θεματα

Published on 7 Ιουνίου, 2021 | by Kynoclub

0

Οι αξίες που χαρακτηρίζουν το κυνήγι ως παραδοσιακή ενασχόληση..

κείμενο: Δημήτρης Ευμοιρίδης

Σε μία ανάρτησή υπερασπιζόμενος το παραδοσιακό κυνήγι, όπως κάνω όλα μου τα χρόνια, διάβασα ένα ειρωνικό πικρόχολο σχόλιο ενός συναδέλφου κυνηγού , ο οποίος δεν έχει ούτε καν το θάρρος να γράψει το όνομά του και πίσω από ψευδώνυμα προσπαθεί με ψευδαισθήσεις να διαχειριστεί τα κόμπλεξ που τον έχουν καταβάλει. 

Επειδή σε κάποια φωτογραφία μου κυνηγετική, είδε να έχω στον εξοπλισμό μου VGF και GBS, νόμισε ότι ανακάλυψε το φεγγάρι και δεν έχασε την ευκαιρία να ξεδιπλώσει τις κυνηγετικές του απόψεις, κάνοντας κριτική χρησιμοποιώντας ανεύθυνη ειρωνική επιχειρηματολογία καφενείου. 

Αγαπητέ συνάδελφε παραδοσιακό είναι το κυνήγι όταν διατηρούνται ανέπαφα τα κύρια χαρακτηριστικά του τα οποία είναι: 

– Σεβασμός και αγάπη προς το θήραμα

– Σεβασμό σε όλους τους συνανθρώπους μας που δραστηριοποιούνται στην φύση.

– Τήρηση των γραπτών και άγραφων κανόνων του κυνηγίου

– Σεβασμός και διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος.

Όλα τα παραπάνω όταν εφαρμόζονται κατά γράμμα στην πράξη και όχι στα λόγια , τότε είναι αυτά που χαρακτηρίζουν το παραδοσιακό κυνήγι. 

                                  Στην σύγχρονη εποχή

Σαφώς ο κυνηγός σήμερα χρησιμοποιεί τα σύγχρονα όπλα και όχι τα τόξα, το αυτοκίνητο και όχι το μουλάρι την μετάβασή του στον κυνηγότοπο, την κατάλληλη ένδυση και υπόδηση και όχι ρακένδυτος με σανδάλια, το VGF για την μεγαλύτερη ασφάλεια του κυνηγού και το GBS για τον εντοπισμό του σκύλου περιορίζοντας στο ελάχιστο τον χαμένο χρόνο της επιστροφής του μετά το πέρας μιας παγάνας κλπ. 

Για να γίνει απόλυτα κατανοητό, τα σύγχρονα μέσα συνάδελφε, όταν χρησιμοποιούνται από τον κυνηγό που εφαρμόζει στην πράξη όλα τα προαναφερόμενα χαρακτηριστικά , τότε το παραδοσιακό κυνήγι θα συνεχίζει να υπάρχει, από εμάς εξαρτάται.


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας