οργανωσεις

Published on 7 Μαρτίου, 2019 | by Kynoclub

0

Κλίμα απαισιοδοξίας στο Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών…

κείμενο: Ν. Φωτακόπουλος

Μόνο ως μελαγχολική μπορεί να χαρακτηριστεί η συγκέντρωση του Κόμματος Ελλήνων Κυνηγών με αφορμή την συμπλήρωση 29 χρόνων από την ίδρυσή του. Ελάχιστοι κυνηγοί και φίλοι του ΚΕΚ ανταποκρίθηκαν και οι παρευρισκόμενοι δεν ξεπέρασαν τα 30 άτομα. Το κλίμα που επικράτησε δεν ήταν καθόλου αισιόδοξο και τον τόνο έδωσε ο ίδιος ο πρόεδρος και ιδρυτής του ΚΕΚ κ Γιώργος Τσαγκανέλιας. Εξέφρασε την απαισιοδοξία του και την τεκμηρίωσε επικαλούμενος τα οικονομικά προβλήματα του ΚΕΚ,  της …κοινωνίας αλλά και την αδιαφορία των κυνηγών. Ο κ Γιώργος Πετράκης τ. πρόεδρος του ΚΣ. Αιγάλεω όπως και ο κ Δημήτρης Παντελάκης πρόεδρος του Κ.Σ. Θεσσαλονίκης επέμειναν στην ανάγκη οργάνωσης του ΚΕΚ και της προσπάθειας που πρέπει να καταβληθεί για αξιοπρεπή κάθοδο στις ευρωεκλογές. Ο κ Παντελάκης εξέφρασε την άποψη ότι μόνο μαζί με τις κυνηγετικές οργανώσεις και ειδικότερα τις Ομοσπονδίες μπορεί να πάει μπροστά το ΚΕΚ και κατέληξε ότι δεν υπάρχει χρόνος για αξιοπρεπή εκλογική κάθοδο. Πρότεινε την οργάνωση με στόχο το μέλλον.

Αποστάσεις από τον  πρόεδρο της ΚΣΕ

Στην συγκέντρωση έδωσε το ΄΄παρών΄΄ ο πρόεδρος της ΚΣΕ και αντιπρόεδρος της Δ ΚΟΣΕ κ Γιώργος Αραμπατζής, πρωτεργάτης του ΚΕΚ, που διαχώρισε την θέση του δηλώνοντας πώς τα νέα του καθήκοντα επιβάλουν την αποστασιοποίησή του από το ΚΕΚ. Παράλληλα έκανε αναφορά στην εξαφάνιση των Κυνηγετικών Κομμάτων της Ευρώπης τα οποία παρά τον αρχικό ενθουσιασμό δεν είχαν ανάλογη συνέχεια και με την πάροδο του χρόνου διαλύθηκαν για να συμπληρώσει πως το μοναδικό που συνεχίζει να υπάρχει είναι το ΚΕΚ. Αρνητική εντύπωση προκάλεσε  το ερώτημα του προς τους παρευρισκόμενους ΄΄αν βγάζουν ή δεν βγάζουν άδεια σε (συνεργαζόμενο) Σύλλογο΄΄ στοχοποιώντας τον υπογράφοντα αυτό το κείμενο. Προφανώς για τον κ Αραμπατζή όσοι κυνηγοί έχουν επιλέξει, ή έχουν αναγκαστεί, να εκδίδουν κυνηγετική άδεια στο Δασαρχείο ή μέσω ανεξάρτητων Συλλόγων είναι ανεπιθύμητοι (;) για το ΚΕΚ. Τουλάχιστον αυτό άφησε να εννοηθεί…

 ”Αν βρεθούν χρήματα κατεβαίνουμε…΄΄

Αυτή ήταν η καταληκτική δήλωση του κ Τσαγκανέλια λίγο πριν ολοκληρωθεί η συνάντηση. Όπως ανέφερε απαιτούνται κατ ελάχιστον 40.000 ευρώ τα οποία θα πρέπει να εξευρεθούν σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή. Ακούστηκαν κάποιες προτάσεις για συγκέντρωση αυτών των χρημάτων από πιθανές δωρεές ενώ εντύπωση έκανε και η τοποθέτηση του εμπόρου κυνηγετικών ειδών και ταμία του ΚΕΚ κ. Σπύρου Ασπρογέρακα. Εξέφρασε την απογοήτευσή του για την …καρμιριά των συναδέλφων του που αν και ο ετήσιος τζίρος τους ανέρχεται σε εκατομμύρια  στην καλύτερη περίπτωση επιστρέφουν ελάχιστα ψίχουλα στην κυνηγετική υπόθεση.

Εντύπωση προκάλεσε και η στάση του κ Ηλία Γιανναρά ο οποίος προσπάθησε να διευθύνει την συζήτηση αλλά αρνήθηκε να καταγραφούν όσα ο ίδιος θα έλεγε! Παράδοξο μεν πραγματικότητα δε που έγινε σεβαστή και τα μαγνητόφωνα έκλεισαν Υπενθυμίζεται ότι ο  κ Ηλίας Γιανναράς είναι ταυτόχρονα πρόεδρος τους Κυνηγετικού Συλλόγου Πειραιά (επί 25ετία), Γενικός Γραμματέας του ΟΚΑΔΕ και Γενικός Γραμματέας της Δ ΚΟΣΕ!!!


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας