κυνοφιλια

Published on 4 Ιουνίου, 2014 | by Kynoclub

0

Αυτές είναι οι πιο αγαπητές ράτσες σκύλων!

Κείμενο-φωτο: Ν. Φωτακόπουλος

Αύξηση  11% στις εγγραφές νέων κουταβιών το 2013 , έναντι του 2012 κατέγραψε ο Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδος   με συνολικά 7482 σκυλάκια  από 90 διαφορετικές φυλές να εγγράφονται στα γενεαλογικά του βιβλία.

Πρώτη φυλή όπως πάντα είναι το Αγγλικό Σέττερ και ακολουθούν το Πόιντερ και ο Γερμανικός Ποιμενικός ενώ οι μισές από τις 15 πιο δημοφιλείς φυλές  είναι κυνηγετικές.

koe

Σημαντική είναι η μείωση στις εγγραφές των Κούρτσχααρ και των Επανιέλ Μπρετόν   ενώ τα Ντράτχααρ  δεν περιλαμβάνονται  καν στον επισυναπτόμενο  πίνακα και στις 15 πολυπληθέστερες φυλές.  Ασφαλώς το πρόβλημα της απαγόρευσης κοπής της ουράς επηρέασε τις γεννήσεις  των ηπειρωτικών φυλών όπως και των Σπάνιελς μια και οι περισσότεροι εκτροφείς τήρησαν στάση αναμονής….

Βέβαια όλες οι γεννήσεις έχουν γίνει πριν την ψήφιση του  νεου νόμου , που ουσιαστικά καταργεί την ερασιτεχνική εκτροφή, και απομένει να δούμε κατά πόσο αυτή η  θα επηρεαστεί  στο μέλλον.

ellinikosixnilatis

Η εθνική μας φυλή

Ο Ελληνικός Ιχνηλάτης κρατά σταθερά την τέταρτη θέση στις εγγραφές και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό για την μοναδική διεθνώς αναγνωρισμένη ελληνική φυλή.  Βέβαια και αυτός επηρεάστηκε από την οικονομική κρίση που επηρέασε συνολικά την ελληνική εκτροφή όμως όπως δείχνουν και τα στατιστικά στοιχεία παραμένει σταθερά πρώτοις σε γεννήσεις και δημοφιλία, σχέση με τις ξενικές φυλές ιχνηλατών.


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας