θεματα

Published on 25 Ιουνίου, 2017 | by Kynoclub

0

H ΣΤ ΚΟΜΑΘ ανησυχεί για το ……΄΄Έθνος-Κυνήγι΄΄ και όχι για τους 450 εργαζόμενους της Πήγασος;

κείμενο: Ν. Φωτακόπουλος

Ανησυχία εκφράζει με ανακοίνωση της η διοίκηση της ΣΤ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θράκης για την διακοπή της κυκλοφορίας του ΄΄Έθνος Κυνήγι΄΄ το οποίο ακολούθησε την μοίρα της εφημερίδας στην οποία διανέμετο ως ένθετο.

Αναμφίβολα το ”Έθνος Κυνήγι ” αποτέλεσε μια επανάσταση στον κυνηγετικό τύπο, ειδικά τα πρώτα χρόνια της κυκλοφορίας του, όταν ακόμα το internet είχε περιορισμένη επιρροή στους έλληνες κυνηγούς. Όμως τα τελευταία χρόνια οι πωλήσεις  κατάρρευσαν, σε μερικές εκατοντάδες φύλλα, όπως άλλωστε και όλων των κυνηγετικών εντύπων. Είναι κοινό μυστικό ότι το κρατούσαν ζωντανό οι χαριστικές διαφημίσεις των αιωνίων της ΚΣΕ και της Δ ΚΟΣΕ που μέσω των άχρηστων αλλά καλοπληρωμένων καταχωρήσεων εξασφάλιζαν δημοσιογραφική ασυλία και διαρκές λιβάνισμα.  Βέβαια η διανομή άχρηστων διαφημίσεων αφορούσε και άλλα υπάκουα κυνηγετικά έντυπα.

Ουκ ολίγα κυνηγετικά σκάνδαλα δεν βρήκαν χώρο, τα τελευταία χρόνια, στις (α)φιλόξενες σελίδες του και αποσιωπήθηκαν μετά την  αποχώρηση του Γιώργος Χαρβαλιά (διευθυντής της εφημερίδας Έθνος) που ήταν ο εμπνευστής και δημιουργός του Έθνος-Κυνήγι.

Φυσικά δεν βρήκαν χώρο σε όλα τα καλοταϊσμένα έντυπα, οι ανακοινώσεις των ανεξάρτητων Κυνηγετικών Συλλόγων, του Σωματείου των θηροφυλάκων και γενικότερα όποια είδηση η πληροφορία έθιγε το κυνηγετικό κατεστημένο.

Πως θα μπορούσε άλλωστε να είναι διαφορετικά όταν η Δ ΚΟΣΕ έχει στην μισθοδοσία της και στο επικοινωνιακό  budget    της κυνηγοδημοσιογράφους και εκδότες (επιλεγμένων) κυνηγετικών εντύπων;

Ήταν το μακρινό 1999 όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το ”Έθνος-Κυνήγι” που προέκυψε από  την συγχώνευση των περιοδικών ΄΄Κυνήγι Σκοποβολή΄΄ του Νικήτα Κυπρίδημου και ΄΄Κυνηγόσκυλα΄΄ του Νίκου Φωτακόπουλου.

-Το λουκέτο στο ”Έθνος Κυνήγι” σηματοδοτεί πλέον την ιντερνετική εποχή, την χωρίς λογοκρισία κυκλοφορία της πληροφορίας και  της ελεύθερης είδησης, χωρίς το καπέλωμα των κυνηγοπατέρων μεσω διαφημησεων και …νουθεσιών. Πάντα για το ….καλό του κυνηγίου!.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοίκηση της ΣΤ ΚΟΜΑΘ δεν βρήκε να πει μια κουβέντα για τους 450 απλήρωτους και άνεργους πλέον, εργαζόμενους της ΄΄Πήγασος Εκδοτική΄΄ που εξέδιδε το Έθνος- Κυνήγι,  και ….στενοχωριέται μόνο για την διακοπή του ενθέτου με την πενιχρή κυκλοφορία.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΣΤ ΚΟΜΑΘ και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.  

ΣΤ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης εκφράζει την ανησυχία του, καθώς για άλλη μια Τετάρτη δεν κυκλοφόρησε το ΕΘΝΟΣ-ΚΥΝΗΓΙ, ως αποτέλεσμα των όσων συμβαίνουν στον εκδοτικό όμιλο ΠΗΓΑΣΟΣ.

Πριν από λίγα χρόνια σταμάτησε το πολύ ενδιαφέρον ένθετο Τύπος-Κυνήγι, που κυκλοφορούσε κάθε Τετάρτη μαζί με τον Ελεύθερο Τύπο. Σήμερα ακολουθεί η μη κυκλοφορία του ένθετου «ΕΘΝΟΣ-ΚΥΝΗΓΙ».
Η ενημέρωση για τα κυνηγετικά θέματα, μέσω μεγάλων εφημερίδων, έδινε και δίνει τη δυνατότητα για μεγαλύτερη διείσδυση στην κοινή γνώμη για τις αξίες και τα στοιχεία της κυνηγετικής δραστηριότητες.

Ευχόμαστε η κατάσταση στο ΕΘΝΟΣ να είναι προσωρινή, καθώς φτωχότερο κυνηγετικό έντυπο τοπίο, αποδυναμώνει την ανάδειξη των κυνηγετικών θεμάτων.

Το Δ.Σ. της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ

ΔΕΙΤΕ: Όσα κρύβει η κατάρρευση του κυνηγετικού τύπου…


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας