θεματα

Published on 7 Ιουλίου, 2014 | by Kynoclub

0

Απίστευτο: Έφαγαν… αρκούδα στα Γρεβενά!

Και όμως η αρκούδα τρώγεται! Μπορεί όποιος αμύητος διαβάζει την παλαιότερη είδηση, περί συνεστίασης με κυρίως πιάτο το αρκουδίσιο κρέας, να σοκάρεται όμως στην περιοχές της Φλώρινας, της Καστοριάς και των Γρεβενών η αρκούδα εδώ και αιώνες ήταν ένα θήραμα που εκτός από την προβιά του προσέφερε και άφθονο εκλεκτό κρέας και μάλιστα σε εποχές φτώχειας. Ως εκλεκτός μεζές αντιμετωπίζεται και στις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες όπως και στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης όπου βρίσκεται σε σχετική αφθονία. Η παλιότερη είδηση που μας έρχεται από τα Γρεβενά είναι μια ακόμα επιβεβαίωση ότι η κατανάλωση κρέατος αρκούδας εξακολουθεί να αποτελεί παράδοση και ενίοτε γίνεται …εορταστικό πιάτο! Ν. Φ.

arkouddaΙουνιος 1954

Χρησιμοποιήθηκε ως… κυρίως πιάτο στο τραπέζι ευυπόληπτου πολίτη της περιοχής με καλεσμένους γνωστά πρόσωπα…

Φρίκη, αποτροπιασμό και αγανάκτηση προκαλεί η είδηση ότι μια αρκούδα χρησιμοποιήθηκε στα Γρεβενά ως… κυρίως πιάτο στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι ευυπόληπτου πολίτη της περιοχής με καλεσμένους γνωστά πρόσωπα από όλη την δυτική Μακεδονία και τα Ιωάννινα! Μάλιστα, ο οικοδεσπότης εμφάνισε το κεφάλι του άτυχου αγριμιού ως… τρόπαιο μεταξύ των εδεσμάτων που προσέφερε !

Την πρωτοφανή αυτή αποκάλυψη έκανε, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ITV ανώνυμα ένας κάτοικος των Γρεβενών στην περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ», ο οποίος μάλιστα ανέφερε ότι υπάρχει φωτογραφικό υλικό που αποδεικνύει και ότι το έδεσμα ήταν αρκούδα και δείχνει καθαρά τα πρόσωπα των συνδαιτυμόνων στο τραπέζι τα ονόματα των οποίων έχει στην διάθεσή της η οργάνωση.

Η «Καλλιστώ» έστειλε επιστολή προς την Διεύθυνση Δασών της Περιφέρειας, το Δασαρχείου και το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, στην οποία επισημαίνει ότι πρόκειται για αξιόποινη πράξη και τονίζει: «Η άκρως παράνομη αυτή ενέργεια και παράλληλου “κανιβαλισμού” χαρακτηρίζει με τα πιο μελανά σημεία κάποιους ς κατά τα άλλα πολίτες του νομού Γρεβενών ενώ η αναμενόμενη δημοσιοποίηση του περιστατικού πρόκειται χωρίς αμφιβολία να δυσφημίσει για άλλη μια φορά την κατά τα άλλα ελκυστική λόγω φυσικού κάλλους περιοχή των Γρεβενών».

Σχετική επιστολή έστειλε στον εισαγγελέα Γρεβενών η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας– Θράκης, που ζητά την άμεση παρέμβασή του και εκφράζει τον προβληματισμό της για την μεγάλη καθυστέρηση στην κοινοποίηση του περιστατικού, αλλά και τη μη καταγγελία του με συνέπεια την αποσιώπηση και την συγκάλυψη των δραστών μέχρι σήμερα.

Πηγή : http://www.protothema.gr/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας