θεματα

Published on 7 Σεπτεμβρίου, 2018 | by Kynoclub

0

Καλάβρυτα: Άδειες γιόκ – από 17 Σεπτεμβρίου και έπειτα οι υπογραφές από το Δασαρχείο!

κείμενο-φωτο: Ν. Φωτακόπουλος

Μπορεί να έχει γίνει με χίλιους δυο τρόπους κατανοητό ότι με την απόδειξη κανένας κυνηγός δεν μπορεί να βγει στον κυνηγότοπο όμως το ίδιο το κράτος, τα δασαρχεία δηλαδή, δημιουργούν προβλήματα για να μην πούμε παράνομους κυνηγούς. Πώς αλλιώς μπορεί να ερμηνευτεί το γεγονός οτι ένα μήνα μετά την έναρξη της έκδοσης  των κυνηγετικών αδειών το δασαρχείο Καλαβρύτων ακόμα ΔΕΝ έχει θεωρήσει ούτε μια άδεια;

Το kynoclub.gr δέχτηκε τηλεφωνήματα από αγανακτισμένους κυνηγούς των Καλαβρύτων που δικαιολογημένα  παραπονούνται. Ενώ έχουν καταβάλει έγκαιρα το προβλεπόμενο κόστος, εδώ και ένα μήνα, ακόμα δεν έχουν πάρει το βιβλιαράκι θήρας στα χέρια τους.

Επικοινωνήσαμε με το δασαρχείο Καλαβρύτων και μιλήσαμε με τον κ Τσιούση ο οποίος μας άφησε άναυδους!

-΄΄Οι άδειες θα υπογραφούν όταν επιστρέψει η προϊσταμένη από την άδεια της στις 17 Σεπτεμβρίου! ΄΄

Μέχρι τότε όπως μας επιβεβαίωσε ο ίδιος δασικός υπάλληλος οι Καλαβρυτινοί  δεν θα μπορούν να κυνηγούν με την απόδειξη που έχουν στα χέρια τους διότι δεν είναι καλυμμένοι νομικά. Μάλιστα έριξε την ευθύνη στους Κυνηγετικούς Συλλόγους της περιοχής που καθυστέρησαν να προσκομίσουν τις άδειες στο δασαρχείο.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Καλαβρύτων πήραμε την απάντηση ότι οι πρώτες άδειες έχουν κατατεθεί στο Δασαρχείο πολύ έγκαιρα και πριν αρχίσει η κυνηγετική περίοδος. Στην συνέχεια έγιναν και νέες παραλαβές από το Δασαρχείο χωρίς όμως μέχρι σήμερα, και όπως φαίνεται τουλάχιστον μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου,  να θεωρηθούν κάποιες από αυτές.

Μήπως κάτι τέτοιες περιπτώσεις είναι που ξαναφέρνουν στο προσκήνιο το θέμα της έκδοσης ηλεκτρονικών αδειών;

δειτε: Ποιοι δεν θέλουν την ηλεκτρονική κυνηγετική άδεια;


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας