θεματα

Published on 18 Ιανουαρίου, 2016 | by Kynoclub

0

Γιατί φοβάται ο κ. Παπαδόδημας το internet;

κείμενο: Ν. Φωτακόπουλος

Αναμφίβολα ο, επί τριακονταετία στην διοίκηση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, κ Νίκος Παπαδόδημας , φοβάται τις ανεξάρτητες φωνές του internet;

Πως αλλιώς να εξηγηθεί η επίθεση που έκανε ο κ πρόεδρος στις κυνηγετικές ιστοσελίδες και στο facebook  σε πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνομοσπονδίας;

Επίθεση η οποία μάλιστα είχε και εκδικητικά χαρακτηριστικά όπως μας πληροφορεί ο κ  Κ. Λουρής, συνεργάτης του Έθνος-Κυνήγι (το οποίο έκανε την …πάπια) μέσω της κυνηγετικής του ιστοσελίδας iHunt.gr στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

“Ένα άλλο θέμα που απασχόλησε το συμβούλιο ήταν οι κυνηγετικές ιστοσελίδες και το facebook στις οποίες έκανε σφοδρότατη επίθεση ο Πρόεδρος της ΚΣΕ και μάλιστα παρότρυνε τα μέλη του ΔΣ της ΚΣΕ και των οργανώσεων να μην παρέχουν πληροφορίες στα μέσα αυτά. Ποιος θα το πίστευε ότι στις αρχές του 2016, στην εποχή της άμεσης διάδοσης της πληροφορίας θα κυριαρχούσαν στην ΚΣΕ μεσαιωνικές πρακτικές.”

Μόνο ως αδυναμία λοιπόν και έλλειψη επιχειρημάτων  μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την εκδικητικότητα του κ Παπαδόδημα απέναντι σε απλούς κυνηγούς, συνδικαλιστές του κυνηγίου και δημοσιογράφους επί κυνηγετικών θεμάτων που (του) ασκούν κριτική  μέσω διαδικτύου…

Μόνο ως  αδυναμία και εκδικητικότητα σε όσους ασκούν κριτική και κάνουν προτάσεις, χωρίς να έχουν  κάποια εξάρτηση μέσω οικονομικών  συναλλαγών, συνδρομών, διαφημίσεων ή υπαλληλικών σχέσεων, όπως έχει ο έντυπος κυνηγετικός τύπος με τις κυνηγετικές οργανώσεις και τους αιώνιους κυνηγοσυνδικαλιστές. Και αυτό είναι που δεν αντέχει ο εκλεγμένος από 30 νοματαίους (!) μεταξύ 170.000 κυνηγών κ. Παπαδόδημας.

Γιατί μέχρι τώρα τόσο ο ….αναντικατάστατος πρόεδρος της ΚΣΕ (ουδείς τολμά, επί εικοσαετία,  να αμφισβητήσει την ηγεμονία του και να θέσει υποψηφιότητα για την θέση του) όσο και οι υπόλοιποι ηγέτες των 170.000 κυνηγών έχουν επιβάλει ουσιαστικά την  …αφωνία στον χειμαζόμενο κυνηγετικό τύπο. Μέσω των διαφημιστικών καταχωρίσεων και των συνδρομών,σε συγκεκριμένα εντυπα, εξασφαλίζουν, άθελα τους,  την δημοσιογραφική  ασυλία αλλά και την προπαγάνδα για τον άριστο χειρισμό τους επί των κυνηγετικών πραγμάτων…

Όμως τώρα υπάρχουν, ευτυχώς,  και οι ανεξάρτητες φωνές του διαδικτύου οι οποίες δεν μπορούν να φιμωθούν πια. Οι ανεξάρτητες φωνές που ασκούν κριτική και καταγγέλλουν όταν πρέπει τους κολλημένους με τις καρέκλες ηγέτες, που (αυτο)εκλέγονται ανελλιπώς επί τριακονταετία, μόλις  από 10 έως 30 άτομα (!) επι συνόλου 170.000 κυνηγών βασιζόμενοι σε αντιδημοκρατικά καταστατικά που συντάχτηκαν επί χούντας και εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι σήμερα.

papadopoulos

Αυτό φοβάται ο κ Παπαδόδημας την αλλαγή των καταστατικών που θα επιτρέπουν στους κυνηγούς να εκλέγουν όχι μόνο την ηγεσία τους αλλά και τον Σύλλογο στον οποία θέλουν να είναι μέλη.

Και για όσους δεν το γνωρίζουν θα πρέπει να το σημειώσουμε, ως ΄΄λεπτομέρεια΄΄, οτι το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων των  συνδρομών που πληρώνει ο κυνηγός πηγαίνει στα ταμεία των παντοδύναμων και πάμπλουτων Ομοσπονδιών και της Συνομοσπονδίας .

– Και όμως ο κυνηγός δεν έχει κανένα λόγο στην επιλογή των διοικήσεων των Ομοσπονδιών και της Συνομοσπονδίας που διαχειρίζονται, πέρα από τις τύχες του κυνηγίου και μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ετησίως!

Σαν να λέμε οτι ο κυνηγός μπορεί να εκλέξει τον πρωθυπουργό της χώρας αλλά δεν μπορεί να εκλέξει τον πρόεδρο και την διοίκηση των Κυνηγετικών Οργανώσεων!

Και δεν είναι μόνο αυτά. Ούτε καν τον Σύλλογο στον οποίο θέλει να ανήκει δεν μπορεί να επιλέξει. Μπορεί να κυνηγαει μόνο στα Γιάννενα, στο χωριό του, όμως επειδή μένει μόνιμα στην Καλλιθέα είναι υποχρεωμένος να είναι μέλος και να βγάζει άδεια στον Κυνηγετικό της Σύλλογο χωρίς άλλη επιλογή!.

-ΥΓ. Ποτέ δεν μπορούσαμε να φανταστούμε, στην εποχή που ζούμε, ότι οι παρακαταθήκες του δικτάτορα, και κυνηγού, Παπαδόπουλου όπως τα χουντικά καταστατικά και  ο πόλεμος κατά της ελευθερίας του λόγου θα έβρισκαν ένθερμους υποστηρικτές στην σημερινή (και διαχρονική) διοίκηση της ΚΣΕ

δείτε: Πρωτοφανής επίθεση της ΚΣΕ στις ανεξάρτητες κυνηγετικές σελίδες και φωνές του διαδικτύου!


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας