θεματα

Published on 12 Νοεμβρίου, 2014 | by Kynoclub

0

Με σπρέι πιπεριού απομακρύνουν τις αρκούδες στη Σιβηρία!

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε το σπρέι πιπεριού ως αμυντικό “όπλο” κατά των ανεπιθύμητων ανθρώπων… Στο εξής θα χρησιμοποιείται και κατά των ανεπιθύμητων… αρκούδων!
Με δεδομένη την κατακόρυφη αύξηση του πληθυσμού των – συμπαθέστατων, κατά τα άλλα- άγριων ζώων στη δυτική Σιβηρία, κυκλοφόρησε πρόσφατα στη αγορά της περιφέρειας Τιουμέν ένα ειδικό σπρέι, το οποίο δεν βλάπτει τις αρκούδες, τις απομακρύνει όμως με επιτυχία! Πρόκειται για το πρώτο προϊόν του είδους που βγαίνει στο εμπόριο και ήδη γίνεται ανάρπαστο, καθώς, σύμφωνα με τους βιολόγους, οι καφέ αρκούδες έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια, λόγω της αυστηρής απαγόρευσης του κυνηγιού.
Οπως λένε οι κάτοικοι των γύρω περιοχών, πολλές φορές έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με τα πελώρια τετράποδα, κοντά τους σκουπιδοτενεκέδες! Το νέο σπρέι παρέχει τη “χρυσή λύση” αφού δεν βλάπτει τις αρκούδες, προστατεύει όμως τους ανθρώπους από τυχόν μοιραία συνάντηση!

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της οργάνωσης “Αγρια Φύση στα Ουράλια”, οι καφέ αρκούδες που ζουν σήμερα στα γύρω δάση ξεπερνούν τις 4 χιλιάδες: «Οι αυστηροί περιορισμοί στο κυνήγι για την προστασία του είδους σε συνδυασμό με το ευνοΪκές κλιματικές συνθήκες, δυνάμωσαν την καφέ αρκούδα και δεν απειλείται πλέον με εξαφάνιση»

Πηγή: http://gr.rbth.com/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας