνηγάς. Αν δεν  είναι αυτό παραλογισμός τότε τι είναι παραλογισμός;

Και ενώ θα περίμενε οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος η ηγεσία των κυνηγών να έχει κινήσει γη και ουρανό, εδω και χρόνια για να αλλάξει αυτή η παράλογη απόφαση δεν έχει γίνει τίποτα, τουλάχιστον από όσα γνωρίζουμε. Δυστυχώς κυνόφιλοι κυνηγοί μηνύονται από την θηροφυλακή και τα δασαρχεία διότι εκπαίδευαν ΄΄παράνομα΄΄ τους σκύλους τους.

Είναι γνωστή η περιπέτεια  και η καταδίκη του γνωστού κυνοτρόφου και εκπαιδευτή Παναγιώτη Νικολόπουλου που είχε το θάρρος να δημοσιοποιήσει την μήνυση και στην συνέχεια την καταδίκη του επειδή εκπαίδευε τα σκυλιά του κάπου στην Επανομή χωρίς να έχει μαζί του όπλο. Και, ας το επαναλάβουμε για μια ακόμα φορά, εντος κυνηγετικής περιόδου και σε επιτρεπόμενο κυνηγότοπο.

Με αυτή την ανάρτηση στο kynoclub.gr επισημαίνουμε έγκαιρα, (και εν όψη της ΄΄διαπραγμάτευσης΄΄ για την νέα  ρυθμιστική απόφαση) τον παραλογισμό της απαγόρευσης εκπαίδευσης σκύλων. Ας ελπίσουμε πως επιτέλους η κυνηγετική ηγεσία θα πράξει αυτό που δεν έχει κάνει  εδω και χρόνια και  θα ζητήσει επι τέλους τα αυτονόητα από την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος ώστε να μην δημιουργούνται παραβάτες χωρίς λόγο.

δείτε: Στάσου που πάς; Απαγορεύεται η εκπαίδευση σκύλων σε ελεύθερους κυνηγότοπους!!!


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας