κυνοφιλια

Published on 17 Αυγούστου, 2018 | by Kynoclub

0

΄΄Εφυγε” ο Βασίλης Σακαντάνης…

κείμενο-φωτο: Νίκος Φωτακόπουλος

Μια μεγάλη απώλεια κατέγραψε σήμερα 16 Αυγούστου ο κυνοφιλικός κόσμος με τον θάνατο του Βασίλη Σακαντάνη, ιδρυτικού μέλους του ΟΚΑΔΕ και ευεργέτη της αγωνιστικής κυνοφιλίας.

-Ο Βασίλης Σακαντάνης αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, γεννήθηκε πριν από 72 χρόνια και ήταν μηχανικός πλοίων. Διατηρούσε επιχείρηση επισκευής πλοίων στην Δραπετσώνα και είχε μια κόρη και μια εγγονή.

Για περισσότερο από δυο δεκαετίες προσέφερε τα μέγιστα στην αγωνιστική κυνοφιλία και όχι μόνο. Δεκάδες είναι οι πρωταθλητές ιδιοκτησίας του: Ελλάδος, Ευρώπης, Ιταλίας κ.λ.π. Δεκάδες και τα τρόπαια ελληνικά και ευρωπαϊκά που κατέκτησαν τα Πόιντερ και τα Σέττερ του αν και ο ίδιος προτιμούσε να κυνηγά με Κούρτσχααρ.

Πάντα είχε στην κατοχή του 100 και πλέον  σκύλους επειδή δεν ήθελε να τους πουλήσει ή να τους παραχωρήσει. Έκανε ερασιτεχνική εκτροφή άλλα ουδέποτε απέκτησε επωνυμία εκτροφείου.

Δεν τον ενδιέφερε ποτέ η αναγνώριση και η καταξίωση του μέσω μιας επωνυμίας. Ακόμα και για τα ζευγαρώματα με πρωταθλητές του δεν δεχόταν αμοιβή. Υποστήριξε κυνοφιλικά και οικονομικά πολλούς έλληνες κυναγωγούς και εκπαιδευτές που δούλεψαν και διακρίθηκαν με δικούς του σκύλους. Ξεχωριστή όμως ήταν η συνεργασία του με τον Paris Eschini με τον οποίο τον συνέδεε αδελφική σχέση. Όπως ξεχωριστή ήταν και η συνεργασία του τα τελευταία χρόνια με τον νεαρό Δημήτρη Παχή τον οποίο εκτιμούσε ιδιαίτερα όπως και με την Micaela  που ξεκίναγε τα νεαρά σκυλιά στο κτήμα του στον Λαγκαδά. Μέγιστη όμως ήταν και η οικονομική συνεισφορά του στα έσοδα του ΟΚΑΔΕ μια και σε κάθε αγώνα παρουσιάζονταν ακόμα και δέκα δικοί του σκύλοι.

-Ευγενικός, διακριτικός και άνθρωπος χαμηλών τόνων βοήθησε πολλούς ακόμα και σε ανθρώπινο επίπεδο χωρίς ποτέ να ζητήσει  κάποια αναγνώριση. Όμως δεν ήταν λίγες οι φορές που ένοιωσε βαθύτατα αδικημένος…Όχι τόσο για τον ίδιο, όσο για τους κυναγωγούς του και τα σκυλιά τους. Ουδέποτε όμως θέλησε να το εκφράσει παρά μόνο σε  συζητήσεις με στενούς του φίλους. Ήταν πρώτα και πάνω από όλα ένας περήφανος και αξιοπρεπής άνθρωπος που έδινε και ποτέ δεν ζήταγε να πάρει…

Πάντα είχε στο αμάξι του μερικά μπουκάλια κρασί, από τον αμπελώνα του στα Μέγαρα, για να προσφέρει σε φίλους και φίλους των φίλων του…

-Βασίλη Σακαντάνη, παλιέ μου φίλε, νοιώθω περήφανος που με τίμησες με την φιλία σου και την εκτίμηση σου  από τότε… Από το μακρινό 1991 όταν συνυπογράψαμε ως ιδρυτικά μέλη, μαζί με άλλους φίλους, το καταστατικό του Ομίλου Κυνοφίλων Αγγλικών Δεικτών. Να μας βλέπεις με συγκατάβαση και να μας κρίνεις με επιείκεια  όταν θα κάνουμε λάθη από εκεί που θα είσαι… Όπως έκανες πάντα πριν μας αφήσεις!

-Καλό σου ταξίδι αγαπημένε φίλε…

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η κηδεία του Βασίλη Σακαντάνη θα γίνει το Σάββατο 18 Αυγούστου στις 11.00 στο νεκροταφείο Ασπροπύργου.

ΔΕΙΤΕ:  Τρεις ‘’μύθοι’’ της αγωνιστικής κυνοφιλίας…


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας