θεματα

Published on 23 Οκτωβρίου, 2018 | by Kynoclub

0

Προσοχή! Η Διεύθυνση Δασών προειδοποιεί για την ανάρτηση φωτογραφιών και την έκθεση θηραμάτων σε κοινή θέα.

επιμέλεια: Ν Φωτακόπουλος

Συμβαίνει μάλλον για πρώτη φορά! Η επίσημη πολιτεία, μέσω της Διεύθυνσης Δασών της ΄΄Αποκεντρωμένης΄΄ Διοίκησης Ηπείρου αναφέρεται  στο θέμα καταστρατήγησης των απαγορευτικών διατάξεων περί θήρας του δασικού κώδικα. Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικών ιστοσελίδων, η Διεύθυνση Δασών απευθύνει αυστηρές συστάσεις προς τους κυνηγούς μέσω της Κυνηγετικής  Ομοσπονδίας και των Κυνηγετικών Συλλόγων με αφορμή διαμαρτυρίες και καταγγελίες για τις αναρτήσεις φωτογραφικού υλικού με θηράματα ή έκθεση θηραμάτων σε κοινή θέα.

Η Διεύθυνση Δασών επισημαίνει την ανάγκη να εκλείψουν φαινόμενα καταστρατήγησης των απαγορευτικών διατάξεων περί θήρας που ισχύουν σύμφωνα με τον δασικό κώδικα.

«Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου και οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι, παρακαλούνται να ενημερώσουν τους κυνηγούς- μέλη τους για τη νομιμότητα των ενεργειών τους, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις περί θήρας και ειδικότερα να αποφεύγουν να αναρτούν στο διαδίκτυο και γενικά να εκθέτουν σε κοινή θέα τα θηράματά τους», επισημαίνεται στο σχετικό έγγραφο.

Σημειώνεται ότι για το θέμα υπήρξαν αρκετές καταγγελίες και αναφορές στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

δειτε: Οι …. χούλιγκαν και οι επιδειξίες του κυνηγίου αυτοφωτογραφίζονται!

δειτε: Κ. Σ. Λάρισας: Ψευτοπαλληκαράδες, κατσαρολάκηδες και σκυλέμποροι οι επιδειξίες του facebook!

 

 


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας