κυνοφιλια

Published on 26 Αυγούστου, 2017 | by Kynoclub

0

Η θανατηφόρα σίτα της μπαγκαζιέρας και ο μύθος του καλαζάαρ

κείμενο Φώτο: Ν. Φωτακόπουλος

Ένας μύθος που κυκλοφορεί και ενίοτε ΄΄πωλείται΄΄ από κατασκευαστές σκυλόκουτων είναι ο μύθος της σκνίπας και του καλααζάρ. Σχεδόν κλείνουν, τις έτσι και αλλιώς μικρές τρύπες των κατασκευών τους, με λεπτή σήτα με αποτέλεσμα να μην κυκλοφορεί και να μην ανανεώνεται ο αέρας. Η πιθανότητα να πεθάνει ο σκύλος από ασφυξία είναι χίλιες φορές μεγαλύτερη από την πιθανότητα να πεθάνει από μια σκνίπα που πιθανόν να μπει την μπαγκαζιέρα… Αυτό τουλάχιστον λένε οι στατιστικές… Γνωρίζω πολλές περιπτώσεις σκύλων που πέθαναν από ασφυξία και θερμοπληξία μέσα σε σκυλόκουτα, μπαγκαζιέρες ή καμιόνια επαγγελματιών.  Όμως δεν γνωρίζω καμία επιβεβαιωμένη περίπτωση σκύλου που να πέθανε από καλαζάαρ που ΄΄άρπαξε΄΄ απο κουνούπι που τρύπωσε  μέσα στην μπαγκαζιέρα…

 Η  φόλα

Ίσης άξιας είναι και ο μύθος ότι κάποιος μπορεί να πετάξει φόλα μέσα στο σκυλόκουτο! Η πιθανότητα να συμβεί αυτό το έγκλημα  είναι πραγματικά απειροελάχιστη. Αντίθετα είναι βάσιμη η πιθανότητα να πεθαίνει ο σκύλος  από ασφυξία επειδή η σήτα δεν αφήνει τον αέρα να ανανεωθεί. Οι εγκλωβισμένοι υδρατμοί από το λαχάνιασμα των σκύλων δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες που θα οδηγήσουν τα ζωντανά στην ασφυξία. Ένα τέτοιο περιστατικό διαδραματίστηκε σε πρόσφατη έκθεση σκύλων όπου ένα Αγγλικό Σέττερ παρέδωσε το πνεύμα του στην βλακεία και την εγκληματική αμέλεια του ιδιοκτήτη του.

Η μπογιά αποτελειώνει

Όμως δεν είναι μόνο η σίτα που εγκλωβίζει τον αέρα. Τα πράγματα γίνονται χειρότερα όταν αυτή σκουριάζει ή όταν την βάφουμε. Η σκουριά  και η μπογιά λειτουργούν ως …ταπετσαρία που αποτρέπει το πέρασμα του ελάχιστου, έτσι και αλλιώς, αέρα που πέρναγε μέσα από την σίτα..

Δείτε:  Κάγκελα! Κάγκελα παντού για πολύ αέέέέρααα!


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας