οργανωσεις

Published on 18 Μαρτίου, 2023 | by kynoclub

0

ΚΕΚΑ! Αντιδράσεις για κάθοδο και πολιτικές συνεργασίες…

Λίγες εβδομάδες πριν τις εθνικές εκλογές εξακολουθεί να επικρατεί σύγχυση και ενίοτε απογοήτευση σε ότι αφορά την κάθοδο του Κόμματος Ελλήνων Κυνηγών Αλιέων (ΚΕΚΑ) στην εκλογική αναμέτρηση.

κείμενο: Ακτήμων Κυνηγός

Τελευταία εξέλιξη ήταν η ανακοίνωση της συνεργασίας με τον κ Ν. Μαυραγάνη μια και ο συγκεκριμένος πολιτευτής, όπως αναφέρθηκε,  χρηματοδοτεί την όλη προσπάθεια.  Οι λόγοι είναι προφανώς οικονομικοί όμως επιβεβαιώνουν πολιτική και ιδεολογική συγγένεια των εμπνευστών της συνεργασίας. Όπως ήταν φυσικό η συγκεκριμένη συνεργασία προκάλεσε πολλές αντιδράσεις κυνηγών που προστέθηκαν σε προηγούμενες επιφυλάξεις για την χρησιμότητα του κυνηγετικού κόμματος….  Αντιδράσεις που είτε δεν ήθελαν να κατέβει το ΚΕΚΑ στις εθνικές εκλογές, προβάλλοντας ως ποιο εφικτό στόχο τις ευρωεκλογές, είτε διαφωνούσαν πλήρως με την δημιουργία κυνηγετικού κόμματος…

Σε μια χώρα όπου 700.000 οικογένειες κινδυνεύουν άμεσα να χάσουν τα σπίτια τους από τα αδηφάγα αρπακτικά των funts μήπως είναι πολυτέλεια ένα μονοθεματικό κόμμα κυνηγών ή φωτογράφων, δικηγορών, μαγείρων, ποδοσφαιριστών ή ιστιοπλόων!

Η μέχρι τώρα πορεία του ΚΕΚΑ δεν δείχνει να πείθει για μια καλή συνέχεια. Ο προφανής και δικαιολογημένος ερασιτεχνισμός μαζί με την αδυναμία εξεύρεσης πόρων σε συνδυασμό με την απαράδεκτη έως χυδαία αντίδραση στελεχών  του ΚΕΚΑ, σε όσους εκφράζουν αρνητική γνώμη, δεν είναι οτι το καλύτερο. Δεν είναι τυχαίο πως διακεκριμένα στελέχη της κυνηγετικής οικογένειας διαφοροποιούνται πλέον έντονα και ξεκάθαρα επισημαίνοντας τον κίνδυνο καταποντισμού και μια βαριάς εκλογικής ήττας που θα την χρεωθεί το σύνολο της κυνηγετικής οικογένειας. Είναι πέρα από κάθε αμφιβολία πως το διαχρονικό μας αφήγημα, ότι τάχα  είμαστε πολλοί, θα δείξει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο και ευθύνη του ΚΕΚΑ πως είμαστε μια αμελητέα ποσότητα μέσα στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι.

Μια ματιά στα εκλογικά αποτελέσματα του ΚΕΚ όταν οι κυνηγοί ήταν σχεδόν διπλάσιοι θα επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές. Χαοτική η διαφορά στις ψήφους που ελάμβανε το Κόμμα Κυνηγών του αείμνηστου Γιώργου Τσαγκανέλια  στις ευρωεκλογές με την χαλαρή ψήφο σε σχέση με τις εθνικές εκλογές όπου πάντα επικρατεί η πόλωση… Από τότε δεν άλλαξε τίποτα! Και μάλλον σήμερα τα πράγματα είναι χειρότερα. Σε μια χώρα όπου 700.000 οικογένειες κινδυνεύουν άμεσα να χάσουν τα σπίτια τους από τα αδηφάγα αρπακτικά των funts είναι πολυτέλεια ένα μονοθεματικό κόμμα κυνηγών ή φωτογράφων, δικηγορών, συνταξιούχων, ποδοσφαιριστών, μαγείρων ή ιστιοπλόων!

Η σιωπή της ΚΣΕ και η αφωνία του ΚΕΚΑ

Ας είμαστε λογικοί. Ένα κυνηγετικό κόμμα που θέλει να κάνει αισθητή την παρουσία του (ούτε σκέψη για βουλευτική έδρα) πρέπει να έχει στόχους όραμα και θέσεις για όλα τα θέματα. Και όχι μόνο πότε θα αρχίζει η θα τελειώνει η κυνηγετική περίοδος ή αν γίνεται δεκτή η …ξαπλωτή φέρμα. Όμως ούτε κάν  για τα κυνηγετικά θέματα δεν υπάρχουν θέσεις και διεκδικήσεις. Ας σκεφτούμε μόνο πως δεν έχει ακουστεί ούτε μια λέξη από πλευράς ΚΕΚΑ για τις κυνηγετικές οργανώσεις. Ούτε μια λέξη, μην τυχόν και σπάσουν αυγά και θιχτεί το κυνηγετικό κατεστημένο. Ούτε μια λέξη για το σκάνδαλο με την χρυσοπληρωμένη εφαρμογή ΄΄”Κένταυρος”΄΄ που κόστισε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ εις υγεία των κορόιδων όταν μπορούσε η καταγραφή να γίνει με ένα απλό sms. Γιατί άραγε; Και όμως ο πολυσυνδικαλιστής  κ Αραμπατζής, πρόεδρος της ΚΣΕ, για δυο δεκαετίες ήταν επι κεφάλής των ψηφοδελτίων του ΚΕΚ. Τι έγινε; Επειδή καβάτζωσε την προεδρική καρέκλα της ΚΣΕ άλλαξε ιδέες; Η μήπως  είναι αιχμάλωτος του κ. Σταθόπουλου και λοιπών νεοδημοκρατών και δεν τολμά να εκφραστεί; Καμία αναφορά ΚΕΚΑ για το έλλειμα στήριξης απο ΚΣΕ, Ομοσπονδίες και Κυνηγετικούς Συλλόγους. Κατά τα άλλα, όπως προαναφέρθηκε, ουδεμία αναφορά δεν έχει γίνει από πλευράς ΚΕΚΑ για εκδημοκρατισμό των κυνηγετικών οργανώσεων και εκλογής ηγεσίας από την βάση των κυνηγών χωρίς συνδιαλλαγές, αποκλεισμούς γεωγραφικούς, κοινωνικούς ή …υποτέλειας. Προφανέστατα η ηγεσία του ΚΕΚΑ λόγω εντοπιότητας και όχι μόνο δεν θέλει να τα χαλάσει με Αραμπατζή, Γιανναρά, Σταθόπουλο και λοιπούς δεινόσαυρους του κυνηγετικού συνδικαλισμού. Κλείνοντας ο υπογράφων τούτο το κείμενο έχοντας την ‘’προϋπηρεσία΄΄ είκοσι ετών στο τότε Κόμμα Κυνηγών,  ως υποψήφιος, ως χρηματοδότης και κυρίως ως ανιδιοτελής εργάτης, ζητά από την ηγεσία του ΚΕΚΑ να επικρατήσουν δεύτερες σκέψεις. Να αξιολογήσει την πραγματικότητα και να δει ίσως ως (εφικτό 😉 στόχο τις προσεχείς ευρωεκλογές. Και πάλι άν οι συνθήκες το επιτρέπουν… Το κυνήγι δεν αντέχει μια ακόμα βαριά ήττα από αφροσύνη ή υπερεκτίμηση των καταστάσεων. Και κυρίως η κυνηγετική δραστηριότητα,  δεν πρέπει να ταυτίζεται με νταήδες, επιδειξίες θηραμάτων, δοξαστές της χούντας, ή θαυμαστές εγκληματικών οργανώσεων…. Και κάτι τελευταίο. Όποιος είναι αντίθετος με την κάθοδο του ΚΕΚΑ στις εκλογές δεν σημαίνει πως είναι …λιγότερο κυνηγός και κυρίως δεν πρέπει να στοχοποιείται από ορισμένα πρωτοπαλίκαρα του ΚΕΚΑ. Αυτά!  

Οι θέσεις του ΚΕΚΑ

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Δελτίο τύπου 13.03.2023

Το ΚΕΚΑ το Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών και Αλιέων ανακοινώνει επίσημα την κάθοδο του στις βουλευτικές εκλογές 2023. Το κόμμα μας ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2021 μέσα από αλόγιστους διωγμούς της κυβερνητικής εξουσίας για το κυνήγι ,το ψάρεμα και κάθε δραστηριότητα του ανθρώπου που θέλει ελεύθερα να βιώνει την φύση.

Η αναλγησία στην λήψη των κυβερνητικών αποφάσεων αλλά και η έλλειψη γνώσης των αρμοδίων, κορυφώθηκαν με το νομοσχέδιο Άργος (οριζόντια στείρωση των οικόσιτων και δεσποζόμενων σκύλων )Ένα νομοσχέδιο που είχε τις περισσότερες αρνητικές τοποθετήσεις (82%), αλλά και την μεγαλύτερη συμμετοχή πολιτών από ολες τις διαβουλεύσεις εως τώρα και έγινε νόμος σε μια νύχτα.

· Ήρθε η ώρα να δείξουμε ότι έχουμε φωνή

· Ότι είμαστε πολλοί , η μεγαλύτερη οργανωμένη κοινωνική ομάδα.

· Ότι απαιτούμε να βιώνουμε την φύση ελεύθερα

· Ότι θα προστατεύσουμε τις αρχές και τις αξίες που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας.

Προτεραιότητα του κόμματος μας ήταν η αυτόνομη κάθοδος στις εκλογές .Αυτό όμως ηταν αδύνατον για αντικειμενικές συνθήκες όπως, το μεγάλο οικονομικό κόστος και η οργάνωση στελεχών σε όλη την χώρα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Έγιναν πολλές επαφές και ζυμώσεις. Πολλοί έκλειναν το μάτι στην μεγάλη οικογένεια κυνηγών και αλιέων . Στην πραγματικότητα δεν είχαν καμία σχέση με τις δικές μας αρχές. Μετά από μια έντιμη προγραμματική συμφωνία για τα θέματα που μας αφορούν, τελική μας απόφαση είναι να κατέβουμε σε συμμαχία κομμάτων το ΚΕΚΑ με το ΕΝΩΝΩ , του οποίου ιδρυτής και πρόεδρος είναι ο κος Νικόλαος Μαυραγάνης.

Η συμμαχία θα περιγράφεται στο ψηφοδέλτιο

ΕΝΩΝΩ-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ ΑΛΙΕΩΝ-ΕΝΩΝΩ

Το ΚΕΚΑ θα εχει τους δικούς του υποψήφιους σε κάθε εκλογική περιφέρεια.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία των ψηφοδελτίων θα ανακοινωθούν τα ονόματα των υποψήφιων βουλευτών μας. Χρειαζόμαστε άμεσα την στήριξη

· Των μελών και φίλων του ΚΕΚΑ σε όλη την Ελλάδα για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων . Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο mail

info@keka.gr ή στα τηλέφωνα

6936535212 Ζούγρης Μιχάλης (πρόεδρος)

6945970077 Τουρανάκος Δημήτρης (Γ. Γραμματέας)

· Των Γυναικών. Με βάση τον εκλογικό νόμο το 40% των υποψήφιων πρέπει να αποτελείται από γυναίκες σε κάθε εκλογική περιφέρεια. Διαφορετικά δεν ολοκληρώνεται το ψηφοδέλτιο. Οι συναδέλφισες του χώρου γνωστές για τον δυναμισμό τους πρέπει να δώσουν τώρα βροντερό παρών.

· Οικονομική ενίσχυση

Ο λογαριασμός του κόμματος είναι:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΙΒΑΝ GR4101720290005029106006586

Μπορείτε να ενισχύσετε τον αγώνα μας με οποιοδήποτε ποσό.

Παρακαλούμε να αναφέρετε τα στοιχεία σας.

Επίσης στο keka.gr υπάρχει φόρμα εγγραφής μέλους και οικονομικής στήριξης.

Αυτές οι εκλογές θα γίνουν κάτω από το βαρύ και αξεπέραστό Εθνικό πένθος. Ήρθε η ώρα να επανεξετάσουμε ποιους ψηφίζουμε.

Οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να εκφράζονται πολιτικά και έξω από τις πλαστές διαχωριστικές κόκκινες και γαλάζιες γραμμές .

Τώρα είναι η ώρα.

Ο Προέδρος Μιχάλης Ζούγρης

Ο Γραμματέας Τουρανάκος Δημήτρης


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας