θεματα

Published on 26 Σεπτεμβρίου, 2022 | by kynoclub

0

Η μελέτη 724 σελίδων για την ”ρυθμιστική΄΄ που έκρυβε η ΚΣΕ από τους κυνηγούς!

Όπως αναφέρει το   Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας υπέβαλε αίτημα στην  Γενική Γραμματεία Δασών και το Τμήμα Θήρας της Δ/νσης Αισθητικών Δασών,   στις 22/9/2022 να του  αποσταλεί η μελέτη “Η επίδραση της θήρας στους πληθυσμούς των θηρεύσιμων και μη ειδών, ο έλεγχος της λαθροθηρίας και η διάρκεια των περιόδων θήρας” . Η συγκεκριμένη μελέτη είναι η κύρια μελέτη για την έκδοση της ρυθμιστική θήρας 2022-2023  και αποτελείται από 724 σελίδες.

Η Γενική Γραμματεία Δασών απέστειλε στις 26/9/2022 την μελέτη στο Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας το οποίο την έδωσε στην δημοσιότητα.

Το παράδοξο είναι πως η διοίκηση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας φύλαγε αυτή την μελέτη ως επτασφράγιστο μυστικό κρατώντας στην άγνοια κυνηγούς και Κυνηγετικούς Συλλόγους. Δηλαδή τους άμεσα ενδιαφερομένους που πρέπει να γνωρίζουν τους λόγους που κυνηγούν συγκεκριμένα θηράματα καθώς και την βιολογία των θηρεύσιμων ειδών. Όπως ακριβώς κάνει η μεγάλη μας Συνομοσπονδία (και οι Ομοσπονδίες) που δεν δημοσιεύουν καν τους οικονομικούς απολογισμούς τους. Προφανώς οι διοικήσεις ΚΣΕ και Ομοσπονδιών κρατούν για την πάρτη τους μελέτες και οικονομικούς απολογισμούς και ας πληρώνουν οι κυνηγοί για αυτές τις μελέτες…

Στο σχετικό λίνκ μπορείτε να δείτε και να διαβάσετε ολόκληρή την μελέτη καθώς και τα ονόματα των επιστημόνων που την υπογράφουν. Ν.Φ.

https://www.biodiversitygr.org/blog/epidrasi-tis-thiras-stous-plythismous-thireysimon-kai-mi-eidon.html


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας