θεματα

Published on 2 Οκτωβρίου, 2020 | by Kynoclub

0

Ο τοπικισμός καλά κρατεί, βάζει …φόλες, καρφιά και σπάει αυτοκινητα!

κείμενο: Ν. Φωτακόπουλος

Ας το παραδεχτούμε! Υπάρχουν κτηνοτρόφοι, χασισοκαλλιεργητές, λαθροθήρες, καταπατητές και κάθε είδους παρανομούντες που δεν θέλουν τους νόμιμους κυνηγούς στα πόδια τους. Όμως υπάρχουν και κυνηγοί που δεν θέλουν ΄΄ξένους΄΄ κυνηγούς στον τόπο τους. 

Το ΄΄ελεύθερο΄΄ παραδοσιακό κυνήγι που ο Έλληνας κυνηγός μπορεί να κυνηγήσει όπου θέλει, όποτε θέλει μάλλον δεν είναι και τόσο ελεύθερο όσο πιστεύουμε.

Ο τοπικισμός καραδοκεί…

Το φαινόμενο είναι παλιό και γνωστό στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Σκισμένα λάστιχα, καρφιά, φραγμένοι δρόμοι,  φόλες ακόμα και ντουφεκισμένα ή σπασμένα αυτοκίνητα είναι οι μέθοδοι …νουθεσίας όσων κυνηγών εξορμούν σε τοπικά φέουδα και βιλαέτια.

Η φωτογραφία με την σιδεροκατασκευή που καταστρέφει λάστιχα είναι ενδεικτική των μεθόδων που χρησιμοποιούν οι αδίστακτοι τοπικιστές. Την πήραμε από ανάρτηση του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλλιθέας που αναφέρει τα εξής: 

΄΄Προσοχή!!! Μετά τα διόδια της Ελευσίνας στον Λουτρόπυργο, βρέθηκαν σε χωματόδρομο!”

Είναι πολύ πιθανόν τα καρφιά να έχουν  τοποθετεί από ΄΄κασετοφωνάκηδες΄΄ που δεν θέλουν  να πλησιάσουν στην περιοχή ανεπιθύμητοι κυνηγοί και να ακούσουν το τουφεκίδι… Βέβαια όταν μιλάμε για κασετοφονιάδες δεν μιλάμε για κυνηγούς αλλά για λαθροθήρες στην χειρότερη εκδοχή τους. Πολύ περισσότερο όταν δεν διστάζουν να καταστρέψουν αυτοκίνητα κυνηγών ή ανύποπτων πολιτών που θα κάνουν το λάθος να προσεγγίσουν το ΄΄μηχάνημα΄΄.

Πολλές οι περιπτώσεις με δηλητηριασμένους σκύλους και πρόσφατο το παράδειγμα του κυνηγού στην Κρήτη που βρήκε το αυτοκίνητο του σπασμένο.

Θα θυμούνται οι παλιότεροι αναγνώστες το περιστατικό με το πυροβολημένο αυτοκίνητο ΄΄ξένων΄΄ κυνηγών στου Σπαθαρίους της Σάμου. Ας μην μιλήσουμε καν για πυροβολισμούς κατά θηροφυλάκων. Μακρύς ο κατάλογος…

-Οι τοπικιστές λοιπόν έχουν πολλές εκδοχές όμως όταν συνδυάζουν και την ιδιότητα του λαθροθήρα τότε πρόκειται για αδίστακτους  δολοφόνους….

ΔΕΙΤΕ: Κρήτη: Κυνηγός βρήκε κατεστραμμένο το αυτοκίνητο το στον κυνηγότοπο.


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας