θεματα

Published on 19 Μαρτίου, 2015 | by Kynoclub

0

Χάνονται οι σκαντζόχοιροι στην Βρετανία.

Επιμέλεια:kynoclub.gr

Σημαντική πτώση παρουσιάζει ο πληθυσμός των σκαντζόχοιρων στο Ηνωμένο Βασίλειο αφού από36 εκατομμύρια, που υπήρχαν πριν από 50 χρόνια, σήμερα έχει απομείνει μόνο ένα εκατομμύριο.

Ο σκαντζόχοιροι που έχουν 5.000 έως 7.000 αγκάθια, μέχρι να φτάσουν στην ενηλικίωση, έχουν προσαρμοστεί στο νυχτερινό τρόπο ζωής ενώ έχουν αλλάξει ελάχιστα τα τελευταία 15 εκατομμύρια χρόνια. Είναι παμφάγα. Η διατροφή τους αποτελείται κυρίως από σκαθάρια, κάμπιες και σκουλήκια ενώ στη Βρετανία ο κυριότερος θηρευτής τους είναι ο ασβός.

Οι άνθρωποι του Warwickshire Wildlife Trust, σε συνεργασία με το Βρετανική Εταιρεία προστασίας του σκαντζόχοιρου έχουν πλέον δημιουργήσει μια ΄΄ρεζέρβα΄΄ 220-στρεμμάτων στο Elmdon στο Πάρκο Σόλιχαλ, με στόχο την ευκολότερη εξεύρεση τροφής και της ενίσχυση της αναπαραγωγής ενώ μικρές οπές επιτρέπουν την ακτινοβολία των μικρών θηλαστικών στις γύρω περιοχές. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Βρετανία οι σκατζόχοιροι είναι καλοδεχούμενοι στους κήπους και τις αυλές γιατί καθαρίζουν το χώρο από κάμπιες και ερπετά. Για αυτό το λόγοι οι Βρετανοί ανοίγουν μικρές τρύπες στις περιφράξεις τους για να μπαινοβγαίνουν οι σκαντζόχοιροι ελεύθερα στις αυλές τους. …


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας