οργανωσεις

Published on 5 Ιουλίου, 2023 | by kynoclub

0

Εδώ Πάτρα! Περήφανο ΟΧΙ των Κυνηγών της Αχαΐας στα συνεργεία εξόντωσης αγριόχοιρων….

Με ανάρτηση του ο 1Ος κυνηγετικός σύλλογος Πατρών γνωστοποιεί την άρνηση των γουρουνοκυνηγών της Αχαΐας να ανταποκριθούν στην πρόσκληση των Δασαρχείων για συμμετοχή σε συνεργεία εξόντωσης αγριόχοιρων. Αναμφίβολα η πρωτοβουλία της διοίκησης του Κ.Σ. Πατρών να συγκαλέσει σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από ολς στις ΄΄γουρουνοπαρέες΄΄ του νομού και να ζητήσει την γνώμη τους αξίζει ΄΄εύφημου μνείας. Όπως εύφημο μνεία και συγχαρητήρια αξίζουν και στους γουρουνοκυηγούς του νομού που πρώτα και πάνω από όλα προτάσσουν την κυνηγετική ηθική και κυρίως την ορθολογιστική διαχείριση του είδους και γενικότερα της πανίδας. Ας ελπίσουμε πως και όλοι οι Σύλλογοι ανά την Ελλάδα  θα ακολουθήσουν τις επιλογές των Αχαιών κυνηγών πολύ περισσότερο όταν η πολιτεία έχει αποφασίσει τον υποχρεωτικό ευνουχισμό όλων των κυνηγόσκυλων. Των κυνηγόσκυλων που καλούνται να συμμετάσχουν στην μείωση του πληθυσμού των αγριόχοιρων. Διαβάστε την ανάρτηση του Κυνηγετικού Συλλόγου και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα. Ν.Φ.

ΔΙΔΑΧΉ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΉΣ ΠΑΙΔΕΊΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ 1ο ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΌ ΣΎΛΛΟΓΟ ΠΑΤΡΏΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΜΆΔΕΣ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΎΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΥΝΉΓΙ ΤΟΥ ΑΓΡΙΌΧΟΙΡΟΥ.

Ένα βροντερό ΌΧΙ φώναξε ο Σύλλογος και οι κυνηγετικές ομάδες στην δημιουργία ομάδων διώξης αγριόχοιρων στην περιοχή μας.

Ο 1ος κυνηγετικός σύλλογος Πατρών σήμερα κάλεσε 21 αρχηγούς ομάδων αγριόχοιρων που δραστηριοποιούνται στην περιοχής ευθύνης μας μετά το έγγραφο της ΚΣΕ και της Ομοσπονδίας Πελοποννήσου στο οποίο μας ζητούσε να συγκροτήσουν συνεργεία δίωξης για τους αγριόχοιρου λόγω υπερπληθυσμού και της αφρικανικής πανώλης στη βόρεια Ελλάδα!!

Οι αρχηγοί των ομάδων έδωσαν το παρών και μετά από συζήτηση εφ όλης της ύλης ΚΆΝΕΙΣ δεν δήλωσε επιθυμία για συγκρότηση ομάδων διώξης .
Δεν υπάρχει καμία μελέτη ώστε να αποδεικνύει υπερπληθυσμό στην περιοχή μας , ούτε στα καταφύγια μας , και δεν υπάρχει δείγμα αφρικάνικης πανώλης , οπότε πως θα ήταν απαράδεκτο να προχωρήσουμε σε ένα τέτοιο μέτρο εξόντωσης των αγριόχοιρων !!

Τέτοιες αποφάσεις περνώντας στη Βάση όπως έπραξε ο Σύλλογος μας, και αρμόδιοι για να μας δώσουν πλήρη εικόνα της φύσης είναι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται εκεί και όχι ο καθένας που κάθεται σε μια καρέκλα και νομοθετεί .

Καλό θα ήταν τα αρμόδια όργανα που μας εκπροσωπούν , να γνωρίζουν αυτές τις διαδικασίες , και να πράττουν αναλόγως έτσι ώστε να μην κάνουν τους κυνηγούς μπαλάκι ευθυνών και διαδικασιών.

Ο Σύλλογος σε συνεργασία με τις ομάδες πήρε ομόφωνη απόφαση να στείλει πρόταση στην ομοσπονδία και στην ΚΣΕ , το κυνήγι του αγριόχοιρου να ξεκινάει 20 Αυγούστου και να τελειώνει τέλος Ιανουαρίου διότι δεν πρέπει να θηρεύονται εγκυμονούσα ζώα , είναι απαράδεκτο.

Ο ΚΥΝΗΓΌΣ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΔΟΛΟΦΌΝΟΣ .

Τέλος ο Πρόεδρος τόνισε σε όλους την αναγκαιότητα του πορτοκαλί γιλέκου κατά την διάρκειά του κυνηγίου και την προσοχή ιδιαίτερα στους αρχηγούς που έχουν την ευθύνη για τα άτομα στην κάθε παρέα και να ενημερώνονται συνεχώς για αποφυγή λαθών.


Ευχαριστούμε όλους που έδωσαν το παρών σήμερα και σε όσους τηλεφωνικά δήλωσαν την ΆΡΝΗΣΗ ως προς το θέμα συζήτησης.

Στην συζήτηση Πήραν μέρος με παρουσία η και τηλεφωνικά οι εξής ομάδες :
Κουκη , Κωστόπουλου , Παπαρήγα , Μάχου , Γεωργαντά , Λαμπροπούλου , Νταβλουρου , Γιωργάκη , Παπαλάμπρου, Μερελη , Διαμαντοπούλου , Μουστάκα , Πετσινη , Γκοβα , Δουφεξη , Τόγια , Θεωδορακη , Τζούμα , Φαλιερου , Γιαχαλη και Κουτσοχέρα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ και πάλι όλους , σας συγχαίρουμε πραγματικά αποδεικνύοντας με τέτοιες κινήσεις ότι το κυνήγι είναι παιδεία , και η Αχαΐα πλέον σε μεγάλο βαθμό τα έχει καταφ
έρει . 


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας