θεματα

Published on 12 Ιανουαρίου, 2021 | by Kynoclub

0

Το απαρχαιωμένο site της ΚΣΕ και το έλλειμμα πληροφόρησης και επικοινωνίας με τους κυνηγούς…

κείμενο: Ν. Φωτακόπουλος

Αναμφίβολα η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος διεκδικεί το αντιεπικοινωνιακό βραβείο το οποίο, αν δεν υπάρχει, πρέπει να καθιερωθεί προς τιμή της.  Μια ματιά στην απαρχαιωμένη ιστοσελίδα της μεγάλης μας οργάνωσης των 200.000 κυνηγών (τόσους αναφέρει η ηγεσία της) αρκεί για να καταλάβουν  και οι πλέον αδαείς πώς η ηγεσία της ΚΣΕ ζει σε άλλες εποχές και για την ακρίβεια στα χρόνια που το internet έκανε τα πρώτα του βήματα στην χώρα μας.

Το ksellas.gr δεν είναι μονό απαρχαιωμένο και δύσχρηστο. Πρώτα και πάνω από άλλα δεν παρέχει πληροφορίες και για την ακρίβεια τις …κρύβει. Όσο και να προσπαθήσαμε δεν βρήκαμε ούτε το καταστατικό ούτε το βιογραφικό του προέδρου της. Και ας αναφέρονται αυτά ως μέρος του περιεχομένου. 

Για το πρόγραμμα Άρτεμις, για το οποίο η ΚΣΕ έχει ξοδέψει περισσότερα χρήματα για να το διαφημίσει (στα γνωστά ελεγχόμενα έντυπα) παρά για το ίδιο το πρόγραμμα, τα στοιχεία που παρέχει είναι μπαγιάτικα και προ …οκταετίας! 

Ούτε στοιχεία και αποτελέσματα από τις πάμπολλες μελέτες που πληρώνουν αγόγγυστα   οι έλληνες κυνηγοί υπάρχουν αναρτημένα. Εδώ αξίζει να σημειώσουμε πως αυτές οι μελέτες αποτελούν ένα μυστήριο και επτασφράγιστο μυστικό που μένει στα συρτάρια της διοίκησης. Ούτε καν οι Κυνηγετικές Ομοσπονδίες δεν τις έχουν στην διάθεση τους. Τουλάχιστο αυτό μας έχουν διαμηνύσει μέλη των διοικήσεων τους…

Και για την θηροφυλακή δεν δημοσιεύονται  πουθενά στην ιστοσελίδα οι νόμοι που διέπουν και κατοχυρώνουν νομικά την λειτουργία της.

Που πάνε τα ευρώ των κυνηγών;

Όσο για τα οικονομικά της ΚΣΕ ούτε λέξη. Που πάνε και πως κατανέμονται τα έσοδα και τα έξοδα δεν αναφέρονται  πουθενά. Έτσι έχουμε το παράδοξο οι 145.000 κυνηγοί να πληρώνουν συνδρομή στην ΚΣΕ (πολλαπλάσια από αυτήν που πληρώνουν στον Σύλλογο τους) αλλά να μην ξέρουν πως διαχειρίζεται η κυνηγετική ηγεσία  τα χρήματα του. Ποιος ο λόγος να μην δημοσιεύεται ο ισολογισμός της Συνομοσπονδίας στην ιστοσελίδα της; 

Facebook; τι είναι αυτό;                       

Όμως δεν είναι μόνο το site. Η διοίκηση της ΚΣΕ δεν τα πάει καλά ούτε με τα Sosial media. Όταν ακόμα και το τελευταίο …σουβλατζίδικο έχει σελίδα στο facebook, όταν και ο πιο μικρός Σύλλογος ή ο ….πρωθυπουργός και τα υπουργεία ενημερώνουν μέσα από δημοφιλές δίκτυο  η Κυνηγετική μας Συνομοσπονδία βρίσκεται επικοινωνιακά ακόμα στο …1969. Ούτε καν προσωπική σελίδα δεν διαθέτουν στο facebook  ο πρόεδρος κ Αραμπατζής και ο αντιπρόεδρος κ Ηλίας Γιανναράς. Μόνο ο Γενικός Γραμματέας κ Φώτης Τρακάκης διαθέτει προφίλ το οποίο όμως είναι προσωπικό και δεν έχει σχέση με την συνδικαλιστική  κυνηγετική του ιδιότητα.

Και ενώ χιλιάδες κυνηγοί βρίσκονται στα …κάγκελα και ξημεροβραδιάζονται στο διαδίκτυο και στο facebook, λόγω απαγόρευσης του κυνηγίου, η κυνηγετική ηγεσία επιμένει να κρύβεται. Και σωστότερα να κρυφοκοιτάζει το τι συμβαίνει μέσα από τα προφίλ των …συζύγων ή έχοντας αναθέσει στα γνωστά παπαγαλάκια της να υπερασπιστούν την ανυπαρξία της… 

Κλείνοντας να αναφέρουμε πως είναι πάγιο αίτημα των κυνηγών η υπεύθυνη και καθημερινή ενημέρωση από την διοίκηση της ΚΣΕ η οποία οφείλει να πάψει επί τέλους να κρύβεται….


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας