οργανωσεις

Published on 26 Αυγούστου, 2016 | by Kynoclub

0

Καρδίτσα! Σκληρή απάντηση στην Ομοσπονδία Θεσσαλίας για τις ασφάλειες των κυνηγών!

Απάντηση στην ανακοίνωση της Ζ ΚΟΘ για την ασφάλιση των κυνηγών μελών μας και της Θεσσαλίας γενικότερα.

κείμενο: Δημήτρης Παπούλιας

papouliasΗ κλεψύδρα κύριοι άδειασε….η υπομονή μας περιμένοντας την γενναία σας ΣΥΓΓΝΩΜΗ εξαντλήθηκε… τώρα πρέπει να μιλήσουμε επι της ουσίας για την ασφάλιση των κυνηγών της Θεσσαλίας με επιχειρήματα σε δημόσιο βήμα. Βέβαια σχετικά με το ολίσθημά σας να μας αποδώσετε βαρείς, άστοχους και υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς και ως κερασάκι στο τέλος της ανακοίνωσής σας να υπονοήσετε ότι τα “παίρνουμε” κιόλας αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι “εκφράζετε την βαθιά σας δυσαρέσκεια προς τις Διοικήσεις (Καρδίτσας και Σοφάδων) που ενεργούν σκεπτόμενες τις χρηματικές απολαβές και όχι τις ζωές των συνανθρώπων κυνηγών που πρέπει να προστατεύουν” νομίζω ότι η Ελληνική δικαιοσύνη θα πρέπει πλέον να αποφανθεί κατά πόσον οι χαρακτηρισμοί σας έχουν βάση. 
Η θέση μας για την ασφάλιση των κυνηγών (που διατυπώσαμε και στην Γεν Συνέλευση της Ζ’ ΚΟΘ) είναι ότι ο κάθε Σύλλογος να επιλέξει μεταξύ:

α) ασφάλισης με τις ελάχιστες υποχρεωτικές καλύψεις όπως προσδιορίστηκαν παλαιόθεν από το Υπουργείο Γεωργίας με θετικό την μείωση του κόστους άδειας θήρας (λόγω του χαμηλότερου ασφάλιστρου, άποψη που υιοθετούν πολλοί Σύλλογοι στην Ελλάδα) με αρνητικό βέβαια τις χαμηλές καλύψεις στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο (εδώ απαιτείται να ενημερωθούν όλοι οι κυνηγοί αγριόχοιρου κυρίως για να προσθέσουν ατομικά στην ασφάλισή τους) ή

β) ασφάλιση για ποσό 1.000.000euro κάλυψη για αστική ευθύνη και αποζημίωσης σε περίπτωση θανάτου ( με τη περίπτωση αυτή συμφωνώ και προσωπικά) που έχει ως θετικό την ΠΛΗΡΗ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ μας και των οικογενειών τους σε περίπτωση διεκδικήσεων ή αποζημιώσεων και ως αρνητικό την εκτόξευση της τιμής της άδειας θήρας περίπου 25 έως 30 euro παραπάνω (180 – 190 η Γενική) με επακόλουθο τις διαρροές αδειών προς παρασυλλόγους και Δασαρχεία ή την λαθροθηρία χωρίς άδεια. Εκτιμούμε ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο Πανελλαδικά και όλοι ανεξαιρέτως οι αναγνωρισμένοι Σύλλογοι να υπογράψουν το αντίστοιχο συμβόλαιο μετά από ανοικτό Δημόσιο διαγωνισμό υπό την καθοδήγηση της ΚΣΕ. 
Για το θέμα της αποζημίωσης του πρόσφατου θανάτου κυνηγού μας στην περιοχή μας υπογραμμίζουμε (για την αποφυγή παραπληροφόρησης ) και τονίζουμε προς όλους και όσο πιο δυνατά μπορούμε: ΟΥΔΕΠΟΤΕ η Ασφαλιστική Εταιρεία INTERAMERICAN αρνήθηκε να αποζημιώσει την οικογένεια του θύματος ( η εταιρεία πλήρωσε αμέσως και σε όλες τις περιπτώσεις που αυτό ζητήθηκε). Η οικογένεια του θύματος προτίμησε να οδηγήσει την υπόθεση και τον δραστη στη δικαιοσύνη για το ποινικό μέρος αφήνοντας για αργότερα το Αστικό κομμάτι (αποζημίωση). Ουδέποτε ο Σύλλογός μας σκέφτηκε να μηνύσει την INTERAMERICAN και συνεπώς τα αναφερόμενα στην ανακοίνωση της ΖΚΟΘ τα διαψεύδω πλήρως στο θέμα αυτό καθώς η θέση μου και τα λεγόμενά μου δεν έχουν αποτυπωθεί (στην ανακοίνωσή της) ορθά. ΟΙ Πρόεδροι των Συλλόγων που ήταν δίπλα μου μπορούν να με επιβεβαιώσουν ή να με διαψεύσουν. 
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καρδίτσας με υπευθυνότητα και μετά από διαδικασία ανοιχτής δημόσιας προκήρυξης επέλεξε την Interamerican για την ασφάλιση των μελών του, μια εταιρεία η οποία θεωρείται από τις πλέον φερέγγυες και αξιόπιστες στο χώρο των ασφαλίσεων και υπέγραψε συμβόλαιο μαζί της (και όχι με τον ασφαλιστικό γραφείο Ασφάλειες Κολτσίδα) και φυσικά καταθέτουμε τα ασφάλιστρα στο λογαριασμό της Εταιρείας.

 Τα ερωτήματα…

Η Διοίκηση της Ζ ΚΟΘ ποιά ακριβώς εταιρεία επέλεξε ? Είστε βέβαιοι οτι η Blue Aigaion είναι Εταιρεία όπως ακριβώς προσδιορίζει η προκήρυξή σας με αριθμό πρωτ 285 / 12-7 2016 ?

Μέσω ποίου γραφείου έγινε η επιλογή της Blue AIGAION ? Σε ποιόν λογαριασμό καταθέτουν οι κυνηγοί (μέσω των Συλλόγων τους) τα ασφάλιστρα?

Είστε βέβαιοι ότι έχετε τη νομική δυνατότητα ως Δευτεροβάθμιο Όργανο να ασφαλίσετε με απόφασή σας απευθείας φυσικά πρόσωπα – κυνηγούς που υπάγονται σε Συλλόγους (πρωτοβάθμια Σωματεία) χωρίς την υπογραφή των νόμιμων εκπροσώπων τους στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο?

-Τα ερωτήματα μπαίνουν καλόπιστα και περιμένουμε απάντηση. 
Η ασφαλιστική εταιρεία International Life που επιλέγατε με την ίδια διαδικασία τα τελευταία χρόνια και μιλούσατε και τότε για την φερεγγυότητα και την αξιοπιστία της θα αποζημιώσει τις ζημίες και το θάνατο του κυνηγού στα Τρίκαλα και πότε θα το πράξει τώρα που ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ και μπήκε εκκαθαριστής για να εκτιμήσει επακριβώς την πραγματική της θέση?

Ποιός θα κληθεί να πληρώσει τις πιθανές αποζημιώσεις που ενδεχομένως ζητηθούν ? Ρωτήστε αγαπητοί μου Πρόεδροι και κυνηγοί της Θεσσαλίας νομικούς συμβούλους και ασφαλιστές για να μάθετε ποιά είναι η αλήθεια. 
Για το θέμα της ΕΝΟΤΗΤΑΣ των κυνηγών. Υπηρετήσαμε και θα υπηρετούμε πιστά τον αγώνα και μάλιστα από τις πρώτες θέσεις της μάχης για την υπεράσπιση του κυνηγίου. Δεν θα σταματήσουμε να το πράττουμε και να υπηρετούμε και την ΕΝΟΤΗΤΑ μέσα όμως από ειλικρινή διάλογο με θέσεις και επιχειρήματα. Δεν βγάλαμε εμείς πρώτοι κάποια ανακοίνωση σε βάρος άλλου και φυσικά δεν ισχυριστήκαμε οτι διεκδικούμε το αλάθητο. Είμαστε εδώ μόνο για να προασπίσουμε στο μέτρο που μπορούμε τα συμφέροντα των κυνηγών – μελών του Συλλόγου μας.

Δείτε: Κυνηγετικός Εμφύλιος στην Θεσσαλία για την επιλογή ασφαλιστικών εταιριών και παροχών!


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας