θεματα

Published on 5 Αυγούστου, 2015 | by Kynoclub

0

Ο Δούρειος Ίππος της ρυθμιστικής και ο χρήσιμος κος Τσιρώνης!

Κείμενο: Νικος Φωτακόπουλος

Κάθε χρόνο τα ίδια. Θα υπογράφει η ρυθμιστική; Δεν θα υπογραφεί η ρυθμιστική;

Κάθε χρόνο, εδώ και τρεις δεκαετίες, ο αναντικατάστατος κ.Παπαδόδημας τρέχει να σώσει το κυνήγι ενώ, σχεδόν  πάντα, υπάρχει απέναντι ένας κακός Υπουργός που θέλει να περικόψει ότι μπορεί.  Ακόμα και  ο Υπουργός είναι σωστός (Κιλτίδη γύρνα πίσω)  υπάρχουν πάντα, σε ετοιμότητα,  οι αντιδραστικοί υπηρεσιακοί παράγοντες που θα βάζουν τρικλοποδιές και εμπόδια.

Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια. Μια μεθοδευμένη, είμαι βέβαιος πια,  τρομοκράτηση των κυνηγών που πέφτουν στην ετήσια παγίδα. Είτε αυτή που στήνει η πολιτική ηγεσία και οι υπηρεσιακοί παράγοντες  είτε αυτή που στήνει η αιώνια διοίκηση της ΚΣΕ.

‘Ο εκάστοτε Υπουργός έχει την δική του εκλογική πελατεία στην οποία θέλει να είναι αρεστός για να κεφαλαιοποιήσει οφέλη για το πολιτικό η εσωκομματικό του μέλλον. Αντίστοιχα  η ηγεσία της ΚΣΕ  αντιμετωπίζει τους κυνηγούς ως δικούς της πελάτες και κάθε φορά βγαίνει διθυραμβικά να πει τι κατάφερε για εμάς! Και να τα εξηγήσω όλα αυτά….

-Κατ αρχάς ο οποιοσδήποτε Υπουργός που είναι υπεύθυνος για την θήρα δεν παραμένει  στην θέση του πάνω από ένα χρόνο.  Αυτό τουλάχιστον διδάσκει το παρελθόν. Θυμάμαι ότι τις 11 φορές που διοργάνωσα την έκθεση DIANA έκαναν τα εγκαίνια αντίστοιχοι  Υπουργοί. Δεν θυμάμαι κανέναν  να έμεινε για δεύτερη χρονιά στην ιδία θέση. Όλοι τους λοιπόν ήθελαν να είναι προσεκτικοί στο σύντομο διάστημα της υπουργικής θητείας τους. Από την μια να μην δυσαρεστήσουν τους κυνηγούς και από την άλλη να μην τους …βγει το όνομα ως φιλοκυνηγών αφού, ας το παραδεχτούμε, το κυνήγι δεν το βλέπει θετικά η πλειοψηφία της κοινωνίας. Και σε αυτό φταίμε αναμφίβολα εμείς οι κυνηγοί και φυσικά οι ηγέτες μας… Όμως αυτή είναι άλλη κουβέντα…

kse

Το παιχνίδι της ΚΣΕ και των αιωνίων

Από την πλευρά της η ηγεσία της ΚΣΕ φροντίζει με νύχια και με δόντια να είναι αρεστή στην δική της πελατεία. Και μην μου πει κανείς ότι ο κυνηγός δεν αντιμετωπίζεται ως πελάτης, και όχι ως μέλος,  από τις ΚΣΕ και τις Ομοσπονδίες διότι έχω επιχειρήματα. Και το κυριότερο επιχείρημα είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που καταβάλει ο κυνηγός για την άδεια του καταλήγει  στα ταμεία της ΚΣΕ και των Ομοσπονδιών.  Τα λιγότερα στον Κυνηγετικό του Σύλλογο στον οποίο είναι υποχρεωτικά  μέλος (!) χωρίς δικαίωμα επιλογής του Συλλόγου του. Το χειρότερο όμως και πραγματικά προκλητικό είναι ότι ο κυνηγός ενώ καταβάλλει χρήματα στην αντίστοιχη Ομοσπονδία και Συνομοσπονδία δεν έχει καν δικαίωμα ψήφου και επιλογής των διαχειριστών των χρημάτων του!!!

Απίστευτο ε; Να καταβάλεις υποχρεωτικές εισφορές χωρίς καν να έχει το δικαίωμα να εκλέγεις τους ανθρώπους που θα διαχειριστούν τα χρήματα που καταβάλλεις, ας το επαναλάβουμε,  ως υποχρεωτική εισφορά.

Όσο και αν είναι απίστευτο είναι αληθινό. Ο κυνηγός, ως πολίτης, έχει το δικαίωμα, να εκλέγει τον Πρωθυπουργό της χώρας δεν έχει όμως το δικαίωμα να εκλέξει την διοίκηση της ΚΣΕ και των Ομοσπονδιών. Ενδεικτικό του πόσο μεθοδευμένα στημένο είναι το σύστημα του αποκλεισμού των κυνηγών, από τις ανώτερες οργανώσεις,  μέσω των χουντικών καταστατικών, είναι το γεγονός ότι τα πρόσωπα της διοίκησης της ΚΣΕ είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά της Δ. Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδος.  Οι περισσότεροι αν όχι όλοι με συνεχή παρουσία 20 και 30 χρόνων στις ίδιες θέσεις αυτοεκλέγονται και αυτοελέγχονται με 15, 20 και 30 ψήφους ο καθένας και μάλιστα ως πολυθεσίτες! Ανάλογα ΄΄πράματα και θάματα΄΄ συμβαίνουν και στις άλλες ομοσπονδίες Πελοποννήσου, Θεσσαλίας, ΚΟΜΑΘ κ.λ.π.

Φυσικά ούτε λόγος να γίνεται για πάγια νομοθετική ρύθμιση που θα διέπει την θήρα σε ημερομηνίες, είδη θηραμάτων, όρια κάρπωσης κ.λ.π. Το ετήσιο πρόβλημα της ρυθμιστικής απόφασης  θα λυνόταν μια και καλή. Όμως η ΚΣΕ δεν το θέλει αυτό. Θέλει τις 200.000 κυνηγούς να περνάνε κάθε χρόνο από το ταμείο της ενώ η ηγεσία της να αυτόηρωοποιείτε που …πάλι τα κατάφερε! Αυτονόητο είναι ότι ετήσια ρυθμιστική απόφαση για το κυνήγι υπάρχει μόνο στην Ελλάδα και πουθενά αλλού στην Ευρώπη…

Και κάτι τελευταίο. Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε ΄΄οικολόγο΄΄  και  αντικυνηγό  Υπουργό απέναντι μας. Θα θυμούνται οι παλιότεροι τον κ Ηλία Ευθυμιόπουλο από την Greenpeace τον Φώτη Χατζημιχάλη  και την αξέχαστη κα Τίνα Μπιρμπίλη πριν λίγα χρόνια. Όλοι επί κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ . Και όμως η κυνηγετική δραστηριότητα συνεχίστηκε και συνεχίζεται κανονικά…

Το ίδιο και τώρα. Ακόμα και αν ο κ. Τσιρώνης περικόψει, για τους λόγους  που προαναφέρθηκαν, το οτιδήποτε από τον κατάλογο των θηρεύσιμων, αυτό μπορεί να ανακτηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και εντος της κυνηγετικής περιόδου με συμπληρωματική ρυθμιστική. Έχει ξαναγίνει πολλές φορές.  Και να θυμάστε ότι το πιθανότερο είναι σε δυο μήνες ο χρήσιμος κ Τσιρώνης να βρίσκετε στο σπίτι του ενώ εμείς είναι βέβαιο ότι θα βρισκόμαστε στα κυνηγοτόπια μας ενω ο υπάκουος κυνηγετικός τύπος θα συνεχίσει να παίρνει καλοπληρωμένες διαφημίσεις ….

Για τον έτερο χρήσιμο αντίπαλο κ Άγγελο Αγγελέτο ισχύουν πάνω κάτω τα ίδια. Όμως για αυτόν θα τα πούμε μια άλλη φορά..


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας